Saako HCK Kajaanissakin sHokkihoitoa?

MESTIS / Ennakko
HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi otti pudotuspelisarjan avaustappion omaan piikkiinsä
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Huonon startin pudotuspelitaipaleelleen saanut HCK matkustaa torstaina Kajaanin Hokin vieraaksi sarjan toiseen osaotteluun. Onnistuuko vierasjoukkue nollaamaan tappionsa ja miten kajaanilaisten kotiedun varastamisesta saatu hurmos kestää?

Hokin pelipaketti on tällä hetkellä hyvässä mallissa. Maalivahtipeli Teemu Seppäsen toimesta on kunnossa ja puolustus pelaa todella tarkasti ja uhrautuvasti. Hyökkääjät karvaavat tehokkaasti ylhäältä ja ainakaan avausottelussa ei HCK:n avauspeli toiminut kunnolla missään vaiheessa. Mikäli joukkue ei sorru turhaan euforiaan hyvästä ryöstöretkestä, voidaan Vimpelinvaaran jäähallin iltapuhteesta ennustaa tulevan vierasjoukkueelle verrattain tukala.

Avainasemassa molemmilla joukkueilla on hermokontrolli. Keravalla kajaanilaiset yrittivät alusta asti varsin hanakasti kuumentaa HCK:n pelaajia tässä mainittavammin onnistumatta. Sen sijaan keravalaiset kyllä kuumenivat pelin edetessä helpommin tuomarikaksikon persoonalliseen tuomarityöskentelyyn, mistä seurauksena oli parikin kymppiminuuttista istuntoa. Ruuti oli kuivaa myös Hokin pelaajilla, sillä pariin otteeseen kainuulaiset vimmastuivat varsin herkästi keravalaisten lievästä agitoinnista. Muuten kärhämöinti ei saanut ottelussa ratkaisevaa jalansijaa.

Historiansa ensimmäiseen Mestiksen pudotuspeliotteluun tiistaina Keravalla lähtenyt HCK sai sarjaan vauhdikkaan alun. Ensimmäisten minuuttien aikana paine oli jatkuvasti Hokin päädyssä ja se kruunautui upeaan Jesse Urosen tahtomaaliin.

Tämän jälkeen keravalaisten rotsi aukesi sepposen selälleen ja ylilatautumista estänyt rele poksahti kuin paukkumaissi. Hallitsematon lataus purkautui ylipelaamisena jonka Hokki käytti kovalla prosentilla hyväkseen. Lukemiin 4-1 päättyneen ensimmäisen erän jälkeen ei kajaanilaisten tarvinnut enää ihmeitä esittää, pudotuspeleille tyypillinen peruspeli riitti Hokille kotiedun ryöstämiseen. Mikäli HCK aikoo jatkaa pelaamistaan vielä ensi sunnuntainkin jälkeen, on otteiden muututtava huomattavasti.

Eräänä tärkeimpänä palasena maalivahtipelin on parannuttava ja tason on kestettävä täydet 60 minuuttia. Ensimmäisessä ottelussa HCK:n maalilla aloittanut Aleksis Ahlqvist ei ollut parhaimmillaan. Vaikka puolustus miehen aika yksin jättikin, välieriin mielivän joukkueen maalivahti ei saisi sulaa noin nopeasti pelin alussa.

Myös Ahlqvistin tilalle 1-3 tilanteessa luistellut Richard Ullberg ei ollut pestinsä alkupuolella parhaimmillaan. Ullberg kyllä paransi otteitaan pelin edetessä, mutta Hokin viides maali menee kyllä täysin Ullbergin maalin takana suoritetun seikkailuretken piikkiin.

Tilanne ei ole kovin outo keravalaisleirissä. Pitkin alkuvuotta ovat otteluiden alut olleet HCK:lle verrattain katastrofaalisia varsinkin kotipeleissä. Myös hyökkäys- ja puolustuspeliin on HCK:n saatava lisää fyysisyyttä ja tahtoa, nyt keravalaiset jäivät hyvin fyysistä peliä pelanneen Hokin jalkoihin.

Kummankaan joukkueen kokoonpanoihin ei ole odotettavissa mitään varsinaisen radikaaleja muutoksia. HCK:n päävalmentaja Mikael Kotkaniemi saattaa muokata jonkin verran ketjukoostumuksia ja miettii varmasti hyvin tarkasti kumpi maalivahti aloittaa pelin.

Seuraa Heitä

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Ranskan maajoukkueen vakiokaluustoon kuuluva 27-vuotias hyökkääjä on ollut Hokin paras maalintekijä tällä kaudella. Maalihana ei vielä ensimmäisessä ottelussa auennut, mutta antoi upean syötön Anthony Guttigin voittomaaliin.

Tero Konttinen #33 | Asplöven

Puolustaja

HCK:n tämän hetkinen ykköspuolustaja, erittäin taitava ja juonikas kiekollinen pakki, joka osaa ja haluaa ratkaista pelejä. Kuntouduttuaan alkukauden loukkaantumisista on ollut HCK:lle erittäin tärkeä pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle