Nuoret, jotka vastuuta ottavat ja keksivät uudet juonet

LIIGA / Ennakko
Lahtelaisyleisö odottaa iloisia tuuletuksia maalinedustalla.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Pelicans mittelöi toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan tiistaina JYPiä vastaan. Aiemmassa parin viikon takaisessa kohtaamisessa jyväskyläläiset saivat nauttia kotonaan kolmen pisteen illasta.

Lahtelaisyleisön edessä esitetyt taistot ovat usein olleet kotijoukkueelle onnistuneita, jos viime lauantain Tappara-häviötä ei liikoja muistella. JYPin peli puolestaan on kangerrellut vieraskaupungeissa, sillä takataskussa painaa pyöreät nolla voitettua ottelua Jyväskylän ulkopuolella.

 − Vaikka hävisimme viime viikon ottelut, niin peli oli meillä muuten hyvää. Varsinkin kahdessa viimeisessä pelissä. Maalisarake näytti vain nollaa, totesi Pelicans-luotsi Tomi Lämsä kolmesta edellisestä ottelusta. 

Kaksikko sijoittuu sarjataulukon häntäpäähän lähes peräkkäin. Vain Ilves pitää hajurakoa jyväskyläläisen sarjakympin ja kotijoukkueen välillä. Tiistai-illan kohtaamisen yhteinen nimittäjä on kuitenkin nuoret pelaajalupaukset.

Lääkärillä on ollut töitä niin Jyväskylässä kuin Lahdessakin. Kotijoukkue kärsii tällä hetkellä monen luottohyökkääjän poissaolosta, kun Keski-Suomessa on erityisesti puolustajista pulaa. Kumpaankin joukkueeseen on siis pyydetty nuoria kiekkoilijatoivoja paikkaamaan vuotavia aukkoja.

Pelicansin maalinteko on jälleen takkuillut, mikä johtuu osaltaan hyökkäyspään avainhenkilöiden puuttumisesta. Lauantaisessa Tappara-ottelussa lahtelaismiehistö jäi maaleitta ja päätti tappiontäyteisen viikkonsa. Pelicansilla on terveitä maalintekijöitä, mutta muuttuneet ketjukoostumukset vaikuttavat viimeistelyyn.

− Pahimmillaan meillä on ollut kaksi kentällistä samaan aikaan sairastuvalla. Ketjumuutoksia on jouduttu tekemään paljon, ja varsinkin erikoistilantepelaaminen on vaikeutunut sen takia, pohti Lämsä. 

Pelissä kykyjään pääsi näyttämään kuitenkin peräti kolme junioripelikaania. Hannes Björnisen viimeviikkoinen paluu oli lahtelaiskannattajien suuresti toivoma. Juniorihyökkääjän tehot jäivät vielä kuitenkin odottamaan itseään, vaikka esiintyminen olikin varsin pirteä. Tappara-ottelussa energisyys kostautui kuitenkin jäähynä.

− Junioripelaajat ovat pelanneet hyvin, ja peliminuutit ovat kasvaneet. Maltillinen pitää kuitenkin olla, ettei pistä poikia liian suuriin saappaisiin. A-nuorten peleistä on kuitenkin matkaa Liiga-peleihin, vaikka kyllä heistä voittavia Pelicans-pelaajia saa vielä, kun kausi etenee pidemmälle, tuumasi Lämsä nuorista kiekkoilijoistaan. 

Haavoittunut JYP-puolustus on myös hakenut apua junioreistaan, muun muassa Sami Nikusta ja Juuso Pullista. Kokemattomuus näkyy rutiinin puutteena ja sitä kautta virheinä, vaikka nuorukaiset ovat muuten suoriutuneet hyvin. Ottelut eivät ole ratkenneet näihin kompasteluihin.

Kärki on tällä hetkellä kapea kummallakin joukkueella. Tiistai-illan ottelusta ei voi muuta kuin tylsästi todeta, että jääkiekko on maalipeli. JYP kaipaa kipeästi lisää tulitukea Perrinin ja Tuppuraisen takaa, joista jälkimmäinen saattaa selättää loukkaantumisen jo tiistain otteluun. Kolmessa viimeisessä vierasottelussa jyväskyläläiset ovat tehneet neljä maalia. Tiistai-illan taistelu ratkeaa siis siihen, kumpi joukkue löytää maalivainunsa. 

 

Seuraa Heitä

Hannes Björninen #24 | Brynäs

Keskushyökkääjä

Oli mainiossa vireessä loppukesän harjoitusotteluissa. Juonikas nuori hyökkääjälupaus, jolla on maalintekijän elkeet ja otteet. Palasi perjantaina kaukaloon loukkaantumisen jälkeen. Samaa virettä odotetaan nyt.

Markus Hännikäinen #33 | Adler Mannheim

Laitahyökkääjä

Energinen illasta toiseen. Luo runsaasti maalipaikkoja, mutta varsinkin vierasotteluissa ruuti on ollut märkää. Tekee kovasti töitä, mikä saattaa näyttäytyä tehopisteinä Lahdessa vihdoin ja viimein.

» Lähetä palautetta toimitukselle