Muutama salamamaali tai nollapeli, kiitos!

LIIGA / Ennakko
Mitä temppuja Spina Tapparalle näyttää?
Kuva © Jarno Hietanen
Tiistai-iltana hyvään vauhtiin päässyt voittoputki katkeaa Lappeenrannassa. Tapparalla kulkee taas, ja SaiPa on päässyt jälleen jyvälle oltuaan kaksi ottelua maaleitta.

Sekä SaiPa että Tappara ovat kaapineet voitot kolmesta edellisestä ottelustaan, molemmat yhden CHL-otteluista ja yhden Pelicansia vastaan. Siinä missä Tappara kukisti Pelicansin 3–0, SaiPa sai hikoilla lahtelaisten kanssa aina voittolaukauskilpailuun asti. Toisaalta Pelicans on KalPan ohella ainut joukkue, joka on SaiPan onnistunut tällä kaudella voittamaan.

SaiPa ja Tappara ovat kohdanneet kertaalleen tällä kaudella. Tuolloin Jesse Mankinen ja Dave Spina iskivät ensimmäisen erän ensimmäiseen minuuttiin maalit mieheen, ja vaikka Tappara nousikin tasoihin, Spinan toinen maali toisen erän lopussa riitti SaiPalle voittoon.

Kaksikko Spina-David McIntyre on tuonut SaiPalle tehoillaan voittoja, mutta tärkeässä osassa ovat olleet myös puolustajien pistepörssin kärkipaikalla notkuvat Simo-Pekka Riikola ja Brian Salcido. Pelicansia vastaan pelatussa ottelussa Riikola teki maalin, mutta oli hieman eksyksissä. Salcido sai puolestaan kolme syöttöpistettä, mutta puolustuksen osalta jäi parannettavaa.

Tapparan parantuneiden otteiden taustalla voidaan pitää rohkeampaa peli-ilmettä ja parampaan suuntaan menossa olevaa yritteliäisyyttä. Kohmeessa ollut Olli Palolakin onnistui edellisessä ottelussa maalinteossa, joten viime kauden maalikuninkaan kanssa joutuu jo olemaan varuillaan.

Tapparan tärkeimpänä palasena voitaneen kuitenkin pitää maalitolppien satunnaisen kilahtelun ohella Juha Metsolan tarttuvaa koppia, sillä kirvesrintojen maalivahti on kolmessa edellisessä ottelussa päästänyt taakseen vain yhden kiekon.

SaiPan verkkoa vartioiva Jussi Markkanen ei ole viime aikoina esittänyt loistokkaimpia otteitaan, joilla viime kaudella ratkoi otteluita lappeenrantalaisille. Yksin Markkasen piikkiin vastustajien maaleja ei voi pistää, sillä SaiPan puolustus kärsii välillä vakavista nukahduksista ja peleihin saattaa olla tahmaista startata.

SaiPa tarvitseekin Tapparaa vastaan hyvän alun. Samankaltaista ilotulitusta kuin viime Tappara-SaiPa-ottelussa ensisekunneilla tuskin nähdään. Huippuvireisen Metsolan ohittaminen vaatii omat mietintähetkensä, mutta jos ei pelata KalPaa tai Pelicansia vastaan, maalinteko ei ole ollut SaiPalle ongelma.

Pahin mahdollinen tilanne SaiPan kannalta olisi pelin lipsuminen kikkailuun, sillä joukkue on vahvimmillaan päästessään pelaamaan mahdollisimman yksinkertaista peliä. Mikäli Tappara onnistuu ottamaan SaiPalta tilan pois ja sysää isännät pois rauhallisesta pelirytmistä, voivat tamperelaiset jo tuntea voiton sormissaan.

Seuraa Heitä

Juha Metsola #77 | Kloten

Maalivahti

Kaksi nollapeliä takana, pystyykö Metsola venymään vielä kolmanteen?

Jussi Markkanen #27 |

Maalivahti

Jussi Markkanen ei ole säkenöinyt alkukaudesta totuttuun tapaan. Viekö kokemus tiistaina kuitenkin voiton?

» Lähetä palautetta toimitukselle