RoKi kampesi jatkoaikavoiton Kiekko-Vantaasta

RoKin Henri Joki-Erkkilä oli perjantaina hyvällä pelituulella.
Kiekko-Vantaa kärsi kotitappion RoKille vasta jatkoajalla. Vierailijat nappasivat kaksi sarjapistettä tärkeässä pelissä ennen maajoukkuetaukoa.

Kiekko-Vantaa taisteli mallikkaasti RoKia vastaan, mutta oli lopulta voimaton, kun rovaniemeläiset kampesivat vierasvoiton jatkoajalla numeroin 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0).

RoKi joutui jo ottelun alkutahdeilla vantaalaiseen mankeliin. Kiekko-Vantaa myllersi RoKin puolustuksessa vahvasti, ja sarjanousija pääsi rakentelemaan ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksen vasta pelin kolmannella minuutilla.

RoKilla oli parhaimmat maalintekopaikat, mutta tolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Joukkueen kapteeni Henri Joki-Erkkilä laukoi kehikkoon ajassa 5.57. Oikeastaan koko ottelun ajan syötöt olivat niin sanotusti toivotaan toivotaan -kiekkoja.

− Joku voisi sanoa, että peli oli valmentajansa näköistä, niin nyt se sitä oli. Peli ei ollut niin kaunista, mutta olimme kärsivällisiä. Kaksi pistettä on hieno palkinto. Olimme kovassa pesukoneessa, mutta ei tule helposti pisteitä, kommentoi RoKin päävalmentaja Petteri Hirvonen.

Kiekko-Vantaa sai myös oman maalintekopaikkansa, kun Joel Lehtinen syötti Pekka Niemimaalle, joka ohjasi maalinedustalta suoraan RoKi-vahti Timo Niemen syliin. Ajassa 16.46 RoKin Marco Zorec laukaisi siniviivalta kiekon maaliin, ja RoKi siirtyi 1-0-johtoon.

Ensimmäisen erän lopulla Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus tasoitukseen, kun Lehtinen ja Janne Juutinen pääsivät kaksin yhtä rovaniemeläispuolustajaa vastaan. Näyttävästi alkanut karkumatka ei tuottanut kuitenkaan tulosta valotaululle.

RoKi karvasi ja taisteli

Toiseen erään RoKi lähti vauhdikkaasti. Jopa vauhdistaan tunnettu lohiryhmä ei pysynyt mukana. Nopean temmon lisäksi joukkue karvasi aggressiivisesti, ja onnistui siinä hyvin.

Kiekko-Vantaan maali roikkui ilmassa ensimmäisten minuuttien jälkeen toisessa erässä, kun kapteeni Toni Leinonen pääsi vapaaksi kulmasta ja kilautti kiekon takatolppaan. Lähes seuraavasta tilaisuudesta kultakypärä Aleksi Järvinen huudatti kotiyleisöä iskemällä suoraan Nico Frimanin ja Sebastian Mobergin hienoista syötöistä tilanteeksi 1-1.

− Täytyy kyllä sanoa, että ei tule helpolla maaleja. Meillä on tällä hetkellä melkoinen tuska maalin tekemisessä. Meillä oli aikaa koko 60 minuuttia, ja olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta, koska tämä oli väsyneen ja siipirikkoisen lohen loppupyrähdys, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä virkkoi.

Kiekko-Vantaan otteista paistoi huolimattomuus ja tehottomuus. Syötöt menivät harakoille ja varsinaisia hyökkäyskuvioita se ei onnistunut saamaan aikaan. Vantaalaisilla oli useita hyviä maalintekopaikkoja, mutta tehot karkasivat liian hienoihin kuvioihin ja ajoittain myös turhiin syöttöihin.

Kolmannessa erässä joukkueet kärsivät vuoron perään jäähyistä. RoKi aloitti jäähyilyn syyllistyttyään väärään vaihtoon. Kiekko-Vantaan paras kipinä päättyi maalineduskahinaan, josta ei tullut lisäjäähyjä.

Kolmannessa erässä RoKi pääsi helposti keskialueen läpi Kiekko-Vantaan puolustusalueelle. Maalissa torjunut Christian Heljanko torjui sen minkä pystyi. RoKi olisi voinut tehdä useammankin maalin, mutta nuori HIFK-laina taisteli lohen lailla.

Jatkoajalla ajassa 62.01 RoKin Jussi Pelto-Arvo pääsi yksin läpi eikä erehtynyt, vaan viimeisteli voittomaalin ja kaksi tärkeää sarjapistettä Rovaniemelle. Tilannetta edelsi Kiekko-Vantaan maalinedushässäkkä, kun kaikki kolme vantaalaista luisteli samaan paluukiekkoon ja vastustaja sai kiekon.

RoKi pelaa seuraavan kerran lauantaina Peliittoja vastaan vieraissa. Kiekko-Vantaa sen sijaan kohtaa 11.11. Jukurit Mikkelissä.