Suomi on tullut kuilun partaalta ennenkin - "Jokainen rakentaa oman tarinansa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomi on noussut ennenkin syöksykierteestä mitaleille.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Eletään toukokuuta 2014. Suomi on pelannut seitsemän ottelun alkulohkon pakettiin saaden kasaan vaatimattomat 11 pistettä. Leijonien puolivälieräpaikan kohtalo on kiinni Latviasta, ja maan viimeisestä ottelusta Sveitsiä vastaan.

Tapparan hyökkääjä Veli-Matti Savinaisella on kokemusta tukalista paikoista niin maa- kuin seurajoukkueessakin.

Minskissä 2014 Suomi meni tuskaisesta alkulohkosta jatkoon vasta neljäntenä lähimmän uhkaajan Latvian hävitessä kaksi viimeistä peliään. Lopulta Suomi otti kuitenkin MM-hopeaa, puolivälierissä Leijonat kaatoi kovan Kanadan ja välierässä Tšekin.

Kevään 2017 kisoissa on alkulohkon osalta pinnalla samoja piirteitä, kuin kolme vuotta takaperin Valko-Venäjällä.

− Totta kai ne ovat kokemuksia, vähän samannäköisiä tilanteita. Jokainen joukkue rakentaa oman tarinansa, Savinainen vertaili Suomen osalta Minskin ja Pariisin alkulohkotarinoita.

Suomen mestarin puheesta pystyy rivien välistä lukemaan, että haastavassakaan tilanteessa ei ole syytä alkaa tehdä mitään poppakonsteja.

− Ihan normaalisti käytiin eilinen läpi, kuten joka peli. Se on pelattu, otetaan hyvät asiat mukaan. Omaa tekemistä ja omaa duunia tarvitaan.

MM-kaukaloissa yhden maalin iskeneen Savinaisen katseet ovat jo tulevassa. Tiistaina osa Leijonista kävi pelikentän vieressä sijaitsevan harjoitusjäähallin jäällä.

− Tänään ihan palauttava treeni ja pieni juoksulenkki. Eilinen oli harmittava tappio, mutta sille ei enää voi mitään, Minskissä kolme vuotta sitten MM-hopeaa juhlinut Savinainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle