Pudotuspelitaistoa Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Christian Silfverin laukausta tarvitaan taas.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat ja K-Vantaa kohtaavat keskiviikkoillaan ratoksi Heinolassa todella tärkeässä ottelussa. Joukkueet majailevat pudotuspeliviivan molemmilla puolilla puolilla, vain kolmen pisteen päässä toisistaan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli varsinainen maalijuhla. Vierasjoukkue Peliittojen 7−4-voittoon päättynyt ottelu tarjosi maalinälkäisille vatsan täytettä yllin kyllin. Ottelussa nähtiin myös muutama erittäin hieno yksilösuoritus.

Kotijoukkue Peliitat palasi lauantaina voittojen tieltä takaisin maan pinnalle, kun KooKoo löylytti heinolalaisia tylyin 7−1-numeroin. Peliitat kaipaakin kipeästi pisteitä, mikäli pudotuspelit kiinnostavat.

Peliitoille vahvistusta kauden lopulle

Peliitat saa täydennystä sekä puolustukseen että hyökkäykseen, kun HPK:n puolustaja Ville-Veikko Eerola ja hyökkääjä Eetu-Ville Arkiomaa siirtyvät Peliittoihin.

22-vuotias Eerola on tuttu heinolalaiselle kiekkoyleisölle, sillä hän pelasi kaudella 2012-13 Peliitoissa. Arkiomaa puolestaan on pelannut syksyllä yhden ottelun Peliittojen paidassa.

HPK-lainojen lisäksi Peliittoihin liittyy hyökkääjä Henri Ruotsalainen. TUTOa tällä kaudella edustanut 21-vuotias Ruotsalainen siirtyy Peliittoihin loppukaudeksi.

Vantaalla tappio tappion perään

K-Vantaalle mennyt viikko oli varsin synkkä. Jyväskylästä jäi luu käteen numeroin 5-3. Tätä ennen vantaalaiset kärsivät kirvelevän tappion KeuPalle 3-2 voittomaalikisan jälkeen. Lohipaidat ovatkin tällä hetkellä seitsemän ottelun tappioputkessa.

Syitä tähän on monia. Yksi selkeä syy on varmasti maalivahtipeli, joka ei ole pysynyt samalla hyvällä tasolla kauden edetessä. Vantaalaiset ovat päästäneet maaleja toiseksi eniten koko Mestiksessä. Jatkuuko samanlainen tarina?

Jesse Juntheikki palasi K-Vantaan kokoonpanoon viime viikolla. Juntheikin saldo KeuPaa vastaan käydyssä ottelussa oli yksi kahden minuutin jäähy ja yksi laukaus kohti maalia.

K-Vantaa kaipaa Espoon Bluesiin lähtenyttä Artem Iossafovia kipeästi kokoonpanoonsa. Mikäli Iossafov pelaa, voivat vantaalaiset huokaista helpotuksesta. Venäläinen taituri tuo ulottuvuutta Kiekko-Vantaan hyökkäykseen.

Vantaalaisilla on viime aikoina ollut taipumusta unohtaa, että ottelu kestää 60 minuuttia. Päävalmentaja Jami Kauppi muistuttkin asiasta joukkuetta KeuPa -ottelun jälkeen. Jaksaako nuori joukkue taistella koko ajan?

Tasaista vääntöä luvassa

Keskiviikkoillan koitos tulee todennäköisesti olemaan erittäin tasainen. Paljon riippuu siitä, miten Peliittojen puolustus onnistuu pysäyttämään Robert Rooban ja Iossafovin kaltaiset taiturit.

Iso merkitys on myös Peliittojen Antti Rautiolan tai lainavahti Andreas Bernardin päivän vireellä. Viime lauantaina ei kuuleman mukaan ollut Bernardin paras päivä. Pelaamattomuus ilmeisesti näkyi myös katsomoon asti.

Seuraa Heitä

Ville-Veikko Eerola #47 |

Puolustaja

Peliitoissa kaudella 2012-2013 vakuuttanut puolustaja on hyvä vahvistus loppukaudelle. Onko Eerolan hyvä laukaus jo viritetty?

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Kiekko-Vantaan uusin pistetehtailija on tehnyt tehopisteet 5+11. Miestä ei ole paljon tulostauluilla näkynyt, mutta Laine on ottanut yhä enemmän vastuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle