Norjan nollannut Kim Saarinen joutui pitämään itsensä lämpimänä − "Joukkue pelasi hienosti ja teki minun roolini helpoksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kim Saarinen torjui nollapelin Norjaa vastaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Pikkuleijonien maalia vartioinut Kim Saarinen oli yhtä hymyä Norjaa vastaan pelatun 7–0-murskavoiton jälkeen. HPK:n kasvatille kirjattiin ottelussa vain 12 torjuntaa ja maalivahti jakoikin kiitosta joukkueelleen ottelun jälkeen.

− Tuli normaalia vähemmän torjuntoja, joten jouduin pitämään itseni lämpimänä. Joukkue pelasi hienosti ja teki minun roolin helpoksi. Oli mahtavaa pelata, Saarinen kertasi.

Vähäisestä torjuntamäärästä huolimatta vaikeita tilanteita tuli myös vastaan. Norja sai välillä ylivoimahyökkäyksiä aikaan, mitkä pitivät hämäläismaalivahdin hereillä.

− On se vähän hankalaa, kun ei tule paljon torjuntoja. Sain kuitenkin hyvin hoidettua ne pari pahaa paikkaa siinä.

Nollapeli oli uhattuna ottelun lopussa, kun Joona Saarelainen komennettiin jäähyaitioon reilut kolme minuuttia ennen loppua. Saarinen suhtautui tilanteeseen rennosti.

− Se mitä katsoin taululta, niin ei siinä mitään rikettä ollut. En antanut siitä palautetta Joonalle. Kiva vaan, että sain vähän töitä loppuun, Saarinen naureskeli.

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa maalia vartioi Petteri Rimpinen. Kilpailuasetelma sopii Saariselle hyvin, ja hän käy jonkin verran pelejä läpi virkaveljensä kanssa.

− Juttua lentää puolelta toiselle. Maalivahtivalmentaja Tommi Satosaaren kanssa käydään aina pelit läpi, Rimpinen kertoi.

Saarisen kausi meni pääasiassa HPK:n U20-joukkueen matkassa, mutta hän pääsi pelaamaan myös kahdessa Liiga-ottelussa. Hän ei koe isoja eroja maa- ja seurajoukkuepelien välillä.

− Täällä on hieman enemmän taitotasoa ja oveluutta. Muuten sama juttu, kiekkoa kiinni vaan, Saarinen hymyili.

Pikkuleijonien ottelut jatkuvat sunnuntaina Slovakiaa vastaan. Saarisella on selvät sävelet tulevan vuorokauden ohjelmasta.

− Lataillaan akkuja, levätään ja pelataan vähän pingistä. 

Nollapeli on vähäisestä torjuntamäärästä huolimatta hyvä työnäyte tulevia pelejä varten. Sunnuntain ottelun aloittava maalivahti selviää lauantaina.

− Peliä edeltävänä päivänä tulee yleensä tieto, että kumpi pelaa. Siinä pystyy sitten latautumaan, jos sattuu osumaan oma pelivuoro, Saarinen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle