Aloittaako Jokerit kesäloman jo helmikuussa?

KHL / Ennakko
Jokerit taistelee ensimmäisestä voitostaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden kausi on maanantaina katkolla, kun se kohtaa Moskovan TsSKA:n neljännen kerran. Kolme ensimmäistä kohtaamista ovat olleet tasaisia, mutta venäläisjoukkue on pystynyt kääntämään ne kaikki hyväkseen.

Jokereiden ja TsSKA:n kolme ensimmäistä kohtaamista ovat noudattaneet varsin samaa kaavaa. Kumpikin joukkue on pystynyt pitämään paketin varsin hyvin kasassa, eikä maalipaikoilla ole juhlittu. Yksittäisten virheiden merkitys on kasvanut kamppailuissa suureksi.

Lauantaina TsSKA johti kamppailua pariin kertaan, mutta kotijoukkue Jokerit pystyi tasoittamaan. Lopulta ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa TsSKA vyöryi väkisin voittoon. Myös sarjan toinen kamppailu Moskovassa päätyi TsSKA:n jatkoaikavoittoon. Venäläisjoukkue on ollut kamppailuissa juuri sen verran parempi, että voittoja voidaan pitää ansaittuina.
- Kyllä täysillä saa mennä, pelivauhti on tosi kova. Vastustaja pystyy pitämään yllä tosi kovaa vauhtia ja pelaa koko ajan aggressiivisesti. Tuntuu, että lauantaina oli vähän parempi fiilis ja ryminää enemmän. Ehkä meillä oli aiempaa parempi flow, Jesse Joensuu pohti.

– Pelimme on parantunut joka pelissä pykälän verran, mutta se ei vieläkään ihan riitä. Jos saadaan sitä nytkähtämään taas askel eteenpäin, niin varmasti voitetaan. Ei kuitenkaan pidä miettiä, että voitetaanko vai ei, vaan pitää saada peliä parannettua. Sitä kautta meillä on mahdollisuus.

Moskovalaisten tyyli ei ole tullut helsinkiläisille yllätyksenä. Dmitri Kvartalnovin joukkue painaa hommia neljällä kentällä vaihdosta ja pelistä toiseen. Jokeritkin on jaksanut taistella hyvin, mutta miinuksena voidaan liian suuri jäähymäärä. Osa näistä on ollut vielä varsin kurittomia.
Maanantaina paine jokerileirissä on aiempaa suurempi, sillä tappiolla kesäloma alkaisi jo helmikuun puolella. Paineita sysätään kuitenkin moskovalaisleiriin, joka hukkasi 3-0-johtoasemansa toissa kevään finaaleissa.

– Yritetään ottaa rennosti, maanantaina on pakkovoiton paikka. Lauantain tappio harmittaa varmasti kaikkia. Tässä käydään varmasti syvällä ajatuksissa, kun olemme hävinneet kaksi viimeistä ottelua jatkoajalla. Ei tämä ole helppoa, mutta fakta on, ettei ole mitään hyötyä märehtiä menneitä. Ei kannata ajatella muuta kuin maanantaita, Joensuu mietti.

– Historia on totta, mutta onhan heillä tietysti parempi tilanne kuin meillä. Olemme selkä seinää vasten. Tällaisten tulosten miettiminen on enemmänkin spekulointia pitkälle tulevaisuuteen, mutta jos voitetaan seuraava peli... Heillä on valtavat paineet mestaruuteen. Varmasti valmennuskin haluaa hyvittää viime vuoden, kun ei tullut mestaruutta. Siinä on monta tekijää, jotka saavat heille painetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle