Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy - "Yhden pelin merkitys kasvaa"

MESTIS / Ennakko
Peliitat yrittää kaataa TUTOn kotikaukalossaan.
Kuva © Kiia Aha
Toisinaan urheilumaailmassa tuntuu, ettei voittojen eteen riitä mikään. Perjantaina TUTOa isännöivä Peliitat on ollut viime aikoina tuloksellisesti pulassa, vaikka joukkue ei ole missään nimessä ollut huono.

TUTO on puolestaan herännyt jonkinlaisesta horroksesta jälleen pelaamaan, vaikka esimerkiksi viidessä edellisessä ottelussa se on juhlinut voittoa vain kerran. Kummankin osalta voidaan todeta, että kova työ ja vähintäänkin normaalitason tekeminen ei ole kantanut hedelmää toivotulla tavalla.

Perjantain kohtaaminen on joukkueille kauden viides keskinäinen voittojen mennessä Peliitoille 3−1. Sesongin kaksi ensimmäistä taistelua päättyi maalin ja kaksi seuraavaa kahden maalin erolla.

Voitot kiertävät Peliittoja - joukkue uskoo silti omaan tekemiseen

Peliitat on viime peleissä esittänyt tappioista huolimatta lupaavia otteita. Vaikka kevään pudotuspelipaikka on karissut ainakin tällä hetkellä käsistä, ei askareet Peliittojen päävalmentaja Lauri Merikiven mukaan muutu radikaalisti.

− Aika lailla samaa. Tietysti yhden pelin merkitys kasvaa. Keskittyminen ja valmistautuminen korostuvat, se on jokavuotinen asia, Merikivi vastasi kysyttäessä mahdollisesta tekemisen muutoksesta.

− Pitää toimia oman arvomaailman mukaan, puolustetaan sitoutuneesti. Ei me voida olla muita kuin ketä olemme.

Mallikkaan puolustuspelaamisen lisäksi Peliittojen kannalta olisi siis toivottavaa maalihanojen aukeaminen. Nyt jos koskaan se olisi ekstratärkeää mietittäessä kevään pudotuspelipaikkoja.

− Ollaan viimeiset kolme peliä pelattu hyvin, maaleja ei ole tullut. Joskus se on vaikeampaa, Merikivi tiivisti.

Piristysruiske iskenyt TUTO-pelaajiin

Mestiksessä seitsemättä sijaa miehittävä TUTO on ollut viime aikoina ilmeeltään erittäin pirteä, kiinnostus tekemistä kohtaa on näyttänyt palaavan − tai ainakin se on lisääntynyt. Aiemmin tällä kaudella on näyttänyt ajoittain siltä, että motivaatio oli turkulaisleiristä jopa yllättävän kaukana.

TUTO on herännyt kevään myötä juuri oikeaan aikaan, sillä esimerkiksi illan isäntäjoukkue vaanii takaisin pudotuspelipaikoille vain seitsemän pistettä perässä. Osansa heräämiseen saattaa olla myös uudella päävalmentajalla, Miika Elomolla.

Hänen alaisuudessa otteet olivat esimerkiksi keskiviikkona rennon oloisia, jonka lisäksi myös pelilliselle puolelle tuli muutamia pikkumuutoksia. Nyt TUTO kääntää peliä aiempaa nopeammin, jonka lisäksi se myös paineistaa aiemmin nähtyä kovempaa.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Jos TUTO jatkaa keskiviikkona nähdyin ottein saaden myös tehokkuutta maalipaikkoihin lisää, voi Peliitat olla hankaluuksissa. Toisaalta jos kotijoukkue saa hillittyä TUTO:n paineistusta pitäen myös alakertansa tiiviinä, voi pisteet jäädä yhtälailla Heinolaan.

Joukkueiden edellä mainitut vahvuudet näyttelevät vähemmän yllättäen suurta roolia. Kumpi saa ne paremmin toimimaan, on vahvoilla.

Peliittojen eduksi voitaneen mainita kotikenttäetu, Heinolassa joukkue on ollut kuluvalla kaudella tasaiseen tahtiin väkevä poislukien taannoinen selkäsauna SaPKon isäntänä.

Seuraa Heitä

Juuso Perttilä #20 |

Hyökkääjä

Suomi-Sarjan puolella KJT:ssa kautensa aloittanut hyökkääjä on osoittanut todellakin kuuluvansa Mestis-jäille. Virtaa heinolalaisten hyökkäyspeliin tuonut HIFK-kasvatti jakaa toisinaan sellaisia passeja, että hidassilmäisempi katsoja ei välttämättä pysy kiekon liikkeessä mukana.

Topi Taavitsainen #55 |

Laitahyökkääjä

Vasen laituri on jo parantunut vammastaan, mutta keskiviikkona hän oli vielä sivussa. Palatessaan Taavitsainen olisi oiva lisä TUTOn hyökkäykseen etenkin maalintekotaitonsa puolesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle