Niemimaan myöhäinen osuma toi pisteet sitkeille lohille

MESTIS / Raportti
Pekka Niemimaa vastasi vantaalaisten voittomaalista.
Kuva © Timo Savela
Hokin ja K-Vantaan lauantaisesta kamppailusta kehkeytyi tasainen taistelu, jonka ratkaisua saatiin odotella aivan loppuhetkille asti. Lopulta sankarin viitan nappasi vieraiden Pekka Niemimaa.

Vaikka molemmat joukkueet olivat pelanneet perjantaina, oli lauantain ottelussakin edelleen havaittavissa pientä tauon jälkeistä sekaannusta molempien joukkueiden osalta. Illan teemaksi nousivat hyvin pelanneet maalivahdit ja heikko viimeistely.

− Teema oli, että eilisestä pitää parantaa, kun eilen ei voittoon riittänyt. Pystyimme kyllä parantamaan, oli kaiken kaikkiaan kovatasoinen ja -vauhtinen kamppailupeli, analysoi K-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien tunnustellessa illan asetelmia. Ensimmäinen hyvä paikka tarjoutui puolittaiseen läpiajoon karanneelle K-Vantaan Julius Rantaeskolalle, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Vierasjoukkue väläytteli muutenkin vaarallista vastahyökkäyspeliään värkkäämällä kovalla prosentilla tekopaikkoja Hokin virheistä. Tällaisesta syntyi myös vieraiden avausmaali. Teemu Väisänen käänsi peliä nopeasti ja tarjoili toiseen aaltoon Atte Mäkiselle, jonka tarkka laukaus upposi alanurkkaan.

− Vauhtia kyllä piisasi, ensimmäisen kympin olimme aika jaloissa, ja sen jälkeen pääsimme kyllä hyvin kyytiin, Hokin valmentaja Jari Laukkanen totesi.

Avauserä mentiin tasakentällisin pelattaessa sekavissa merkeissä puolin ja toisin. Organisoidut hyökkäykset olivat vähissä ja syöttöketjut loistivat poissaolollaan.

Erän kahdella ylivoimallaan Hokki puolestaan onnistui rauhoittamaan peliä ja luomaan myös vaarallisia maalipaikkoja. Vantaalaisten alivoima komeaan spagaattitorjuntaan venyneen Aaro Peltosen johdolla kuitenkin kesti.

Erikoistilanteita ja ilmaveivi

Myös toisessa erässä Hokki dominoi erikoistilanteissa, mutta maalit olivat tiukassa. Ylivoimallaan linnapaidat eivät onnistuneet paikoista huolimatta, ja myös alivoimalla Christoffer Seppelinille ja Teemu Hutulle tarjoutunut kahdella yhtä vastaan -hyökkäys päättyi Peltosen upeaan torjuntaan.

Erän ehdoton kohokohta nähtiin heti puolivälin ylityttyä, kun Hokin kultakypärä, puolustaja Risto Mattila lähti hakemaan tasoitusosumaa ilmaveivillä. Kiekko ei kuitenkaan aivan löytänyt tyhjää kohtaa yläriman alta, ja vantaalaisten johtoasema säilyi.

−Toinen ilta peräkkäin, kun joukkue puolusti todella hyvin ja laadukkaasti. Kyllähän ne ongelmat tänäänkin kulminoituivat tuohon maalintekopeliin. Tänään oli hyvää ylivoimaakin, kyllä siinä oltiin määrätietoisesti tekemässä maalia. Oliko sitten vastustajan hyvää maalivahtipeliä vai huonoa tuuria, mutta en lähtisi risuja ylivoimapelille antamaan, pohdiskeli Laukkanen.

Erän loppua kohti mentäessä Hokki alkoi kontrolloida kiekkoa yhä enemmän myös tasakentällisin. Erityisen pirteästi esiintyi joukkueen nelosketjussa Tuomas Vartiainen. Nuori laitahyökkääjä karvasi ahnaasti ja väläytteli näppäryyttään myös kiekon kanssa.

Hokin tasoitus ei riittänyt

Kolmannessa erässä myös kotijoukkueen taivas vihdoin kirkastui. Markus Korkiakoski nousi laidasta, harhautti komeasti laukauslinjaa peittäneen vantaalaispuolustajan ja ampui kiekon tarkasti verkkoon.

Pelikellon käydessä kohti täyttä aikaa pelin kuva selkeytyi melkoisen yksipuoliseksi. Hokki pyrki alueelle sisään, mutta löi jatkuvasti päätään seinään tiiviisti puolustaneen vantaalaisjoukkueen kanssa. Omassa hyökkäyspelaamisessaan K-Vantaa ei ottanut riskejä, vaan tyytyi heittämään kiekkoa päätyyn ja hakemaan paikkoja karvauksen kautta.

Katsomon ajatusten kääntyessä jo kohti jatkoaikaa, täräytti K-Vantaa johtomaalin. Kiekko karkasi hyökkäysalueelle rynnistäneen Rantaeskolan lavasta, ja Pekka Niemimaa pääsi täräyttämään pelivälineen lämärillä Hokki-verkkoon.

− Tuossa lopussa koiteltiin uskoa, kun kaveri tuli tasoihin. Ehkä se ratkaisevin juttu tänään oli se, että jotain on opittu. Pelirohkeus yksi vastaan yksi -tilanteissa oli tänään se, mikä miellytti ja varmaan toi lopulta sen maalinkin, Mälkiä mietti.

Heti takaiskumaalin jälkeen Hokki lähti hakemaan tasoitusta täydellä tarmolla, mutta sitoutuneesti puolustaneet vantaalaiset kestivät kajaanilaislähentelyt.

− Kahden päästetyn maalin pitäisi kyllä näissä karkeloissa riittää ihan kolmeenkin pisteeseen. Kyllä se tuonne maalintekopuolelle menee, mihin homma ratkesi, päätti Laukkanen.

Kiekko-Vantaa palaa kaukaloon jo keskiviikkona, kun joukkue isännöi pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Espoo Unitedia. Hokki puolestaan saa hakea lääkkeitä maalinteko-ongelmiinsa perjantaihin asti, jolloin vuorossa on viikonlopun revanssikierros IPK:ta vastaan.

Juttua muokattu 13.11.2016. Laukkanen puhui maalintekopelistä, ei maalivahtipelistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle