TsSKA myllytti Jokerit nurin jatkoerässä

KHL / Raportti
Moskovalainen pystypaini päättyi jälleen kotijoukkueen pistevoittoon.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Moskovan TsSKA oli toistamiseen kotonaan Jokereita parempi, kun joukkueiden pudotuspelisarjan toinen kohtaaminen päättyi moskovalaisten 2-1-voittoon.

Jokereiden pudotuspelikevään toinen kamppailu runkosarjan voittanutta Moskovan TsSKA:ta vastaan oli pitkälti toisinto tiistain avausottelusta. TsSKA painoi päälle ja Jokerit yritti sinnitellä mukana.

Tällä kertaa Jokereiden taistelu riitti jatkoerään saakka, ennen kuin vieraiden oli pakko tunnustaa moskovalaiset toistamiseen paremmaksi Dimitri Andronovin nostettua Igor Ozhiganovin lähettämän kiekon ohi erinomaisen ottelun pelanneen Ryan Zapolskin.

Yksi Jokereiden teemoista otteluun lähdettäessä oli, että jäähyjä ei otettaisi, mutta toisin kävi. Jo avauserässä vieraille tuomittiin peräti viisi kaksiminuuttista. TsSKA pääsi pelaamaan myös viidellä kolmea vastaan lähes puolitoista minuuttia jääden kuitenkin ilman palkintoa.

– Alivoima oli helvetin hyvä tänään, ja ei vastustajallakaan mitään älyttömiä paikkoja ollut. Kyllä he joutuvat töitä tekemään, loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehnyt Pekka Jormakka totesi.

Jokereiden alivoima oli maalivahti Zapolskin ohella yksi joukkueen ehdottomista onnistujista, mutta Jokereiden kannalta on selvää, että voittaakseen on sen alivoiman oltava kentällä huomattavasti tämän iltaista vähemmän.

- Erikoistilannepelaaminen on isossa roolissa. Aika harvoin tulee viidellä viittä -vastaan paikkoja, se on aika tarkkaa puolustustaistelua, Jormakka sanoi.

Avauspelin tapaan Jokereiden oma kiekollinen peli jäi melko vaisuksi TsSKA:n sarjan parhaan viisikkopelaamisen edessä. Esimerkiksi ensimmäisessä erässä Jokerit ei saanut laukauksista huolimatta yhtäkään kunnollista maalipaikkaa, saati pitkää hyökkäystä TsSKA:n kenttäpäädyssä.

- Pitää keksiä keinot, miten päästään maalipaikoille, sillä se ei ole maailman helpointa hommaa, Jormakka mietti.

Toisessa erässä sama tahti jatkui ja TsSKA sai painettua pelin entistä vahvemmin Jokereiden päätyyn. Kotijoukkue nosti vahvaa karvaamista aivan päätyyn asti, mikä tuotti Jokereille suuria vaikeuksia.

Paineen alle jouduttuaan Jokerit sortui entistä helpompiin virheisiin, jotka johtivat TsSKA:n vaarallisiin maalipaikkoihin. Ei aikaakaan, kun Maxim Mamin karkasi yksin läpiajoon Zapolskia vastaan kanssa ja vei TsSKA:n 1-0-johtoon.

Kolmas erä toivonpilkahduksena

Ottelun päätöserässä Jokerit näytti pääsevän paremman peliin mukaan. Toisaalta TsSKA laski hieman karvaamistaan ja toisaalta Jokereiden oma syöttöpeli alkoi löytämään omien pelaajien mailoja kahta erää aiemmin.

Vaarallisia paikkoja joukkue ei Ilja Sorokinin vartioimalle TsSKA-maalille saanut ei vieläkään montaa saanut, ja koko erässäkin vain yhden laukauksen maalia kohti, mutta toisaalta peli oli kokonaisuutena paremmin tasapainossa helsinkiläisten näkökulmasta.

Tuo yksikin laukaus riitti tällä kertaa ottelun tasoittamiseen, kun Tommi Huhtalan unelmalaukaus Chay Genowayn poikittaissyötöstä upposi Sorokinin maalin yläkulmaan.

Maalin jäätyä kolmannen erän ainoaksi, jatkettiin ottelua jatkoerässä. Toisen erän tavoin TsSKA onnistui siinä jälleen rikkomaan Jokereiden viisikkopelin kovalla karvauksellaan ja Jokerit joutui pelaamaan pitkiä aikoja omalla alueellaan.

Lopulta ankara puolustaminen oli Jokereille liikaa, kun Andrionov pääsi iskemään kiekon maaliin pitkää TsSKA pyöritystä seuranneen aloituksen jälkeen.

- Se on niin pienistä kiinni, että voittaa, se voi olla yksi pomppu. Siinä oli vähän huonoa tuuriakin, kun Wirtasen maila hajosi aloituksessa. Täytyy toivoa, että ensi kerralla se on heidän mailansa, joka katkeaa, Jormakka pohti.

Toisesta tappiosta huolimatta Jormakka ei suostunut vaipumaan epätoivoon, vaan vakuutti, että Jokerit tulee kotipeleissään vielä tasoihin ennakkosuosikkina sarjaan lähteneen TsSKA:n kanssa.

– Ei tässä kannata panikoida, tiukkoja pelejä molemmat. Ei kaveri ole niin ylivoimainen, että voittaisi meidät aina parilla maalilla, tänäänkin venyimme jatkoajalle.

Jokerit ja TsSKA jatkavat pudotuspelitaistoaan 0-2-tilanteesta lauantaina Helsingissä. Jokereiden toinen kotipeli pelataan puolestaan maanantaina. Jormakalla on vahva luotto, että joukkue palaa vielä Moskovaan tällä kaudella:

- Lyödään kotona sarja tasoihin, ja sitten tehdään Moskovasta se yksi kuuluisa vierasryöstö.

» Lähetä palautetta toimitukselle