TsSKA piti Jokerit kurissa, lopussa joukkorähinät

KHL / Raportti
Ottelun lopussa nähtiin tunteenpaloa.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokereiden ja Moskovan TsSKA:n ensimmäinen kohtaaminen oli numeroiden valossa tasainen taisto. Venäläisjoukkue pystyi kuitenkin tiiviillä viisikollaan hajoittamaan Jokereiden pelin, ja hallitsi tapahtumia. Voitot kirjattiin TsSKA:lle lopulta lukemin 4-2.

Jokerit oli saada kamppailuun unelma-alun, mutta joukkueen osumaa ei hyväksytty, sillä tilanne oli vihellytty hieman hätäisesti poikki hetkeä aiemmin. Lisäksi jokeripelaaja oli maalivahdin alueella.

Sen sijaan haluamansa alun sai TsSKA. Joukkue iski parilla ensimmäisellä laukauksellaan lukemiksi 2-0 muutamassa minuutissa. Isäntien viisikkopeli oli koko ottelun ajan mallikasta, ja Jokereilla oli vaikeuksia päästä keskialueen yli, vaikka TsSKA ei hirveää painetta jokeripäätyyn luonutkaan.

Jokerit onnistui kaventamaan toisen erän puolivälissä, mutta TsSKA kuittasi pian. Pelin edetessä jokerivahti Ryan Zapolski paransi otteitaan alkuun verrattuna, ja piti Jokereita hyvin pelissä mukana. Päätöserässä Jokerit sai luotua painetta ja onnistui myös kaventamaan. Lopulta TsSKA kuittasi kuitenkin loppulukemiksi 4-2 tyhjään maaliin.

Jokerileiri kohtalaisen tyytyväisenä

Jokereiden peliä sekoittivat myös jäähyt, joita joukkue otti turhissakin paikoissa. Helsinkiläisjoukkue ei pelannut huonosti, mutta TsSKA:n tasoista vastustajaa vastaan esitys ei riittänyt.

– Ilman niitä kahta ensimmäisen kuuden minuutin maalia tämä olisi ollut tosi tiukka peli ja voinut kääntyä ihan kummalle vaan. Ihan hyvä fiilis jäi pelistä. Saimme luotua paljon paikkoja ja vastustajan maalille hyvää painetta monta kertaa, Jokereiden parhaimmistoon kuulunut Antti Pihlström analysoi.

– Puhetta oli, ettei otettaisi jäähyjä, ja ottelun alussa niitä tuli ehkä vähän helposti. Seuraavassa pelissä pitää olla skarpimpi niissä, mutta muuten keskitytään ihan pikkujuttuihin. Ihan hyvännäköistä lätkää, ei ole tarvetta tehdä isoja muutoksia.

Aivan lopussa kaukalossa nähtiin vielä rähinät, mitkä sytyttivät myös harvalukuisen moskovalaisyleisön. Täten torstain kamppailuun voidaan odottaa lisälämpöä, kun Venäjällä vietetään kansallista vapaapäivää.

– Nyt sielläkin varmasti tiedetään, että täällä ollaan valmiina. Se antaa ihan hyvät asetelmat meille, että ollaan valmiita tekemään mitä tahansa. Se on tärkeä juttu, Pihllström päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle