Tappara kaatoi SaiPan - Jormakka loukkaantui

LIIGA / Raportti
Pekka Jormakka tuskaisena polveaan pidellen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Hakametsässä käytiin tärkeä kamppailu samoilla sijoilla majailevien Tapparan ja SaiPan välillä. Tappara oli potkun edellä ja sinnitteli voittajaksi, mutta joutui maksamaan voitostaan hintaa, kun Pekka Jormakka jätti kentän ikävän polvitaklaustilanteen seurauksena.

Tappara loi ottelun alussa vaarallisemmat tekopaikat ja sai aktiivisuudestaan palkinnoksi avausmaalin ylivoimalla ajassa 6.03, kun Olli Palolan lämäri yllätti vähän helpon tuntuisestikin maalivahti Andreas Bernardin SaiPa-maalissa. SaiPan onnistui kuitenkin tulla reilun parin minuutin pelin jälkeen tasoihin, kun Matti Järvinen karkasi helpon oloisesti läpi Tappara-puolustaja David Kolomatikselta ja ohitti myös Juha Metsolan karkumatkan päätteeksi.

Kuitenkin vastaavasti pari minuuttia edellisestä Tappara otti johtopaikan takaisin itselleen, kun viimeaikoina peliään parantanut Josh Green tuikkasi Markus Kankaanperän oivaltavasta syötöstä 2-1. Kokonaisuudessaan näihin numeroihin päättynyt avauserä oli Tapparan erä, mutta Juha Metsola joutui esittämään erässä myös muutaman vakuuttavan torjunnan.

Toiserssa erässä Tappara meni jo kahden maalin johtoon Teemu Aallon siniviivavedon yllättäessä maskin takaa Bernardin. Erän loppua hallitsi kuitenkin SaiPa, mutta kavennusta ei kuitenkaan syntynyt.

SaiPan kiri kuivui jäähyaitioon

Kolmannessa erässä Tappara pyrki pelaamaan järkevästi riskejä vältellen ja kun SaiPa ei erän alun ylivoimaansakaan pystynyt hyödyntämään, säilyi Tapparan kahden maalin johto ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle. Ajassa 53.18 nähtiin polvitaklaukselta näyttänyt tilanne, jonka seurauksena Tapparan Pekka Jormakka jäi jään pintaan kierimään tuskissaan. SaiPan Rony Ahonen sai viisiminuuttisen ja automaatisen pelirangaistuksen. Jäähyn syynä oli kampitus.

- Vaikea sanoa, kun en ole tilannetta vielä ehtinyt katsoa uudelleen, mutta vaikutti, että siinä menivät luistimet vastakkain. Se meitä hieman ihmetytti, että jäähyn syyksi tuomittiin 5 minuuttia kampituksesta, kummasteli SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen, vaikka ei tuomion kovuutta kyseenalaistanutkaan.

Tapparan vastuuvalmentaja Jussi Tapola näki tilanteessa ainekset jatkoseuraamuksillekin.

- Jormakka makaa tuolla jäitä polvessa, katsotaan nyt missä lopulta mennään. Toivottavasti kurinpitäjät ovat nyt hereillä, kun ihan selvä vahingoittamistarkoitus siinä oli, näki tilanteen Tapola.

- Ei me oikein päästy parhaille paikoille, Tappara puolustaa keskustaa hyvin. Muutama maali annettiin helposti, totesi Tirkkonen itse pelistä.

SaiPa viihtyi selvästi Tapparaa enemmän jäähyllä. Viisiminuuttisen aikanakin joukkue otti vielä lisäksi kakkosen, mutta Tappara ei minuutin mittaisella kahden miehen ylivoimallaan saanut, eikä hirvittävästi näyttänyt haluavankaan lisäosumia.

- Ymmärrän meidänkin ulkolaisia poikia, kyllä siellä aika ronskisti sai puolustaa ja mailallakin ottaa. Eika tullut jäähyjä, niin kyllä se tunnetila sitten helposti ryöpsähtää. Tuomarilinja meinasi lähteä toisessa erässä käsistä. Mutta ei me mielestäni siihen suoranauisesti kaaduttu ja kolmanteen erään saatiin sitä aika hyvin rauhoitettua, tarinoi Tirkkonen.

SaiPa pelaa tällä hetkellä paljon, koska on pelimäärissä jäljessä. Tirkkonen totesi tästä seuraavaa.

- Tokihan se olisi hyvä jos joukkueet olisivat suunnilleen saman verran pelanneet, se voisi nostaa jopa yleisömääriäkin. Mutta onhan tämä ollut tiedossa ja huomenna on HPK:lla ja meillä molemmilla neljäs peli tälle viikkoa, joten siihen ainakin päästään samalta viivalta.

Jussi Tapola puolestaan oli Tapparan esitykseen tyytyväinen ja tähdensi, että ajatukset pitää pitää nyt tiukasti nykyhetkessä.

- Tässä vaiheessa kautta joukkueen on alettava ymmärtää mitä voittaminen tässä liigassa vaatii, alkaa kasvaa yhteen ja tähän peliin joukkue aloitti tuon prosessin hienosti jo paluumatkalla Kuopiosta. Meillä on tällä hetkellä hyvä meininki ja kaveria tullaan auttamaan hyvin pelin eri tilanteissa. Toisen erän loppua lukuunottamatta eheä peli meiltä. Joukkue menee kohti seuraava peliä ja peli kerrallaan, tässä ottelurumbassa ei kannata turhan pitkälle ajatella. Jos nyt ajattelet jo pidemmälle kevättä, niin sitten on heti huomenna taas vaikeaa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle