Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Nummela on ylpeä Leijonien suorituksesta.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Jääkiekkoliitto uusiin projekteihin lajin murroksessa − puheenjohtaja Nummela uskoo hyvään tulevaisuuteen

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela oli ylpeä Leijonien neljänteen sijaan päättyneestä MM-turnauksesta. Tulevaisuus pitää sisällään muutaman ison projektin, joihin valmistautuminen alkaa miltei heti. Nummela analysoi myös suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon murrosvaihetta.

Leijonien MM-turnaus päättyi pronssiottelun tappioon, kun Venäjä oli parempi maalein 5−3. Vaikka mitalia ei näistä kisoista tullut, oli jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela tyytyväinen kokonaistulokseen.

− Tämä oli sellainen turnaus, jossa oli ylä- ja alamäkiä. Peleissä oli suurta tunnetta eli juuri sitä mitä jääkiekko parhaimmillaan ja suurimmillaan on. Urheilullisesti olemme olleet muistaakseni vain kolme kertaa viimeisestä kymmenestä MM-turnauksesta välierien ulkopuolella.

Lauri Marjamäkeä arvosteltiin rajullakin kädellä MM-turnauksen aikana, ja villeimmät puheet huusivat jo potkuja. Jääkiekkoliiton nokkamies kuitenkin osoitti vilpittömän tukensa koko Leijonat-perheelle.

− Aidosti ja koko sydämestäni haluan sanoa, että olen äärettömän ylpeä tuosta joukkueesta, valmennuksesta ja taustajoukoista. Näimme sellaisen Leijonat-joukkueen, joka pystyi tiukoissa paikoissa ottamaan tärkeitä voittoja ja kasvamaan henkisesti. Aina ei näin ole ollut, muistutti Nummela.

Jääkiekkokartta muuttuu ja muovautuu

MM-kisoissa nähtiin tänäkin vuonna yllätyksiä, kun muun muassa Ranska voitti alkulohkossa Suomen, ja Sveitsi kiusasi montaa isompaa maata. Nummela avasi ajatuksiaan jääkiekon murroksesta.

− Täällä on 16 hyvää maata, joista noin puolet on erittäin kovia. Tuntuu, että tietyllä tavalla kilpailu on koventunut ja tasoerot ovat tiivistyneet. Esimerkiksi Pariisin-lohkossa oli tasaisia ja tiukkoja pelejä.

− Tämä meidän on syytä muistaa jatkossa. Täytyy ymmärtää, että uusia kiekkomaita nousee perinteisten maiden rinnalle. Lajin kannalta se on erinomainen asia, hehkutti Nummela todeten samalla olevansa luottavainen Suomen pelaajakehitykseen ja asemaan maailman mittakaavassa.

Leijonien World Cup meni täysin penkin alle, kun joukkue teki kolmessa ottelussa vain yhden maalin. Siitä eteenpäin joukkue on ottanut suuria harppauksia nuorten pelaajien johdolla.

− World Cupin jälkeen olemme ehkä jonkinlaisessa sukupolvenvaihdostilanteessa. Tässäkin turnauksesssa näimme merkkejä siitä, että uusi sukupolvi nousi jo valokeilaan. Hekin tarvitsevat vielä aikaa kypsyä. Kotikisoissa vuonna 2022 tietty ikäluokka on lähestulkoon parhaimmillaan. Tulevaisuuteen kannattaa katsoa positiivisesti, loi Jääkiekkoliiton puheenjohtaja uskoa.

Edessä on isoja projekteja

Suomalainen jääkiekko kokee tulevina vuosina mielenkiintoisia tapahtumia. Jääkiekkoliitto aloittaa valmistautumisen edessä häämöttäviin koitoksiin hetimiten.

− Meille myönnettiin Tampereella ja Helsingissä pelattavat kisat, ja niihin valmistautuminen alkaa käytännössä saman tien. Tämä turnaus päätti tietyllä tapaa tämän jääkiekkovuoden, joten nyt analysoimme mahdollisimman laajasti päättyneen kauden ja haemme uusia askelmerkkejä tulevaa varten. Näin toimitaan jokaisessa organisaatiossa, valotti Nummela.

Vuonna 2018 mitellään olympiajääkiekossa mitaleista Etelä-Koreassa. Myös maailmanmestaruus on jälleen pöydällä vuoden päästä.

− Laten johdolla käynnistelemme myös olympiaprojektia ensi kaudeksi. Myös MM-kisat pelataan Tanskassa. Niitä kohden menemme mahdollisimman hyvällä hapella, taustoitti Nummela.

Suomi hävisi vain yhdellä äänellä vuoden 2021 kisaisännyyden Latvialle ja Valko-Venäjälle, mutta puheenjohtaja Nummelan mielestä vielä on turhan aikaista sanoa, oliko lopputulos lopulta hyvä vai huono asia suomalaisjääkiekkoilulle.

− Aina häviäminen harmittaa, kuten pitääkin. Vasta jälkikäteen kuitenkin tiedämme olisiko vuosi 2021 ollut parempi vuosi järjestää kisat kuin nyt saamamme vuosi 2022. Muun muassa NHL:ään liittyen on vielä monta liikkuvaa osaa. Vaikka Tampereen uuden hallin valmistumiseen ajallaan on kova luotto, niin ei vuosi siihenkään projektiin lisää ole huono juttu, Nummela aprikoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Nummela on ollut yhteydessä Leijonien GM Jere Lehtiseen

MAAJOUKKUE | 9.5.2017 16:13
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela on seurannut Suomesta käsin Leijonien otteita MM-kisoissa. Hän on ollut keskusteluyhteydessä GM Jere Lehtiseen. Liitossa odotetaan Leijonilta puolivälieräpaikkaa. lue lisää

"Pelasivat parhaiden kanssa parhaita vastaan" - Pohjola-leiri kokosi yhteen nuorten parhaimmiston

MAAJOUKKUE | 9.3.2018 11:00
Sunnuntaina päättyneen viisipäiväisen Pohjola-leirin päätteeksi alle 16-vuotiaiden maajoukkueen johtoryhmä valitsi vuonna 2003 syntyneiden jääkiekkoilijoiden parhaimmistosta 44 pelaajaa toukokuussa alkavalle alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testileirille. Lopuksi palkittiin parhaat, ja leirin parhaaksi pelaajaksi valittiin Kärppien Viljami Juusola. lue lisää

Miesleijonien pelaaja-arviot: Lepistö puolustuksen kuningas, Tolvanen ja Kontiola pitivät hyökkäystä reppuselässä

MAAJOUKKUE | 28.2.2018 11:03
Mihin katosivat Julius Junttila tai Teemu Hartikainen? Ketkä olivat Suomen joukkueen suurimmat onnistujat? Jatkoaika arvioi jokaisen Leijonat-pelaajan suorituksen olympiaturnauksessa. lue lisää

Venäjän OU rohmusi valintoja miesten turnauksen tähdistöön – Tolvanen ainoa suomalainen

MAAJOUKKUE | 25.2.2018 13:25
Eeli Tolvanen valittiin miesten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentälliseen ainoana suomalaisena. Venäjän OU:n Ilja Kovaltšuk on turnauksen arvokkain pelaaja. lue lisää

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita