Tirrosen nollaputki jatkuu - sarjakärki tehoton Espoossa

MESTIS / Raportti
Rasmus Tirronen sai ansaitut onnittelut joukkueeltaan.
Kuva © Petteri Äikäs
Alkukaudesta takellellut Espoo United on noussut voittoputkeen, sillä kolme edellistä ottelua on päättynyt espoolaisjuhliin. Suuressa roolissa oli jälleen maalivahti Rasmus Tirronen, joka piti maalinsa puhtaana keskiviikon tapaan. Nyt kaatui sarjan kärkijoukkue SaPKo, jota vastaan torjuntoja kertyi 32.

Rasmus Tirrosen kovin torjuntaurakka oli toisessa erässä, jossa SaPKo ampui kohti maalia 14 kertaa. Siitä huolimatta komeimmat venytykset tulivat kolmannessa erässä, jossa hän torjui muun muassa Teemu Lepauksen yrityksen.

− Taisi varpaaseen osua se laukaus, Tirronen aisti.

Kolmannessa erässä SaPKolla oli muitakin paikkoja, mutta joka kerta Tirronen oli kiekon tiellä. Maalivahti näki silti parannettavaakin oman joukkueen otteissa päätöserässä.

− Emme ehkä ole vielä niin tottuneita pelaamaan johtoasemassa. Kiva voittaa, etenkin kun on sarjan kärkijoukkue vastassa.

Tirroselle nollapeli oli jo kauden neljäs, joten hän on ottanut vahvaa asemaa sarjan parhaiden maalivahtien joukossa.

− Ensimmäistä kertaa omalle uralle sattui näin kaksi nollapeliä putkeen. Hyvät fiilikset siitä, Tirronen kommentoi.

Pelikiellosta maalintekoon

Ottelun alkuhetkillä SaPKo ei näyttänyt varsinaisesti sarjajohtajalta. Espoo United oli aivan ensi minuuteilla parempi, ja menikin pian johtoon pelikiellosta vapautuneen Sebastian Mobergin osumalla.

− Ensimmäisessä erässä emme olleet ihan tikissä. Tiedettiin kyllä, että United tulee kovaa alkuun, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen näki.

Toisessa erässä kotijoukkue onnistui toistamiseen, tällä kertaa ylivoimalla. Nykyisen ja entisen kultakypärän yhteispeli toimi, kun Aleksi Järvinen ohjasi Janne Kivilahden laukauksen verkkon perukoille.

− Ensimmäiset kaksi erää pelattiin todella hyvin, mitä nyt pari nukahdusta tuli, Tirronen arvioi.

Kolmas erä oli vieraiden painostusta. Espoo United onnistui pelaamaan virheettömämmin kuin monessa muussa ottelussa ja näin nolla säilyi vierasjoukkueen maalisarakkeessa ottelun loppuun saakka. SaPKon hermoja koetteli maalivahdin häirinnästä tullut vihellys, jonka jälkeen Mikko Lahtela puhui itselleen käytösrangaistuksen.

Kehuja vastustajalle

SaPKo jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman maalia. Räsäsen mukaan kyse ei ollut paikkojen laadusta.

− Toisessa ja kolmannessa erässä oli sellainen määrä maalipaikkoja, että olisi pitänyt peli kääntää. Vastustajan maalivahti oli erittäin hyvä.

Myös Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen antoi tunnustusta vastustajan suuntaan.

− SaPKo on hyvin valmennettu ja pelaa laadukasta jääkiekkoa. Peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Hyvän alun jälkeen aloimme hieman leikkimään. Ajateltiin, että tehdään vielä enemmän maaleja, mutta ei se vain niin mene. Joka vaihdossa pitää pystyä kamppailemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle