Oula Palve varasti show'n − "Hän haluaa voittaa keväällä"

Oula Palve viimeisteli jälleen kypärätempun.
Mikkelin jäähallissa nähtiin perjantaina kärkikamppailu, kun Jukurit ja Hokki ottivat mittaa toisistaan. Voittajaksi kruunattiin lopulta Jukurit maalein 6-2.

Jukurit saalisti perjantaina kymmenennen peräkkäisen voittonsa. Ottelun käännekohdaksi muodostuivat Hokin virheet ja jäähyily toisessa erässä. Siitä Jukurit rokotti rankalla kädellä.

− Meidän pelaamisessamme oli tänään paljon hyviä asioita, ja olen siihen todella tyytyväinen, jukurikäskijä Antti Pennanen kommentoi.

Lehdistötilaisuudessa keskustelua aiheutti kypärätempun viimeistellyt Oula Palve, joka pääsikin molempien valmentajien suitsuttamaksi.

− Täytyy sanoa kaverin kultakypärästä, että äijä pelaa vähän väärällä sarjatasolla. On kyllä sen luokan pelaaja, että toisetkin kaukalot voisivat olla hänelle kohdillaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

− Oula on tietenkin hyvä pelaaja. Hän on mennyt tällä kaudella valtavasti eteenpäin ja hän on tehnyt pitkään hyvin töitä. Oula on sitoutunut meidän juttuun ja hän haluaa voittaa keväällä, Pennanen lisäsi.

Ottelun alku oli tunnustelevaa, mutta molemmat joukkueet pääsivät osoittamaan pelirohkeuttaan. Tämä pelaaminen näkyi kuitenkin osittain virheinä, minkä vuoksi Jukureiden Teemu Henritius olikin aloittaa maalinteon läpiajostaan.

Hokki oli hyvin pelissä mukana, mutta ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue. Jukureiden maalin viimeistelijänä kunnostautui Roope Ranta, jonka laukaus ohitti avauserässä kiekkoja pomputelleen Tuukka Smuran.

Myös Hokki sai luotua painetta Jukureiden puolustusalueelle avuserässä. Kajaanilaiset syöttelivät hyökkäysalueellaan mallikkaasti, mutta viimeinen sivallus jäi puuttumaan, eikä Hokki pystynyt avaamaan maalihanojaan.

Palve nousi ratkaisijaksi

Toisessa erässä Jukurit karkasi hetkellisesti kahden maalin johtoon, kun Mestiksen tammikuun pelaajaksi valittu Palve kuritti Hokkia kahdella maalilla.

Ensin Palven lyöntilaukaus 5-3-ylivoimalla painui aivan yläkulmaan, minkä jälkeen pörssikärki hassutteli illan toisensa maalinedustalta.

Hokki iski kuitenkin jämäkästi vastaan heti seuraavasta vaihdosta, kun Antti Kalapudas sohi kajaanilaisten avausmaalin maalinedustalta.

− Viihdyttävä jääkiekkopeli ainakin katsojille. Jukurit pelasi hyvin, ja me olimme jossain määrin pelissä mukana, vaikkei päästy pelin päälle, kommentoi Laukkanen.

Erän loppuun Jukurit pääsi hyödyntämään kajaanilaisten vaihtovirheen, kun Ranta iski lukemat 4-1:teen vain kolme sekuntia ennen erän loppua.

Jukurit kaunisteli numeroita

Kolmas erä oli molemmilta osapuolilta pelailun makua. Hokki sai kuitenkin erän loppua kohti pelin Jukureiden päätyyn: kajaanilaiset onnistuivat kaventamaan ottelun Taneli Siikaluoman maalilla.

Hokilta ei mitään pois, mutta meillä oli tänään muutama huono kiekollinen valinta, mikä näkyi Hokin toisessa maalissa, Pennanen tuumi.

Jukurit kuitenkin puolusti lopun tiiviisti, eikä laskenut enää maaleja omiin. Sen sijaan Palve viimeisteli kauden kolmannen hattutemppunsa, ja Henritius ohjasi loppulukemat 6-2:teen viimeisellä minuutilla.

− Jukurit teki jälleen paljon maaleja. Vaikka viimeisien maalien tekeminen on kosmetiikkaa, meidän nelosketju jätti itsestään huonon jäljen viimeisessä vaihdossaan, Laukkanen harmitteli.

− Tästä on hyvä jatkaa huomiseen. Pelataan vielä yksi hyvä peli, ja siitä on hyvä lähteä pienelle tauolle, Pennanen päätti.