Lundqvistin veljekset olivat Tre Kronorin kantavia voimia.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa.

Jatkoajan MM-kisatiimi valitsi sunnuntaina päättyneistä MM-kisoista oman tähdistökentällisensä. Valintaperusteina olivat muun muassa merkitys omalle joukkueelle, tehokkaat otteet sekä käänteentekevyys koko turnausta silmällä pitäen.

MM-kisoissa paikalla olleet toimittajat Lassi Seppä, Miska Miettinen ja Herkko Hanhikoski sekä kuvaaja Emil Hansson päätyivät valinnoissaan seuraavaan kuusikkoon:

Maalivahti

Henrik Lundqvist, Ruotsi

"Kuningas Henrik" saapui Tre Kronorin maalille ja oli tulonsa jälkeen kuin muuri. Lundqvist johdatti Ruotsin maailmanmestaruuteen tavalla, joka hakee vertaistaan. Suuri pelaaja voitti ensimmäisen MM-kultansa ja ansaitsee paikan tähdistökentällisessä.

Puolustajat

Michael Matheson, Kanada

Florida Panthersissa pelaava puolustaja pääsi tekemään hyvää tulosta parrasvalojen loisteen ulkopuolellla. Matheson iski kanadalaispuolustajista jaetulla sijalla parhaat tehopisteet (1+6), ja oli tehotilastossa joukkueen ehdottominta kärkeä merkinnällä +8.

Ei näkynyt kentällä juurikaan, mutta se kertoo myös siitä, että 23-vuotias pelimies onnistui pelaamaan virheettömät kisat. Suoritus ansaitsee paikan tähdistökentällisessä.

Matheson pelasi hyvät kisat.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Colton Parayko, Kanada

Tuli joukkueeseen hotellipainissa loukkaantuneen Tyson Barrien korvaajaksi. Hieman nimettömämpi puolustajakolossi teki itsensä tunnetuksi hurjalla lämärillään ja painavilla taklauksillaan. Kuuteen otteluun tehot 3+4 ovat puolustajalta äärettömän kova suoritus.

Hyökkääjät

William Nylander, Ruotsi

Huikea kausi NHL:ssä päättyi makeasti pudotuspelipaikkaan. Kisojen arvokkain pelaaja, jolle ripustettiin lopulta kultamitalikin kaulaan. Turnaustehot 7+7 yhteensä kymmenenessä ottelussa enteilevät kirkasta ja menestyksekästä tulevaisuutta.

Nikita Kutšerov, Venäjä

NHL:n parhaimpiin hyökkääjiin kuuluva venäläinen osoitti maajoukkueessa olevansa todellinen joukkuepelaaja. Ei sortunut turnauksessa sooloiluun, vaan oli muiden kärkimiesten tavoin osa yhtenäistä joukkuetta.

Kutšerovin ja Venäjän turnaus päättyi pronssijuhliin.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Supertähtien joukkueesta Kutšerovin panos nousi ohi pistepörssin kärkinimen Artemi Panarinin siitä syystä, että Kutšerov teki enemmän maaleja ja oli tärkeilllä hetkillä kantavia voimia pronssille yltäneen Venäjän riveissä.

Nathan MacKinnon, Kanada

MacKinnon oli tasaisen hyökkäyskaluston kirkkain helmi, joka nousi esiin parhaiten tiukoissa paikoissa. Finaalissa hyökkääjä alusti taidokkaasti Kanadan tasoitusmaalin, jonka Ryan O'Reilly runttasi sisään maalinedustalta.

Kymmenessä ottelussa tehdyt tehot 6+9=15 oikeuttivat pistepörssin kolmanteen tilaan ja ehdottomaan paikkaan kisojen parhaiden joukossa.

Lue myös

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

MM-finaali kuudennen kerran jatkoajalle

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 0:03
Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 2017 ei ratkennut varsinaisen peliajan aikana. Tauon jälkeen pelataan 20 minuutin jatkoerä, ja jos sen aikana ei tule maalia, mestaruus ratkeaa voittomaalikilpailussa. lue lisää

Podcast: Pronssipelissä v-käyrä ratkaisee − finaalissa unelmien täyttymys

MAAJOUKKUE | 21.5.2017 9:00
Suomi hävisi Ruotsille MM-kisojen välierässä, joten joukkue joutuu päättämään kisataipaleensa pronssiottelussa. Siellä vastaan asettuu Venäjä, joka suli Kanadan käsittelyssä. Podcastissa puntaroidaan otteluiden lähtökohtia. lue lisää

Aho, Honka ja Savinainen palkittiin Suomen parhaina

MAAJOUKKUE | 20.5.2017 22:33
MM-kisojen neljän parhaan joukkueen parhaimmisto palkittiin välieräotteluiden jälkeen. Suomen joukkueesta palkittiin kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja. lue lisää

Puolivälieräennakko: Kanada leikitellen välieriin, Venäjä ja Ruotsi kovan haasteen edessä

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 12:00
Suomi kohtaa puolivälierässä Yhdysvallat, mutta torstaina käydään myös kolme muuta kutkuttavaa pudotuspelikamppailua. Kanada etenee mitalipeleihin helposti, mutta mitkä muut maat ovat vahvoilla? lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Nikita Kutšerov

Tampa Bay #86 L olh
s. 1993 Maikop, RUS
181CM / 75KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2011 Tampa Bay Lightning 2. kierros #58