Jokereille erittäin karvas tappio - sarja katkolla jo maanantaina

KHL / Raportti
Grigori Panin seurasi vierestä, kun Jan Mursak upotti voittomaalin jatkoajalla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tällä menolla Helsingin Jokereilla on edessään ennätyksellisen aikainen kesäloma. Sarjan kolmas kamppailu oli toisintoa Moskovassa pelatuille kahdelle ensimmäisille otteluille: Jokerit oli lähellä, mutta Moskovan TsSKA nappasi voiton. Sarjassa edettiin toista kertaa peräkkäin jatkoajalle, jossa lopulta vierasjoukkue nappasi 4–3-voiton ja siirtyi jo 3–0-johtoon sarjassa.

Helsingin areenan lauantai-ilta tarjosi jännitystä ja laadukasta pudotuspelikiekkoa koko rahan edestä. Ottelu jätti erityisen karvaan maun Jokereille ja kotiyleisölle, silä narripaidat nousivat kahdesti tappioasemasta tasoihin, mutta TsSKA kuittasi jatkoajalla jälleen itselleen voiton.

Ensin Tommi Huhtala räjäytti areenan riemuun tuomalla Jokerit tasoihin 2–2:een kolmannessa erässä. Pian sen jälkeen TsSKA siirtyi takaisin johtoon Alexander Popovin osumalla.

Kuusi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Jokereille tarjoutui hyvä sauma tulla taas tasoihin. Ylivoima toimi mallikkaasti, ja Ville Lajusen tarkka laukaus etuyläkulmaan siirsi ratkaisun jatkoajalle.

TsSKA otti ohjakset käsiinsä jatkoajalla ja myllytti pitkiä hyökkäyksiä Jokerien päädyssä. Ratkaisumaali syntyi, kun Jokerit joutui pelaamaan pitkän ajan omissa samoilla väsyneillä miehillä ja pieni puolustusvirhe kostautui maalina.

– Tultiin tiukassa paikassa vielä rinnalle ja uskottiin, että päästään ohikin. Sitten kuitenkin pieni sijoittumisvirhe, joita ei enää tässä vaiheessa saisi tulla, ratkaisi pelin, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi ottelun jälkeen.

Pienten marginaalien ottelu

Lauantain kamppailu oli juuri sellaista pudotuspelikiekkoa, jota oli odotettavissakin. TsSKA ei ollut tehnyt merkittäviä muutoksia peliinsä taktisesti, ja Jokerit pystyi taktisella tasolla vastaamaan TsSKA:n viisikkopeliin kohtuullisesti.

– Raakaa mies miestä vastaan -peliä ja kovaa kamppailua ja taistelemista. Täytyy nostaa joukkueelle hattua siitä, että luonnetta löytyi, Jalonen kiitteli joukkueensa suoritusta.

– TsSKA on aina samanlainen. On helppoa meille, kun tiedämme tarkalleen, miten he pelaavat taktisesti, hän kommentoi.

Viisikkopelin osalta Jokerit pelasi selvästi ehjimmän pelinsä tässä pudotuspelisarjassa. Tosin kuin viime kamppailussa Moskovassa, nyt Jokerit onnistui omassa hyökkäyspelissään hyvin, ja voi jopa sanoa, että Jokerit oli ottelussa kuskin paikalla suurimman osan ajasta. TsSKA oli kuitenkin erittäin tehokas ja tyly omissa maalipaikoissaan.

– Olemme olleet koko ajan lähempänä ja lähempänä voittaa. Ihan vielä ei ole vain riittänyt, Jalonen totesi.

Kaikissa kolmessa ottelussa Jokerit on pystynyt toden teolla haastamaan TsSKA:n, mutta pienet erot ja virheet ovat kuitenkin kääntäneet ottelut TsSKA:n hyväksi.

– Viisikkotasolla molemmat joukkueet pelaavat hyvää lätkää. Kun joku tekee hyviä suorituksia, voittaa tai häviää oman miehensä, siten nämä peli usein ratkeavat.

Jalonen on ollut tyytyväinen oman joukkueensa suorittamiseen viisikkotasolla mutta kaipaa parannusta yksilötasolla.

– Yhtään heikkoa lenkkiä ei voi olla. Jos viisikko vuotaa jostain, niin vaikeuksia tulee heti. Meillä on yksilötasolla parantamisen varaa, Jalonen sanoi.

Sarja on siis katkolla jo maanantaina TsSKA:lle. Silloin nähdään, lähteekö Jokerit "kesälomille" jo helmikuussa vai venyttääkö narripaidat ratkaisua seuraaviin otteluihin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle