Tehottomien taistelu Tikkurilassa

MESTIS / Ennakko
Porvoon Huntersista vauhtia hakenut Teemu Mielonen on päässyt pelin makuun.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa isännöi lauantaina RoKia, kun rovaniemeläiset saapuvat Tikkurilaan. RoKi on sarjataulukon häntäpäässä, ja lohilla on nyt tärkeiden pisteiden aika, sillä kotietu näyttää lipuvan pois käpälistä. Kumpikin joukkue kärsii maalintekovaikeuksista.

Kiekko-Vantaan sapluuna uusiksi

Kiekko-Vantaalla on maalinteko-ongelmia, vaikka silmäileekin maalintekijöitä ja pisteentekijöitä, sillä kuusi pelaajaa on tehnyt yli 20 tehopistettä. Viime aikoina Kiekko-Vantaan pelistä ovat paistaneet esille tehottomuus ja ailahtelevaisuus.

Välillä maalinteko onnistuu, välillä ei. Päävalmentaja Simo Mälkiän mukaan kyseessä on tuttu juttu, joka on ennenkin saatu kuntoon harjoittelemalla tilanteita. Toinen eittämättä suuri asia on huonohko ylivoimapelaaminen, sillä keskiviikkonakin JYP-Akatemiaa vastaan vantaalaiset saivat kymmenkunta ylivoimakertaa, joista tekivät vain yhdestä maalin.

Kiekko-Vantaa kaappasi HIFK-lainapuolustaja Miro Karjalaisen riveihinsä. Sankari on pelannut muutaman ottelun Vantaalla ja on antanut näytteen vahvasta pelaamisesta. Peliaikaa tulee, ja taklaukset puhuvat puolestaan.

RoKilla samanlaiset ongelmat

RoKi on kärsinyt niin ikään maalintekovaikeuksista. KeuPaa ja Hermestä vastaan käydyissä otteluissa joukkue teki vain yhden maalin. Puolustajat nousivat turhan korkealle yrittäessään ratkaista ottelua, kun se ei hyökkääjiltä onnistunut.

RoKin peliä ovat värittäneet niin ikään ylivoimapelin tehottomuus, jos siitä kärsi myös Kiekko-Vantaa, ja täten joukkueet ovat poikkeuksellisesti samanlaisten asioiden tiimoilta liikkeessä.

RoKin päävalmentaja Petteri Hirvosen mukaan syötöt karkailivat ja tempo oli kovaa. Pääluotsi oli sitä mieltä, että joukkue olisi tarvinnut onnistumisen.

Keskinäiset voitot Kiekko-Vantaan heiniä

Kiekko-Vantaan ja RoKin keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat päättyneet vantaalaisten hyväksi, kun lohipaidat ovat voittaneet kolmesta ottelusta kaksi. Kerran RoKi on ollut parempi.

Joukkueiden kohtaamisien otteluiden maaliero on Kiekko-Vantaan hyväksi 12-6.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

RoKi saapuu paraikaa sopivaan rakoon Kiekko-Vantaan vieraaksi, kun runkosarja on lopuillaan. Kiekko-Vantaa tarvitsee kipeästi pisteitä saavuttaakseen pudotuspelien kotiedun puolivälierissä. Keskinäisten otteluiden perusteella ottelun tulosta on vaikea veikata. Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi kertaa, kun rovaniemeläiset ovat kairanneet voiton kertaalleen.

RoKi on kärsinyt viime peleissä tehottomuudesta, mutta niin myös Kiekko-Vantaa. On kuitenkin vaikea nähdä RoKin pystyvän voittoon taisteluun heränneitä lohia vastaan. Ottelu päättynee Kiekko-Vantaan voittoon varsinaisella peliajalla.

Seuraa Heitä

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Vauhdikas mailataituri, jolta onnistuu pisteiden tekeminen ottelusta toiseen.

Tommi Siliämaa #26 |

Hyökkääjä

RoKin nelosketjun rouhija, jolle odotetaan ensimmäistä tehopistettä pitkään aikaan. Jaellut viime otteluissa mallikkaita taklauksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle