KHL:n kärkijoukkue rynnii Jokereiden kimppuun

KHL / Ennakko
Jonas Enlund siirtyi täksi kaudeksi TsSKA:n riveihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Laajalla ja tasokkaalla ryhmällä KHL:n kärjessä oleva Moskovan TsSKA pistää perjantaina Jokerit äärimmäisen kovaan testiin. Helsinkiläiset saivat edellisessä ottelussaan tukossa olleet maalihanat auki, mutta samalla joukkue painii loukkaantumishuolien kanssa.

Jokereiden alkukausi on ollut hankalahko. Voimakkaasti uudistunut joukkue on hakenut peliään ja etenkin maalinteko on tuottanut tuskaa. Myöskään ylivoimapeli ei ole vielä loksahtanut kuntoon.

Keskiviikkona joukkue kuitenkin saalisti ensimmäisen kotivoittonsa, kun Metallurg Novokuznetsk kaatui Areenalla lukemin 5-1. Peräti neljä osumista syntyi ylivoimalla. Perjantaina ylivoimalle on edessä kova haaste, sillä TsSKA on sarjan kovimpia alivoimajoukkeuita.

Jokereiden kannalta tärkeää oli myös se, että kärkihyökkääjiksi kaavaillut Michael Keränen ja Sakari Salminen onnistuivat viimein maalinteossa. Kumpikin elää pisteistä, joten itseluottamusruiske teki varmasti hyvää.

Perjantain isäntien rivit etenkin laiturien osalta kävivät kuitenkin entistä harvemmiksi. Jesse Joensuu on huilannut jo muutaman pelin, ja keskiviikkona Pekka Jormakka sai taklauksesta toistaiseksi sivussa pitävän aivotärähdyksen. Masi Marjamäki puolestaan taklasi itsensä arviolta marraskuun maajoukkuetaukoon asti kestävälle sairauslomalle. Puolustuksesta Jokereilta puuttuu Oliver Lauridsen, jonka vääntövoimaa joukkue kaivannee väkivahvoja moskovalaisia vastaan.

Kärki lähti, mutta leveyttä riittää

TsSKA menetti kesällä kärkiosaamista, kun tähtihyökkääjä Aleksandr Radulov ja ykköspakki Nikita Zaitsev lähtivät NHL:ään. Joukkeen terävin osaaminen koki kolauksen, mutta TsSKA:n peli perustuu paljolti kaikilla kentillä jyräämiseen. Tasokasta materiaalia riittää katsomon puolella asti, ja Dmitri Kvartalnovin ryhmä onkin ehdottomasti sarjan fyysisimpiä ja kurinalaisimpia joukkueita.

Moskovalaisjoukkue päästänee tälläkin kaudella sarjassa vähiten maaleja. Ratkaisuvoimaakaan ei voi haukkua, sillä mikä tahansa ketjuista voi tehdä maallin aina kentälle päästessään. Suomalaiskatsojien katseet kääntyvät täksi kaudeksi Moskovaan muuttaneelle Jonas Enlundiin, joka on kymmenessä pelissä tehnyt pisteet 2+5=7.

Vieraiden peli on kulkenut alkukaudella hyvin, sillä joukkue on voittanut 12 pelistään kymmenen. Edellisessä kamppailussa tuli kuitenkin pieni särö, kun moskovalaiset kärsivät Astanassa 4-0-tappion.

Jokereiden pelissä näkyi keskiviikkona loppupelistä heikon vieraan kanssa kurittomuuden merkkejä. TsSKA:ta vastaan helsinkiläisillä ei ole varaa pieneenkään lipsumiseen, mikäli isännät haluavat edes haastaa kivikovan moskovalaisjoukkueen.

» Lähetä palautetta toimitukselle