Taistelu Tampereen herruudesta jatkuu jälleen perjantaina.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Miten käy Ilveksen revanssihaaveiden, kun fanit loistavat poissaolollaan?

Tappara ja Ilves kohtaavat perjantaina toista kertaa kuluvalla kaudella. Tappara vei kauden ensimmäisen paikallisottelun nimiinsä lukemin 3−0.

Tapparan kone on syksyn mittaan hiljalleen käynnistynyt, mutta pelaaminen on tukkoista edelleen. Edellisen ottelunsa Sportia vastaan joukkue voitti niukimmalla mahdollisella marginaalilla, kun puolustaja Otso Rantakari viimeisteli joukkueen 1−0-voittomaalin jatkoajalla.

Ottelun positiivisin asia Rantakarin onnistumisen lisäksi oli toistaiseksi kaikissa Tapparan runkosarjaotteluissa torjuneen Dominik Hrachovinan nollapeli. Muutoin ottelun pelillinen anti jäi tamperelaisten osalta laihaksi.

Tällä hetkellä Tapparan pelaamisen voisikin tiivistää siten, että varsinkin kotiotteluissaan joukkue ei juuri maaleja päästä, muttei myöskään tehtaile niitä.

Tapparan puolustuksesta ja hyökkäyksestä löytyy yllin kyllin kiekollista osaamista, mutta siitä huolimatta organisoitu hyökkäysten rakentelu tuottaa joukkueelle toisinaan yllättävän suuria vaikeuksia.

Lisäksi osa tähtihankinnoista, kuten Tomáš Záborský, kärsii edelleen selittämättömästä tehottomuudesta.

Vuoristoratamainen vierasjoukkue

Ilveksen otteet ovat viime aikoina ailahdelleet melkoisesti sekä tuloksellisesti että pelillisesti.

Viime lauantaina joukkue alisuoritti kotonaan Pelicansia vastaan ja kärsi 1−4-tappion.

Sen sijaan edellisessä ottelussaan Kouvolassa Ilves nousi pariinkin kertaan tappioasemasta tasoihin ja lopulta riemukkaaseen jatkoaikavoittoon. Todellisessa hurlumhei-ottelussa tehtiin peräti 13 maalia. Ilveksen taistelua siivitti Mikael Kurosen hattutemppu.

Joukkueen maalia on viime otteluissa vartioinut Markus Ruusu, jonka otteet ovat muun joukkueen tavoin olleet ailahtelevia. Ilves odottaakin kuumeisesti ykkösvahtinsa Antti Lehtosen toipumista taannoisesta tärskystään.

Lehtosen poissaolon lisäksi lisähaastetta Ilveksen revanssihaaveille tuo myös tehohyökkääjä Sami Sandellin todennäköinen poissaolo. Myös Juhani Tamminen ja Stefan Espeland ovat sivussa.

"Vierasjoukkue" Ilves joutuu pärjäämään myös ilman uskollista fanijoukkoaan, kun Osasto 41 ilmoitti jo hyvissä ajoin jättävänsä ottelun väliin. Syynä on se, että jalkapallon puolella Ilves kamppailee samaan aikaan Tammelassa Veikkausliigan kakkossijasta.

Tulosvetovihje

Tappara vetää pidemmän korren paikalliskamppailussa
Tappara ja Ilves eivät ole lähteneet paikalliskamppailuun näin tasaista lähtökohdista runkosarjassa miesmuistiin. Ilves on alkanut löytää hyökkäystehojaan, mutta puolustuspäässä joukkue on edelleen todella virhealtis. Tapparan puolella puolustuspeli ei ole ollut varsinainen ongelma, mutta hyökkäyspuolella terävyyttä puuttuu. Maaleja tullaan näkemään molemmissa päädyissä, lopulta enemmän Ilves-vahdin selän takana.
3
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jere Karjalainen #26 | Tappara

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen hyökkääjä avasi maalihanansa vasta vajaa viikko sitten kauden 14. ottelussaan. Parhaimmillaan liki 20 maalin kauden pelanneelta Karjalaiselta on lupa odottaa huomattavasti nähtyä enemmän osumia.

Joona Koppanen #11 | Ilves

Keskushyökkääjä

Koppanen oli NHL-leiriltä palattuaan vaikeuksissa, mutta on sittemmin saanut jutun juonesta paremmin kiinni. Edellisessä ottelussa syntyivät jo tehot 0+2 ja teholukemaksi kirjattiin +2.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

Kärpät jatkaa pistepussin lihottamista
0 1
3 4
Kuopiossa pakka levällään
1 5
2
HPK:n herääminen ei riitä Raumalla
3 4
1 2
Pelicans rynnii lähemmäksi sarjan kärkeä
4 5
1 2
Tappara vetää pidemmän korren paikalliskamppailussa
3
1 2

Loukkaantuneet

kh
Kämmen vamma 10.2. Sivussa 6-8 viikkoa.
p
Alaraajavamma
lh
Loukkaantui ottelussa Ässiä vastaan 20. tammikuuta. Kausi ohi.

Edelliset ottelut