Saako Kiekko-Vantaa luisunsa pysäytettyä?

MESTIS / Ennakko
Aleksi Järvinen usko tulosten tulevan perustekemisen kautta.
Kuva © Timo Savela
Perjantain Mestis-kierroksella Vantaan Tikkurilassa isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa saa vieraita pohjoisesta, kun RoKi matkaa lohipaitojen vieraaksi. Kotijoukkue haluaa saada tappioputkensa poikki, kun taas rovaniemeläiset hakevat hyvää starttia viikonlopulleen etelässä.

Väkivahvan alkukauden jälkeen kolmen ottelun tappioputken myötä sarjataulukossa viidenneksi valahtanut vantaalaismiehistö lähtee hakemaan ottelusta pisteitä perusasioiden kautta.

−Perushommia lähdetään tekemään. Kun pelaamme omaa peliämme, niin hyvä tulee, toteaa Kiekko-Vantaan paras pistemies Aleksi Järvinen joukkueen verkkosivuilla.

Perushommista ensimmäisenä Kiekko-Vantaan kannattaisi kenties keskittyä viimeistelytehokkuuteen, sillä joukkue on tehnyt kolmessa viime ottelussa yhteensä vain viisi maalia: viimeksi keskiviikkona Kiekko-Vantaa hävisi kotonaan Heinolan Peliitoille 1-2-numeroin. Nähtäväksi jää, onko päävalmentaja Simo Mälkiä taikonut joukkueelleen uusia ideoita maalintekoon RoKia vastaan.

Keskiviikkoon verrattuna Kiekko-Vantaan kokoonpanon tärkein muutos nähdään maalinsuulla, kun Christian Heljanko pääsee näyttämään taitonsa vantaalaisten veräjänvartijana. Kotijoukkueen kokoonpanosta sivussa ovat maalivahti Jani Kauton lisäksi hyökkääjät Julius Rantaeskola, Janne Öfverström, Ville Heikkinen ja Teemu Väisänen. Myös puolustaja Lassi Raitanen on sivussa ja Toni Leinosen pelaaminen on epävarmaa.

RoKille pisteet tulisivat tarpeeseen

Kuluvalla sarjakaudella ensimmäistä kertaa Vantaalle matkustava RoKi löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 11 eivätkä rovaniemeläisten otteet ole juuri vakuuttaneet. Viimeksi keskiviikkona rovaniemeläiset kärsivät 1-2-kotitappion Jokipojille. Kiekko-Vantaata vastaan RoKi on pelannut tällä kaudella kerran: tuolloin rovaniemeläiset kärsivät 3-5-kotitappion.

RoKilla on ollut ongelmia kaikilla pelin osa-alueilla, ja Kiekko-Vantaata vastaan esimerkiksi joukkueen puolustus tarvitsee ryhtiliikkeen.

−Täytyy skarpata aika paljon, jotta päästään taas voittoihin kiinni ja taistelemaan paremmista sijoituksista. Puolustuspeliä täytyy parantaa, kommentoi Henri Joki-Erkkilä Mestis.fi-verkkosivuilla.

Ongelmia riittää kyllä hyökkäyksenkin puolella, sillä RoKilta on puuttunut kokoonpanosta kolme sentteriä: Mikko Väänänen, Juhani Tamminen ja Teemu Korpela ovat olleet jo tovin sivussa. Senttereiden puuttuminen näkyy hyökkäyspelissä virheinä, joista seuraa pahoja kiekonmenetyksiä. Rovaniemeläisten maalia perjantaina vartioinee Timo Niemi.

Seuraa Heitä

Andris Siksnis #15 |

Vasen laitahyökkääjä

Istutettiin kauden alussa ykkösketjuun Henri Fominin ja Juhani Tammisen kanssa, mutta on tippunut kauden edetessä nelosketjuun pieneen rooliin. Alkukausi ei ole tuonut yhtään pistettä, joko olisi ensimmäisen aika?

Teemu Mielonen #11 |

Keskushyökkääjä

Takuuvarma suorittaja, joka kantaa vastuuta Kiekko-Vantaassa illasta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle