Taistelu suorasta sarjapaikasta jatkuu - LeKi vierailee Rovaniemellä

MESTIS / Ennakko
Henri Joki-Erkkilä sai aihetta tuulettamiseen tammikuussa.
Lappi Areenalla taistellaan perjantaina tärkeistä pisteistä, kun sarjan hännillä olevat RoKi ja LeKi koittavat karistaa karsintasijat taakseen. Molemmilla joukkueilla on hyvä mahdollisuus kääntää kurssi ylöspäin, kun voittaja pääsee ottelun vähemmän pelanneena kymmenentenä olevan JYP-Akatemian kantaan kiinni.

Herättääkö kapteenin esimerkki?

RoKin edellisestä pelistä on vierähtänyt jo viikko joukkueen hävittyä viime perjantaina SaPKolle lukemin 2-3. Tappiota ennen lappilaiset urakoivat neljä ottelua viikon sisällä, joten huilijakso tuli ryhmälle sopivaan saumaan.

Rasituksesta huolimatta joukkue jaksoi taistella SaPKoa vastaan päätössummerin soittoon asti, mutta viimeistely ei ollut tällä kertaa tarpeeksi tehokasta. Eniten petrattavaa rovaniemeläisillä onkin liian usein tökkineessä maalinteossa.

Kapteeni Henri Joki-Erkkilä petrasi esityksiään tammikuussa ja oli joukkueen paras pistemies iskettyään tehot 5+3. Kokematon joukkue kaipaa Joki-Erkkilän esimerkkiä kauden loppupuolellakin, jos tavoitteena on välttää sarjapaikasta karsiminen.

Syttyvätkö vieraat taistelemaan?

Lempääläiset ovat RoKin tapaan hävinneet neljä edellistä otteluaan. Viimeisin takaisku on TUTOlle kärsitty 2-1 -vierastappio, jossa turkulaiset olivat niskan päällä suurimman osan pelistä.

LeKillä on ollut ongelmia maalinteon kanssa ja ajoittain taisteluasenne on loistanut poissaolollaan. Selät suoristuvat ensimmäisestä takaiskusta usein ja turhautuneena joukkue luovuttaa liian aikaisin. TUTOa vastaan nähtiin kuitenkin viitteitä paremmista otteista, kun pelaajat alkoivat laittaa itseään likoon.

Joko on RoKin vuoro?

LeKi on vienyt kolme keskinäistä kohtaamista tällä kaudella, kun RoKi kaatui Lempäälässä 3-0 sekä 2-1 ja Lappi Areenalla vieraat olivat vahvempia lukemin 3-1. Kumpikaan joukkueista ei anna varmasti senttiäkään periksi illan ottelussa ja odotettavissa on tiukkaa vääntöä sarjataulukon pohjalla. 

LeKin mukana Rovaniemellä vierailee tuttu mies, kun vieraiden kapteeni Jimi Santala astuu vanhaan kotikaukaloonsa toista kertaa tällä kaudella. Santala pelasi RoKin riveissä edellisellä Mestis-visiitillä kaudella 2009-2010, jolloin mukana nykyisestä joukkueesta olivat Joki-Erkkilä ja Henri Fomin.

Seuraa Heitä

Joona Tolvanen #47 |

Puolustaja

RoKin puolustuksen kiekollista osaamista edustava Tolvanen oli joukkueen tehokkaimpia puolustajia ennen loukkaantumistaan. Pitkän huilin jälkeen mies on tehnyt paluun kaukaloon.

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

29 otteluun tehot 6+11 tehnyt hyökkääjä tekee töitä pyyteettömästi joukkueensa eteen. Elää onnistumisista, nähdäänkö sellaisia Rovaniemellä?

» Lähetä palautetta toimitukselle