TUTO mittaa sarjakakkosen kunnon

MESTIS / Ennakko
Kumpi juhlii keskiviikkona Kalevankankaalla, Jukurit vai TUTO?
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kahden ottelun voittoputkessa viilettävä TUTO matkaa keskiviikkona Etelä-Savoon testaamaan sarjan toista paikkaa pitävän Jukurijoukkueen kovuuden.

Viimeaikoina pelaajamuutoksia kokenut turkulaisryhmä saapuu Kalevankankaalle kamppailemaan Mestiksen kärkipään mittelöstä. Jukureiden ja TUTOn välinen piste-ero on vain viisi pistettä ja TUTO pitää sijaa neljä. TUTO voitti edellisellä viikolla JYP-Akatemian kotonaan runsasmaalisessa ottelussa 6-2 ja KeuPan vieraissa vain 0-1.

− Puolustettiin hyvin ja kiekollisessa pelissä vastapuoli teki meidän pelaamisen tosi vaikeaksi. Oli tosi vaikeaa, siitä kunnia vastustajalle, kommentoi TUTO-valmentaja Ismo Lehkonen KeuPa-ottelun päätyttyä.

TUTOn kevätkausi on alkanut vaihtelevasti tulosten valossa, mutta joukkue saapuu Mikkeliin kolmea pistettä tavoitellen. Mikko Lehtonen palasi Liigaan TPS:n kokoonpanoon tiistaina ja tuskin pelaa keskiviikkona Mikkelissä, mutta muutoin TUTO lähtenee taistelemaan pisteistä kahdessa edellisessä ottelussa nähdyillä kokoonpanoilla, sillä keskiviikon kokoonpanoon tehdään korkeintaan pieniä viilauksia.

Vieraiden ovi on käynyt tiiviiseen tahtiin, sillä viikon sisään joukkueen on jättänyt kolme pelaajaa. Hyökkääjiä Henri Ruotsalaista ja Petri Merta ja puolustaja Miika Franssilaa ei enää nähdä kantamassa turkulaisjoukkueen paitaa. TUTO on kärsinyt myös loukkaantumisista, mistä kertonee joukkueen vaihtelevat peliesitykset. Sairastuvalta löytyvät edelleen muun muassa Tuukka Pulliainen, Timo Pärssinen ja Oskari Lehtinen.

Jukurit isäntänä

Jukurit onnistui kirimään Mestiksen piikkipaikkaa pitävää KooKoota kiinni edellisessä pelaamassaan ottelussaan voittaen oranssimustat kotihallissaan voittomaaleilla 3-2. Muutoin keskiviikoillan isäntäjoukkue on kerännyt tililleen vuorotellen voittoja ja tappiota vuodenvaihteen jälkeen.

Viisi pistettä TUTOa edellä oleva mikkeliläisryhmä lähtee otteluun ilman päävalmentajaa Antti Pennasta, sillä hänelle tuomittiin pelirangaistus KooKoo-ottelussa ja hän on toimintakiellossa. Päävalmentajan puuttuminen penkin päästä lisännee kuitenkin kotijoukkueen näytönhaluja, sillä viikinkipaidat ovat taistelleet tällä kaudella kolmesti TUTOa vastaan otteluvoittojen ollessa turkulaisille 2-1.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät turkulaisten voittoihin 3-4 (VL) ja 4-2. Jukurit puolestaan haki pisteet Marli Areenalta lokakuussa lukemin 4-6.

Jukureiden kokoonpanosta on ainakin pois sairastuvalla oleva, joukkueeseen edellisellä viikolla liittynyt Miikka Männikkö. Männikkö on sairastuvalla maaottelutaukoon asti seuran tiedotteen mukaan. Ilman yllätyksiä kotijoukkue saa jäälle taistelevan joukkueen, joka ei varmasti anna pisteitä vieraille helposti.

Keskiviikon kamppailu on molemmille joukkueille oman kunnon mittari, sillä kevään kiivaimmat kamppailut ovat aivan oven takana.

Seuraa Heitä

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Jukureiden vahva hyökkääjä, jonka periksiantamaton asenne jäällä tuottaa tulosta koko joukkueelle. Nyt Pitkänen tarvitsee piristysruiskeen hyökkäyspäähän - löytyykö ruiskeen teho jo TUTOa vastaan?

Rasmus Kulmala #87 |

Laitahyökkääjä

Liigavisiitin jälkeen Mestisjäälle palannut Kulmala puhkuu energiaa ja parhaimmassa tapauksessa sytyttää myös koko joukkueen. Liikkuuko Kulmalan jalka bussimatkan jälkeen?

» Lähetä palautetta toimitukselle