Kipeästi onnistumisia kaipaava LeKi isännöi hyvähermoista Hermestä

MESTIS / Ennakko
LeKi tarvitsee alkukauden tasoisen Heljangon takaisin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Mestiksen viimeiseksi jämähtänyt LeKi kohtaa lauantaina kotihallissaan Hermeksen. Kokkolalaiset ovat aloittaneet kautensa varsin mainiosti, sillä joukkue on sarjan sijalla neljä.

LeKi ja Hermes eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. Lauantainen kohtaaminen tulee joukkueille eteen varsin erilaisista näkökulmista.

LeKi rypee tappioiden kierteessä, eikä Lempäälän kiekkoylpeys ole nähnyt pisteen puolikastakaan viiteen otteluun. Hermes sen sijaan on orastavassa voittoputkessa, kun se on kairannut kahdesta viimeisimmästä pelistään täydet pisteet.

LeKi on paininut käytännössä koko kauden maalinteon kanssa. Ratkaisijoita periaatteessa löytyy, mutta onnistumiset eivät tunnu kasaantuvan samoihin otteluihin, vaan eri pelaajille tulee hyviä iltoja satunnaisesti ja erikseen.

Tosin LeKi on tehnyt marraskuun aikana vain yhden maalin, joten Miikka Kuuselan ryhmällä on todellinen ongelma selvitettävänään. Maaleja LeKin olisi syytä tehdäkin, sillä kokkolalaisvieras on mättänyt Mestiksessä kolmanneksi eniten maaleja. LeKi on saman tilaston kolmanneksi viimeinen.

Hermeksen maalivahti Juraj Holly on ollut yksi Mestis-alkukauden onnistujista. LeKin Christian Heljanko pelasi ensimmäisissä peleissä ilmiömäisesti, mutta taso on hieman taantunut sittemmin.

Hermeksellä on kuusi pelaajaa ylempänä pistepörssissä kuin LeKin kultakypärä Tomi Peltonen. Hermeksen parhaan pistemiehen titteliä kantaa Niklas Appelgren.

LeKillä tulee olemaan täysi työ ottaa pisteet itselleen. Varsinkin, kun otetaan huomioon LeKin jäähyherkkyys ja se fakta, että Hermes on ottanut Mestiksen toiseksi vähiten jäähyjä joukkueena.

Seuraa Heitä

Santeri Vuoti #3 |

Vasen laitahyökkääjä

LeKin ykköspyssy maalien muodossa. Vuodin on pystyttävä auttamaan joukkueettaan maalien muodossa, mikäli saukkopaidat mielivät haalia pisteitä Hermekseltä.

Mikko Virtanen #38 |

Keskushyökkääjä

Virtanen on ollut melko tehokas alkukauden aikana, mutta ylivoimamaali loistaa vielä poissaolollaan. Onnistuuko Virtanen värkkäämään sellaisen LeKin verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle