Siipirikkoinen Hokki taistelemaan eteläsavolaista kotipuhuria vastaan

MESTIS / Ennakko
Ranta iski edellisessä kohtaamisessa kypärätempun.
Mestiksen kärkikamppailussa kohtaavat Jukurit ja Hokki. Loukkaantumissuman kanssa painivan Hokin tilannetta ei myöskään paranna se tosiasia, että Jukurit on ollut kotikaukalossaan rautaisessa vireessä.

Pysyykö oma pää edelleen tiiviinä?

Jukurit on kotikaukalossaan ollut vakuuttava, sillä joukkue on voittanut peräti 14 peräkkäistä kotipeliä ja edellinen tappio kotikaukalosta on lokakuun lopulta. 

Mikkeliläisryhmän edelliset kolme peliä on pelattu kotikaukalossa. Niissä joukkue päästi ainoastaan kolme maalia ja kamppaili muutenkin vahvasti, joten Hokki saa varmasti tehdä täyden päivätyön yrittäessään kaataa Jukureita.

Loukkaantumiset vaivaavat - löytyykö Lehtoselle paikkaajaa?

Jo pidemmän aikaa pitkän poissaolijoiden listan kanssa kamppaillut Hokki sai lisää ikäviä uutisia keskiviikkona, kun seura tiedotti ykkösvahti Antti Lehtosen joutuvan sivuun loppukaudeksi. Lehtonen esiintyi vuodenvaihteen jälkeen erittäin hyvin ja oli joukkueen kivijalka, joten hän jättää ison loven joukkueeseen.

Kakkosvahti Tuukka Smuran otteet ovat olleet vaihtelevampia ja hänen onnistumisestaan riippuu paljon, mihin suuntaan peli etenee. Edellisvierailulla Hokki tiiviin puolustuksen ja hyvän maalivahtipelin turvin piti pelin tasalukemissa aina kolmanteen erään asti, jossa Jukurit ratkaisi pelin erikoistilanteista.

Hokki on kuitenkin vajaamiehisyydestään huolimatta esiintynyt viime ajat vahvasti ja se varmasti tulee tarjoamaan kovan vastuksen Kalevankankaan perjantai-illassa.

− Toivon mukaan tulee mahdollisimman tasainen ottelu. Viimeksi numerot aikalailla repsahti siinä kolmannessa erässä Mikkelissä, mutta sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee, nyt on uusi peli ja uusi käsikirjoitus. Viimeiseen kolmeen kotipeliin ollaan saatu minun mielestä hyvä taistelumoodi päälle tuohon joukkueeseen, kertasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen seuran kotisivuilla.

− Selkeänä lähtökohtana on se, että sitä jatkumoa ollaan huomenna hakemassa. Sillä tavoin mitä ollaan taistelemaan ja kamppailemaan, niin sitä samaa haetaan huomenna Mikkelissä.

Jukurit niskan päällä

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi ja Jukurit on ollut vahvempi kolme kertaa. Kauden avauskohtaamisessa Hokki taisteli itselleen jatkoaikavoiton Michal Kristofin osumalla, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa on heiluttanut mikkeliläisjoukkue: Kajaanissa lukemat kirjattiin 2-3 jatkoajan jälkeen ja 0-3, Mikkelissä 5-1.

Seuraa Heitä

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

Tammikuun pelaajaksi valittu taituri oli edellisessä kohtaamisessa isossa roolissa 1+1-tehoillaan. Hyökkääjä tuottaa takuulla päänvaivaa kajaanilaispuolustukselle myös perjantai-iltana.

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Noussut hieman puskista Hokin kärkiketjuihin ja tehnyt kovaa tulosta: tammikuun 10 ottelua tuottivat tehot 6+6. Ratkaisuja kaivataan myös kärkikamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle