Jatkuuko espoolaisten varsin nousujohteinen pelaaminen?

MESTIS / Ennakko
Espoolaisten otteet ovat parantuneet huimasti syyskuusta.
Kuva © Toki Tukiainen
Espoon lauantai-illassa vastakkain asettuvat nousujohteisesti pelannut Espoo United sekä sarjakärki SaPKo. Espoolaiset sijaitsevat sarjataulukossa sijalla yksitoista. Kotijoukkueen kuumin pelaaja on tällä hetkellä joukkueen kultakypärä Janne Kivilahti. Ottelussa myös vietetään pikkujouluja, joten hallilla on luvassa ottelun lisäksi pientä oheisohjelmaa.

Espoolaisten alkukausi on ollut todella vaisu. Välillä ongelmia on ollut maalinteossa ja välillä on otettu liikaa jäähyjä. Peli peliltä espoolaisten pelaaminen on kuitenkin parantunut selvästi sekä onnistumisia on tullut monelta rintamalta.

Viimeiseen viiteen otteluun espoolaiset ovat kaapineet kolme voittoa varsinaisella ajalla. Viimeisin viime keskiviikkona, jolloin se voitti kovan taistelun jälkeen Lempäälässä LeKin 2-0.

Koko alkukauden espoolaisten torjuntavastuun on kantanut Rasmus Tirronen. On myös lupa odottaa, että hän hyppää askiin myös launtaina. Tirronen torjui viime keskiviikkona kauden kolmannen nollapelinsä.

Muita espoolaisten alkukauden onnistujia Janne Kivilahden ja Rasmus Tirrosen lisäksi ovat Aleksi Järvinen, Jiri Veistola sekä Markus Piispanen. Viime keskiviikkona Mestis-debyyttinsä teki myös nuori hyökkääjälupaus Valtteri Lipiäinen, joka nostettiin Bluesin A-nuorista.

Myös pirteästi aloittanut puolustaja Sebastian Moberg vapautuu pelikiellosta, joten suurella todennäköisyydellä hän palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon kahden huilipelin jälkeen. Espoolaisten kokoonpanosta varmuudella on poissa joukkueen kapteeni Kim Hirschovits, joka on edelleen loukkaantuneena. Kapteenina jatkaa kokenut puolustaja Jimi Santala.

Savonlinnalaiset ovat taas pelanneet koko alkukauden tasaisen vahvasti, ilman pahimpia notkahduksia. Vaikka pässipaidat ovatkin pelanneet hyvin, mahdollisuus yllätykseen on olemassa. 

SaPKo sai sairastuvalta perjantaina pelattuun LeKi-otteluun hyviä uutisia, kun Kasper Piitulainen palasi tositoimiin 13. hyökkääjänä. Lisäksi pässipaidoissa debytoi SaiPasta lainattu Janne Kettunen.

− Uskon, että tuo meille tuohon hyökkäykseen vielä pykälän lisää, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kertoi LeKi-ottelun lehdistötilaisuudessa olleensa tyytyväinen Kettusen tuomaan panokseen.

Ratkaisun paikat

Espoolaiset ovat koko kauden painineet monen pienen ongelman kanssa. Saa nähdä, onko maaottelutauolla treenaaminen tuonut siihen muutosta. Jäähyilyyn ei ole varaa, kun vastassa on sarjakärki SaPKo. Positiivisena asiana voidaan kuitenkin todeta se, että espoolaisten peli on parantunut todella paljon ensimmäisistä peleistä.

Matkaa kuitenkin vielä on reilusti pudotuspelipaikkaan oikeuttaville sijoituksille. Jos espoolaiset pääsevät niin sanottuun flow-tilaan, voivat he voittaa minkä tahansa joukkueen. Siihen kuitenkin vaaditaan hyvä 60 minuuttia sekä onnistumisia laajalta rintamalta. Maalivahtipelin onnistumista unohtamatta.

Espoolaiset lähtevät otteluun keskiviikon kierroksesta levänneenä, kun taas pässipaidat saapuvat matkustaneena ja yksi ottelu edellisenä iltana niskassaan.

Seuraa Heitä

Janne Kivilahti #24 |

Hyökkääjä

Espoolaisten ehdoton yksi onnistujista, oli ennen maaottelutaukoa huimassa vireessä. Jatkaako siitä, mihin ennen taukoa jäi?

Janne Kettunen #54 | Ketterä

Keskushyökkääjä

Pääsi pelaamaan pienen tovin jälkeen pässipaidassa perjantaina. Irtoaako Espoossa myös pisteitä?

» Lähetä palautetta toimitukselle