Täyden iltapuhteen viihdepaketti

Puolustajien onnistumiset nähtiin lähinnä hyökkäyspäässä.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Bluesin ja Lukon kohtaaminen oli jotain muuta, kuin joukkueilta olisi odottanut. Kymmenen pelitilannemaalin jälkeen edettiin voittomaalikilpailuun, jossa Blues osui kahdesti, Lukko kerran. Näin Blues piti kotivoittoputkensa hengissä maalein 6-5.

Runsasmaalisten otteluiden sanotaan olevan katsojien unelma ja valmentajien painajainen. Sitä se olikin, jos valmentajien kommenttien pituutta käyttää mittarina. Harvoin on lehdistön edessä nähty yhtä vähäsanaisia arvioita.

− Mielenkiintoinen, erikoinen peli kaikin puolin. Ollaan tyytyväisiä että saatiin piste, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kertoi.

− Hienoa, että voitettiin. [Roope] Talaja teki hirveän hyvää työtä, samoin [Siim] Liivikin ketju oli energinen. Heidän peliään pitää kehua, sanoi vuorostaan Blues-päävalmentaja Jyrki Aho.

Ottelun maaleissa oli nähtävissä kopiomeininkiä. Joukkueiden toiset osumat muistuttivat paljon toisiaan. Samaa voi sanoa Lukon ensimmäisestä ja Bluesin neljännestä, sekä Lukon neljännestä ja Bluesin viidennestä maalista.

Alkuvaiheessa Blues piti peliä otteessaan. Lukon maalilla torjuntavuoron oli saanut Oskari Setänen, mutta otteet olivat epävarmoja ja vaihtopenkki kutsui 23 minuutin ja kolmen takaiskun jälkeen. Varsinkin Siim Liivikin ja Ville Korhosen laukaukset upposivat helposti.  Ryan Zapolski onnistui paremmin, mutta hänenkin otteet torjuntaurakkansa alkuvaiheessa olivat sellaisia, että valmistautuminen ei ollut parasta mahdolista sorttia.

− Kiva pelata ja kiva saada maalihanat auki. Odotan itseltäni pisteitä, Korhonen sanoi.

Lukko hyödynsi tilanteitaan erityisesti ylivoimalla. molemmat ensimmäisen erän raumalaismaalit syntyivät Mikko Kuukan istuessa rangaistusaitiossa. Toisessa erässä onnistumisia tuli myös tasakentällisin, kun Jonne Virtanen osui kahdesti. Pelillisesti vierasjoukkue oli parhaimmillaan toisen erän lopulla, jolloin se käänsikin peliä edukseen. Toisen erän lopulla Janne Niskala vei illan toisella osumallaan raumalaiset 5-4-johtoon.

Kolmannessa erässä puolustuspelaaminen tiivistyi puolin ja toisin, ja ainoaksi osumaksi jäi Roope Talajan ohjaus, mikä vei pelin lopulta jatkoajalle. Talajan ottelu oli saada ikävän käänteen, kun hän joutui jäähylle jatkoajalla. Ville Vahalahti tuhri käsittämättömästi oman paikkansa ja ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun, jonka Blues voitti. Kim Hirschovits iski ratkaisevan maalin ja pääsi johdattamaan fanikatsomon huudatusta, vaikka muuten Blues-kapteeni ei pelissä erityisemmin säväyttänyt.

− Oli varmasti yleisöystävällinen peli, paljon tilanteita ja peli aaltoili. Takaa ohi ja voittoon, siihen on tyytyväinen.  Hyvää taistelua meiltä, mutta välillä tehdään liikaa vääriä ratkaisuja kiekon kanssa. Ei tunnisteta sitä, milloin pitää purkaa ja milloin syöttää, Korhonen analysoi.

− Heillä on yksi Liigan parhaista ylivoimista, taitavia jätkiä ja kätisyydet sopivat.

Lukko jatkaa urakkaansa huomenna Oulussa, jonne se matkaa lentokoneella aamupäivästä. Joukkue voi olla pakotettu muutoksiin, sillä Jesse Virtanen jätti kaukalon kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla jalkaansa ontuen.