Jokipojat venytti voittoputkeaan - Väyrysen upea soolomaali säväytti

Kädet ilmaan kuudennen peräkkäisen voiton merkiksi.
Toistamiseen lähiviikkoina Joensuussa vieraillut Kiekko-Vantaa joutui jälleen lähtemään kotimatkalle tyhjin käsin. Viihdyttävä perjantai-illan ottelu tarjosi vauhtia, taklauksia ja yhden kauden hienoimmista maaleista. Kotijoukkue Jokipojat korjasi lopulta tasaisen ottelun voiton lukemin 4-2.

Jos parisen viikkoa takaperin pelattu Jokipoikien ja Kiekko-Vantaan kohtaaminen oli aavistuksen virkamiesmäistä kiekkoa, tilanne oli perjantai-illan kamppailussa täysin erilainen. Joukkueet pelasivat ottelun läpi todella kovalla intensiteetillä.

Jokipojat tarjosi otteluun ilmaisen sisäänpääsyn, ja väkeä löysi Mehtimäen halliin 1692 silmäparia. Vantaalaisten valmentaja Simo Mälkiä kehui ottelun ja koko tapahtuman tasoa.

− Kovatasoinen peli. Reilut pari viikkoa sitten käytiin täällä, mutta nyt oli molemmilta joukkueilta piirun verran parempaa tekemistä. Yleisöä oli, ja tunnelma oli hyvä.

Vauhdikkaassa avauserässä nähtiin paikkoja molemmissa päissä. Molemmista joukkueista huokui voitontahto, sillä tilanteisiin mentiin täysillä, taklaukset ajettiin loppuun, eikä nahinoilta tilanteiden jälkeenkään säästytty.

Ottelun jokaisessa erässä jäähyaitiossa vieraillut vantaalaisten Matti Lamberg otti illan ensimmäisensä väkivaltaisuudesta ajassa 14.29. Kotijoukkue järjesti vahvan ylivoimapyörityksen, jonka päätteeksi Juuso Kaijomaa napautti lähietäisyydeltä lukemiksi 1−0.

Kauaa ei ehtinyt avausmaalista kulua, kun Janne Väyrynen polkaisi oikealta laidalta vauhtiin. Väyrysellä ei mennyt sormi suuhun 1−1-tilanteessa vieraiden Lassi Raitasen kanssa, vaan hän käytti taidokkaasti kiekon kahdesti puolustajan jalkojen juuresta puolelta toiselle. Harhautettuaan Raitasen aivan pihalle tilanteesta joensuulaisten maalitykki ampui armottomalla rannelaukauksella jo kauden 17. osumansa.

Pieneen hurmostilaan päässyt Jokipojat loi vielä avauserän lopulla paikkoja, mutta erätauolle mentiin 2−0-lukemista.

Jesse Paukku lopetti vantaalaisten taistelun

Jokipojat loi heti toisen erään alkuun pari huippupaikkaa, ja joukkueella jäi aavistuksen päälle yli-innokas hyökkäyspelaaminen. K-Vantaa hyödynsi tämän, ja pääsi jatkuvasti kääntämään nopeita, vaarallisia vastahyökkäyksiä.

Palkinto tuli ajassa 24.09, kun joensuulaismiehistö oli jälleen syvällä hyökkäyspuoliskolla. Vantaalaiset pääsivät 2−1-hyökkäykseen, ja Jokipoikien alin mies Joel Olkkonen lähti liian ahnaasti kiinni kiekolliseen Joel Lehtiseen. Lehtinen vapautti läpiajoon Nico Frimanin, joka nosti kauniisti kiekon maalin kattoon.

− Tultiin äärimmäisen hyvin ensimmäiseen erään, mutta alettiin kuvitella, että homma kääntyy meille. Vantaa tuli todella loistavasti toiseen erään, ja oltiin siinä vähän purjeessa, tunnusti Jokipoikien valmentaja Ari Aaltonen.

Kavennusmaalin jälkeen K-Vantaa otti ottelun haltuunsa. Vieraat loivat tukun loistavia paikkoja, sekä tylsyttivät kotijoukkueen hyökkäyspelin. Ottelun puolivälissä vantaalaiset iskivät tasoituksen Nico Nurmikannan tarjoiltua komean syötön maalille Teemu Mieloselle. Mielonen pääsi ohjaamaan kiekon tyhjään maaliin, kun kotijoukkueen puolustaja Antti Helanto ei pelannut Mielosen mailaa pois.

Vieraiden hallitseman toisen erän jälkeen nähtiin tasainen päätöserä. Ratkaisumaali nähtiin pelikellon näyttäessä 45.14. Vieraiden Lasse Uusivirran kampitusjäähyn ollessa jo lopussa kiekko jäi elämään K-Vantaan maalin eteen pelaajaruuhkaan. Lopulta peliväline irtaantui ärjypaitojen Jesse Paukulle, joka napautti kiekon läheltä kattoon.

− Pienestä on kiinni. Yksi onnekas pomppu alivoimalla. Näytti jo, että päästiin kiekkoon, mutta jostain se pomppi kaverille, joka pääsi laittamaan tyhjiin. Pienet on marginaalit, harmitteli vantaalaisluotsi Mälkiä.

K-Vantaalle siunaantui päätöserässä vielä muutamia paikkoja, mutta Jokipoikien puolustus ja maalivahti Samuel Jukuri kestivät. Paukku pääsi kruunaamaan iltansa viime sekunneilla sijoittamalla kiekon K-Vantaan tyhjään maaliin.

− Me puolustetaan todella loistavasti. Äijät on sitoutuneita puolustuspelaamiseen, ja sitä kautta se heijastuu myös hyökkäyspelaamiseen. Olikohan nyt viides peli putkeen, kun me käännettiin tasapäinen ottelu voitoksi, hehkutti ärjyluotsi Aaltonen suojattiensa taisteluilmettä.

Molempien joukkueiden ottelut jatkuvat heti lauantaina vieraskaukaloissa. Jokipojat lähtee jatkamaan kuuden ottelun voittoputkeaan Jyväskylään JYP-Akatemian vieraaksi, kun taas K-Vantaa suuntaa Savonlinnaan mittaamaan SaPKon vireen.