Säteri nousussa, Korpisalo ei

NHL:ssä kakkosmaalivahtina pelaava Joonas Korpisalo sai tilaisuutensa Leijonien ykkösmaalivahtina. Nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut näytönpaikassaan vaan menetti tonttinsa Harri Säterille, jonka ura saattaa kääntyä hyvien MM-kisojen myötä uuteen nousuun.

Seurajoukkueessaan Joonas Korpisalon rooli on yksiselitteisesti kakkosmaalivahti. Peliaikaa kertyy Sergei Bobrovskin varjossa niukasti. Kaksi kautta Pohjois-Amerikassa pelannut Korpisalo sai MM-kisoissa kaipaamansa mahdollisuuden ykköstorjujana.

Pelit eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tasolla. Korpisalo ei saanut leijonapuolustukselta riittävää tukea, mutta ei myöskään ollut samanlainen luotettava torjuja kuin valmistavissa EHT-otteluissa.

Leijonien ykkösmaalivahti on vastuullinen ja vaativa rooli, eikä Korpisalo tehtävässään onnistunut.

Leijonien ykkösmaalivahti on vastuullinen ja vaativa rooli, eikä Korpisalo tehtävässään onnistunut.

Korpisalon sopimus Columbus Blue Jacketsin kanssa on katkolla, mutta kehno MM-turnaus ei ole NHL:ssä hyvä neuvotteluvaltti. 23-vuotias torjuja on Pohjois-Amerikassa osoittanut tasonsa ja löytää todennäköisesti työnantajan, mutta nykyisessä seurassa tie ykkösmaalivahdiksi on tukossa, eikä näyttöjä ole juuri muiden joukkueiden suuntaan.

Korpisalo on vielä nuori, ja ura Pohjois-Amerikassa on vasta alkamassa, mutta seuraavaa näyttöpaikkaa ei ole varaa hukata tai se voi jäädä viimeiseksi.

MM-kisat kakkosmaalivahtina aloittanut Harri Säteri sen sijaan näytti, kuinka kasvetaan isoon rooliin ja hyödynnetään annettu mahdollisuus. 27-vuotias KHL-maalivahti pelasi ensimmäiset MM-kisansa, mutta nousi erityisesti Sveitsiä ja Yhdysvaltoja vastaan isoon rooliin.

Kolme edellistä kautta Vitjazissa pelanneella Säterillä on sopimus katkolla, ja alla on vahvoja esityksiä MM-kisoissa. Kokemusta Pohjois-Amerikasta on ennestään kolmen kauden verran, mutta NHL jäi San Jose Sharksin varaukselta kokematta vuosikymmenen alussa.

27-vuotias Säteri on nyt kokeneempi ja osoittanut tasonsa KHL:n lisäksi MM-tasollakin. NHL-seurat ovat viime vuosina hakeneet aktiivisesti vahvistuksia KHL:stä, ja Säteri voisi olla toimiva vaihtoehto esimerkiksi nuorelle ykkösmaalivahdille kirittäjäksi.

Tulevasta määränpäästä riippumatta Säterillä on mielenkiintoiset asetelmat sopimusneuvotteluihin. Nollapeli MM-kisojen puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan on vahva meriitti mihin tahansa suuntaan.

Lue myös

Leijonilla synkkä alku − Säteri Korpisalon tilalle kahden takaiskun jälkeen

MAAJOUKKUE | 14.5.2017 21:43
Sveitsi aloitti vahvasti Suomea vastaan ja tykitti reiluun kymmeneen minuuttiin kaksi maalia. Leijonien valmennus reagoi vaihtamalla Harri Säterin Joonas Korpisalon tilalle. lue lisää

Hetkessä eläminen tuo parempaa tulosta

MAAJOUKKUE | 6.5.2017 17:06
Reilun parin viikon mittaisessa MM-turnauksessa hetkessä elämisen jalo taito nousee pinnalle, kun Ari Hilliltä kysytään, mikä maalivahtien tekemisessä korostuu. Vaikka taistelu Suomen ykköstorjujan paikasta laadukkassa maalivahtimaassa on kovaa, tekee Suomen kolmikko yhdessä töitä. lue lisää

Korpisalo maalissa - Leijonat pronssiotteluun kahdeksalla pakilla

MAAJOUKKUE | 21.5.2017 14:44
Suomi lähtee pronssiotteluun Venäjää vastaan samoilla hyökkäyskoostumuksilla kuin Ruotsi-välierässä. lue lisää

Säteri torjui sensaatiovoiton − unelmat odottavat edessäpäin

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 20:12
Leijonien kypsä puolustaminen ja vahva maalivahtipeli riittivät sensaatiomaiseen 2−0-voittoon Yhdysvaltoja vastaan torstaisessa MM-puolivälierässä. Ensimmäistä MM-turnaustaan pelaava Harri Säteri torjui itsensä suomalaisten sydämiin ja Yhdysvallat ulos turnauksesta. lue lisää

Suomen kokoonpanossa pieni muutos: Säteri aloittavana maalivahtina

MAAJOUKKUE | 16.5.2017 12:30
Nousujohteisen turnauksen MM-jäillä pelannut Suomi huipentaa Pariisin alkulohko B:n ottelulla Kanadaa vastaan. Ainoa muutos kokoonpanossa edelliseen koitokseen nähden tapahtuu maalivahtiosastolla. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Harri Säteri

AHL #29 L mv
s. 1989 Toijala, FIN
183CM / 92KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2008 San Jose 4. kierros #106