Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Kärppien Sami Anttila on aiheuttanut useamman kerran ongelmia HIFK:n puolustukselle.

Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kärppien Sami Anttila toipui kreivin aikaan pilaamaan HIFK:n viikonlopun

Viime kauden pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kilpakumppanit kohtaavat perjantaina toista kertaa kuluvalla kaudella. Aiempi meni selkein lukemin Kärpille, joka sai sairastuvalta juuri oikean miehen takaisin kokoonpanoon illan otteluun.

Kärpät ja HIFK ovat kohdanneet kuluvalla kaudella yhden kerran. Oulussa pelattu ottelu meni selvin luvuin Kärpille, sillä ottelu päättyi peräti 5-0. Lopputulos oli yllättävä, sillä HIFK oli voittanut kyseistä ottelua edeltävistä kahdeksasta ottelusta yhteensä kuusi. Kärppien varsin aikaisessa vaiheessa syntynyt rutiini oli tuolloin helsinkiläisille liikaa.

HIFK on ollut viimeisimmissä otteluissa kova kotonaan, mutta vieraissa on ollut vaikeaa. Edellinen vierasvoitto on nimittäin yli kuukauden takaa. Kolmesta edellisestä ottelustaan se voitti kaksi viimeisintä, kun taas vierasottelu Raumalla päättyi voittomaalikilpailutappioon.

Kärpillä on kulkenut selkeästi illan vastustajaa paremmin. Joukkue voitti kolme edellistä ottelua, joten voittoputki on tällä hetkellä viiden ottelun mittainen.

Kesynpuoleinen Kärpät

Maajoukkuetauon jälkeinen Kärpät oli Ilvestä vastaan totuttua kesympi. Loppulukemat 0-2 johtuivat lähinnä Ilveksen heikosta viimeistelystä, eikä ottelu ollut Kärppien suvereenia hallintaa. Maajoukkuemiehet palasivat Ouluun ehjinä, mutta kukaan heistä ei varsinaisesti loistanut Tampereella.

Kärppien kannalta sairastuvalta tuli vahvistus kuin tilauksesta, sillä pitkään sivussa ollut Sami Anttila on jälleen pelikunnossa ja teki huiman paluun Liiga-jäille tiistaina Tampereella. Vain kolme ottelua tällä kaudella pelannut Anttila iski nimittäin heti paluuottelussaan ottelun avausmaalin.

Anttila jäi mieliin etenkin edelliskauden lyhyissä pudotuspeleissä HIFK:ta vastaan, sillä hän yhdessä Miska Humalojan ja Jari Sailion kanssa muodosti Kärppien ainoan maaleja tehneen ketjun. Tämän nelosketjun esitys olikin ainoa positiivinen asia Kärppien surkeassa pudotuspelirupeamassa.

Tämän niin sanotun jarruketjun onnistumiset HIFK:ta vastaan ilahduttavat katsojia etenkin siitä syystä, että se pelaa varsin brändimäisellä tavalla. Se rymistelee, ärsyttää ja iskee maaleja.

Ei saumaa

HIFK:n otteet vierasotteluissa kotiotteluihin verrattuna ovat varsin erilaiset. Kärpillä taas on kulkenut sekä kotona että vieraissa.

Tämän lisäksi myös poissaololistat ovat täysin päinvastaiset. Kärppien Otto Karvinen on ainoa poissaolija, eikä hänkään kuulu Kärppien pisteitä tahkoaviin pelaajiin. HIFK:lla sivussa on aimo liuta tärkeitä palasia.

HIFK:n voittoa puoltaa ainoastaan se mahdollisuus, että Kärppien peli on edelleen Ilves-ottelun tasolla. Tällöin HIFK:n kärkipelaajat pystyvät iskemään tavalla, johon Ilves ei omalla kokoonpanollaan pystynyt.

Jos taas Kärpät on saanut pelinsä takaisin maajoukkuetaukoa edeltävälle tasolle, ei HIFK:lla ole juurikaan saumaa voittoon.

Tulosvetovihje

HIFK:n vierasvaikeudet jatkuvat
Kärpät ja HIFK ovat molemmat olleet viime aikoina hyvässä iskussa, joskin helsinkiläisryhmän vireen takana ovat olleet pitkälti kotiottelut, joissa joukkue on hävinnyt ainoastaan kahdesti tällä kaudella. Vieraskaukaloissa HIFK:lla on ollut hankalaa, eikä sarjan selkeästi paras kotijoukkue Kärpät tarjoa armopaloja tälläkään kertaa. Sinnikkäästä taistelustaan huolimatta HIFK joutuu toteamaan Kärpät monen muun tavoin paremmakseen Oulussa ja poistumaan kotimatkalle tappio niskassaan.
3 4
1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #62 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Pelasi vielä viime kaudella vastustajan riveissä. Ei ole vielä loistanut kärppäpaidassa, mutta entinen kotiseura saattaa sytyttää.

Juhani Tyrväinen #12 | HIFK

Hyökkääjä

Otti pahan osuman kasvoihinsa edellisessä ottelussa, mutta pelaa lassekukkosmaisesti heti seuraavassa ottelussa kasvot suojattuna.

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFK:n vierasvaikeudet jatkuvat
3 4
1 2
Lukko nappaa pisteet Lahdesta
1 2
2 3
SaiPa jatkaa kotivoittojen putkeaan
3 4
1 2
TPS jatkaa piristymistään
2
3 4
Tappara jatkaa Tampereen herrana
1 2
4 5

Loukkaantuneet

p
Sivussa mahdollisesti loppukauden
p
Sivussa loppukauden
lh
8 vk (päiv. 5.1.)