Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tampereen herruudesta taistellaan taas perjantaina.

Saana Hakala

Vahvistunut Ilves haastaa voittoputkessa porskuttavan Tapparan

Hakametsässä pelataan perjantaina kauden kolmas paikalliskamppailu. Kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet Tapparan juhliin.

Edellisessä Tampereen paikallisottelussa Tappara suorastaan kylvetti Ilvestä, kun se voitti ottelun murskaavasti luvuin 8-1.

Runsasmaalinen voitto ruokki useiden Tappara-pelaajien itseluottamusta, eikä joukkue ole hävinnyt otteluakaan tämän jälkeen. Peräti kahdeksan perättäisen liigavoiton putki onkin nostanut hallitsevan mestarin sarjataulukossa jo kolmanneksi.

Kauden kolmannen paikallisottelun alla Jukka Rautakorven suojattien pelivire on kuitenkin hienoinen arvoitus. Joukkueella on takanaan reilun viikon mittainen pelitauko, sillä edellisen kerran Tappara nähtiin kaukalossa viime viikon tiistaina Hakametsässä pelatussa CHL-ottelussa.

Ottelu päättyi tamperelaisittain kaksijakoisiin tunnelmiin, sillä voitosta huolimatta Tapparan vastustaja JYP eteni paremman maalieronsa turvin CHL:n jatkopeleihin.

CHL-pettymyksen jälkeen joukkueen kapteeni Jukka Peltola sekä puolustajat Niko Mikkola ja Mikko Lehtonen matkustivat Helsinkiin, sillä koko kolmikko esiintyi Leijonien riveissä viime viikonlopun voitokkaassa Karjala-turnauksessa.

Vahvistunut Ilves

Tapparan kokoonpano ei edellisen paikallisottelun jälkeen ole muuttunut kuin Jarno Kärjen poistumisen verran. Sen sijaan illan isäntä Ilves on kunnostautunut siirtomarkkinoilla.

Merkittävimmän hankintansa Ilves teki maalinsa suulle, kun se kiinnitti Riku Heleniuksen loppukaudeksi tolppiensa väliin. Heleniuksen kiinnittäminen oli seurajohdolta kaivattu reagointi loukkaantunutta Antti Lehtosta paikanneen Markus Ruusun ailahteleviin otteisiin.

Lisäksi seura hankki vahvistusta myös puolustusosastolle, kun kanadalainen Mark Flood liittyi viime viikolla koeaika-tyyppisellä sopimuksella joukkueen riveihin. 33-vuotias puolustaja pelasi ensimmäisen ottelunsa tiistaina ja erottui heti edukseen.

Tiistain ottelu sarjajohtaja Kärppiä vastaan oli myös muun joukkueen osalta selkeä tasonnosto maajoukkuetaukoa edeltäneisiin otteluihin verrattuna. Maaleja ei tällä kertaa syntynyt, mutta muuten Ilves taisteli miehekkäästi.

− Oli paljon sellaisia asioita, joiden päälle haluan, että rakennamme jatkossa, päävalmentaja Karri Kivi totesi ottelun jälkeen.

Kommentillaan Kivi viittasi etenkin joukkueen puolustuspeliin, joka toimi Kärppiä vastaan varsin mukavasti. Puolustuspeliin panostaminen vei kuitenkin terän joukkueen hyökkäyspelaamiselta, sillä ajoittain Ilveksellä oli vaikeuksia jo hyökkäysalueelle pääsemisen kanssa.

Yskähdelleestä hyökkäyspelistä huolimatta Ilves valinnee puolustusvoittoisen taktiikan myös perjantaina, sillä vastus ei tiistaista ainakaan helpotu.

Tulosvetovihje

Tappara jatkaa Tampereen herrana
Ilveksellä ja Tapparalla on hyvin erilaiset lähtökohdat Tampereen kauden kolmanteen paikalliskamppailuun. Ilves on voittanut viimeisistä kymmenestä pelistään kolme, kun taas Tappara on kahdeksan ottelun voittoputkessa ja se on jäänyt pisteittä viimeksi syyskuun lopulla. Tapparan vahva viisikkopeli on näkynyt vähäisenä päästettyjen maalien määränä ja hyökkäyspäässä se on pystynyt tekemään tarvittavat maalit. Ilves puolestaan on paininut erityisesti puolustuspään ongelmien kanssa. Riku Heleniuksestaan ei ole yksin pysäyttämään kirvesrintoja, joten Tappara ottaa kolmannen kiinnityksen Tampereen herruuteen kohtuullisen selkein lukemin.
1 2
4 5

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Hyökkääjä

Meskanen laittoi kuluvalla viikolla nimensä kaksivuotiseen jatkosopimukseen. Maaliahne hyökkääjä väläytteli osaamistaan myös tiistaina, mutta tolppaa lähemmäs maalintekoa mies ei päässyt.

Jukka Peltola #81 | Tappara

Laitahyökkääjä

Liigassa ennätystahdissaan oleva Tappara-kapteeni esiintyi edukseen myös viime viikonlopun Karjala-turnauksessa. Siivittääkö vahva vire hyökkääjän tehopisteille myös kasvattajaseuraa vastaan?

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK:n vierasvaikeudet jatkuvat
3 4
1 2
Lukko nappaa pisteet Lahdesta
1 2
2 3
SaiPa jatkaa kotivoittojen putkeaan
3 4
1 2
TPS jatkaa piristymistään
2
3 4
Tappara jatkaa Tampereen herrana
1 2
4 5

Loukkaantuneet

kh
Kämmenvamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.