Vieraat tuovat vauhdin Hakametsään - kuka tarjoaa maalit?

LIIGA / Ennakko
Joko Tapparan luistin kulkee?
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Kaksi viime kauden menestyjää kohtaa Tampereella ottelussa, jossa ikuisesta pikkuseurasta vähintään keskikokoiseksi pyrkivä SaiPa haastaa kevään hopeamitalistit.

Tapparan kauden alku on ollut nihkeä, vaikkakaan ei aivan katastrofaalinen. Vaikuttaa siltä, että joukkueen jalka ei liiku kunnolla tässä vaiheessa kautta, minkä taustalla voi olla yksinkertaisesti liian kova harjoittelu.

SaiPa sitä vastoin on todella liikkuva joukkue. Avainkysymys onkin, joko Tapparan otteissa alkaa olla liigakauden vaatimaa terävyyttä?

Ottelussa nähdään mielenkiintoinen palaaja, kun viime kaudella Tapparassa otellut Johan Larsson pelaa jälleen vanhassa kotihallissaan. Tampereella pitkälti kiikaritehoilla vedellyt Lasson on kerännyt Lappeenrannassa jo kahdessa ottelussa tehot 0+3, ja mies vaikuttaa yleisesti nyt huomattavasti pirteämmältä ilmestykseltä kuin Tampereella. Syynä saattaa olla SaiPassa saatavilla oleva isompi ja vapaampi rooli, joka antaa Larssonin hyödyntää kiekollista osaamistaan.

Odotetut tähdet vauhdissa

Ylivoima on ollut Tapparalla vaisua, mutta loistava viivapakki Teemu Aalto ansaitsee maininnan. Aalto on ollut aivan eri tasolla kuin viime kaudella - ja hyvässä mielessä. David Kolomatis on myös ollut mainio kiekollinen pakki, mutta omissa on vastapainoksi paljon hakemista.

Hyökkäyspäässä Josh Green oli oikein hyvä Tapparan edellisessä KalPa-pelissä ja viime kauden tehotrio Pekka Jormakka-Jan-Mikael Järvinen-Olli Palola väläytteli myös, joten isompaa ongelmaa Tapparalla ei ole. Joukkue on ehdoton suosikki keskiviikolle, vaikkei SaiPakaan aivan aseeton ole.

SaiPan otteet ovat olleet odotetulla tasolla. Avausottelusta, pelillisesti tasaisesta ottelusta tuli ensin tappio Kuopiossa, mutta sitten lappeenrantalaiset antoivat kovana pidetylle Lukolle kunnolla päihin kotona.

Homma siis toimii myös vierasjoukkueella. Ykköspakki Brian Salcidoa on kehuttu, ja hyökkäyksessäkin SaiPan tärkeät pelaajat ovat napsineet pisteitä hyvään tahtiin.

Vierasjoukkueen ansioista keskiviikon ottelusta on tulossa Tapparan tähän asti vauhdikkain ja kovin kotimatsi. Tamperelaiset lähtevät otteluun suosikkeina, mutta nyt pitää jo löytyä terävyyttä.

Seuraa Heitä

Johan Larsson #5 |

Puolustaja

Tekeekö Larsson kiusaa vanhalle kotiyleisölleen?

David Kolomatis #39 |

Puolustaja

Kolomatiksen on parannettava otteitaan myös omassa päässä. Tapahtuuko se jo keskiviikkona?

» Lähetä palautetta toimitukselle