Vauhtia ja vaarallisia tilanteita Jokipoikien ja KooKoon välillä

Torstai-iltana ei saanut mitään ilmaiseksi.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Tunteesta tai taistelusta ei ainakaan ollut puutetta Jokipoikien ja KooKoon kohtaamisessa toisessa puolivälieräottelussa, jonka Jokipojat vei maalein 5–2 (2–1, 2–1, 1–0). Runsaasti jäähyjä ja jälkitilanteita sisältäneessa ottelussa Jokipojat joutui pärjäämään ilman kultakypäräänsä Mikael Ruohomaata, mutta käytti tästä huolimatta maalipaikkansa tehokkaammin hyödyksi ja tasoitti otteluvoitot.

Jokipojat otti toisen erän alussa vahvan kiinnityksen ottelun voitosta, kun se viimeisteli vajaaseen kahteen minuuttiin kaksi maalia ja karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

Erän ensimmäisen maalin teki Jokipoikien Elvijs Biezais. Viivalta lauottu kiekko kimpoili maalin nurkalle olleelle Biezaisille, jolla oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin. Jokipoikien vahva ote jatkui ensimmäisen maalin jälkeen ja tämän ansiosta joukkue pääsi ylivoimalle, jonka aikana se lisäsi johtoaan, kun Biezaisin b-pisteeltä lähtenyt kuti upposi Esa Lehikoisen varusteiden kautta sisään.

Tämä riitti KooKoon valmennukselle, joka lähetti Mikko Rämön tolppien väliin Kristian Järvisen luistellessa vaihtopenkin päätyyn. Erän edetessä KooKoo pääsi paremmin peliin mukaan ja sai aikaiseksi tilanteita Daniel Spencen vartioimalle maalille, mutta viimeisin rutistus maalinedustilanteissa jäi vierasjoukkuelta puuttumaan.

Hiukan ennen erän päätössummeria KooKoo sai aikaiseksi kavennusosuman, kun se pääsi ylivoimalle. Aatu Hämäläisen one-timer upposi illan teeman mukaisesti kimmokkeiden kautta verkon perukoille.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Heti ottelun alussa Jokipojat näytti kovalla taklauspelillään, että vierailijoilla olisi hikinen iltapuhde edessään. Kova taklauspeli kuitenkin kostaantui, kun Heikki Puustinen käskettiin jäähyaitioon polvitaklauksesta. KooKoon ylivoima jätti paljon toivomisen varaa, sillä Jokipojat sai alivoimansa aikana enemmän laukauksia maalia kohti kuin KooKoo.

Erän edetessä myös Jokipojat sai kokeilla ylivoimansa toimivuutta ja se rikkoikin kuparisen, kun Lehikoisen b-pisteen kaarelta lähtenyt laukaus upposi kimmokkeen kautta sisään.

Hetkeä myöhemmin Jokipojat jatkoi vahvoja otteitaan kun keskialueen kiekonriiston jälkeen kiekko toimitettiin Puustiselle, jonka veto upposi pienestä kulmasta etuylänurkkaan ohi hölmistyneen Järvisen.

KooKoon valmennus päätti tilanteen jälkeen ottaa aikalisän, ja tämä toikin heti toivotun tuloksen. KooKoo tuli vahvasti alueelle ja kiekko toimitettiin maalin eteen Teemu Tallbergille, joka pyöräytti rystyllä kiekon sisään. Maalin myötä KooKoo pääsi peliin paremmin mukaan, kun se pääsi omalta alueeltaan nopeammin pois kiekon kanssa Jokipoikien kovasta karvauksesta huolimatta.

Kuuma kolmas erä

Vierailija aloitti kolmannen erän hyvin, mutta sai maistaa karvasta kalkkia, kun Jokipojat viimeisteli ottelun viimeisen maalin heti ensimmäisestä vastahyökkäyksestään. Ottelussa kolme syöttöpistettä saalistanut Sami Blomqvist toimitti kiekon maalille, josta se pomppi Rämön varusteiden kautta maaliviivalle. Ainoana miehenä takatolpalla olleella Jakub Sramekilla oli helppo työ lyödä kiekko tyhjään maaliin.

Maali näytti katkaisseen KooKoon selän, sillä tilanteen jälkeen vierasjoukkue sortui runsaisiin kurittomasta pelistä johtuineisiin jäähyihin. KooKoo otti kolmannessa erässä peräti kahdeksan kahden minuutin jäähyä. Jokipojilla ei ollut enää suurinta intoa pyörittää ylivoimaansa, joten pelillisesti kolmas erä ei ollut kauneinta katsottavaa.

KooKoolle tarjottiin vielä yksi oljenkorsi päästä peliin mukaan, kun Jokipoikien Lehikoinen taklasi avojäällä kovaa KooKoon Santtu Huhtalaa, ja Lehikoiselle annettin tilanteesta suihkukomennus päähän kohdistuneesta taklauksesta. KooKoo ei kuitenkaa onnistunut ylivoimallaan toivotulla tavalla, eikä heikon ottelun pelanneen Pauli Levokarin tarpeeton jäähy väkivaltaisuudesta auttanut KooKoota.

Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

− Nyt oli meillä tunnetta ja pelattiin sen näköistä peliä, mihin taidot edellyttää. Oltiin erinomaisia tänään. Saatiin pidettyä vastustaja hyvin poissa meidän maalinedustalta.

KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvella oli selkeä näkemys missä KooKoo oli tänään kotijoukkuetta huonompi.

− Ei päästy tänään ytimeen. Jos ajatellaan luistelua, kamppailua, pelikuria ja maalineduspelaamista, asioita, jotka yleensä ratkaisevat otteluvoiton, niissä olimme tänään huonoja. Ei jäänyt jossiteltavaa.

Tunnetta myös valmentajien kesken

Jos oli peli kuuma kaukalossa, niin sitä se oli myös pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Vähän rumaksihan se meni, en tiedä karkasiko vähän käsistä, leukaili Haapakoski KooKoon kolmannen erän otteita.

− Mutta jos ihan totta puhutaan, niin eihän siellä ollut kuin yksi törkeys tänään. Kenellä ei sitten vati kestänyt, niin sitä voi jokainen miettiä. Siellä on yksi mies, joka on aivotärähdyksen saanut. Törkeä taklaus kädet suoraan edellä päähän, oli Juujärven näkemys Lehikoisen ulosajoon johtaneesta tilanteesta.

− Sen verran voisin kommentoida tuohon, että pitää vielä tarkistaa videolta, en ole ihan niin varma tilanteen törkeydestä. Äsken sanoin nätisti, että taisi karata vähän käsistä, tai sitten oli valmentajansa näköinen joukkue, kuittasi Haapakoski.

Kolmas puolivälieräottelu joukkueiden välillä on lauantaina Kouvolassa.