TPS selätti KalPan kolmannen erän rynnistyksellään

LIIGA / Raportti
TPS:n joukkuepeli toimi hyvin ottelun ratkaisuhetkillä.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja KalPan välinen torstai-illan ottelu ei aluksi tarjonnut suurta viihde-elämystä yleisölle, mutta loppua kohden kamppailu sai aivan uutta potkua. TPS:n toiseen perättäiseen voittoon johdatti kolme kotimaista pelaajaa.

TPS:n voiton sankareita olivat joukkueen huippuveskari Teemu Lassila, kokenut kehäkettu Lauri Tukonen ja 17-vuotias keltanokka Mikko Rantanen. Kolmikko järjesti vauhtia, jännitystä ja viihdettä muuten tylsään otteluun. Rantanen ruokki joukkuetovereitaan gourmet-tason herkkusyötöillä, Tukonen piristi porukkaa energiallaan ja Lassila masensi vastustajat itsevarmoilla torjunnoillaan.

− Ei jäällä kannata mietiskellä liikaa. Kun pelaa joukkueelle täysillä ja antaa palaa omilla vahvuuksilla, niin hyvää jälkeä syntyy. Tänään tein juuri niin, ja koko joukkue pelasi myös upean pelin tänään, iloitsi Rantanen ottelun jälkeen.

Heikkotasoinen kamppailu sähköistyi pitkän odottelun jälkeen kolmannen erän alkuminuuteilla. Ottelun käännekohta oli Juuso Riikolan emämunaus KalPan puolustusalueella. 20-vuotias Riikola menetti kiekon helposti Tukoselle, joka käytti erinomaisen maalipaikkansa ammattilaisen ottein.

Tukosen osuman jälkeen TPS piti tiukasti kiinni johto-asemastaan. Turkulaiset ottivat kuskin paikan ja lisäsivät johtoaan toisen erän loppupuoliskolla. Innokkaasti ja juonikkaasti pelannut Rantanen rakensi Tadas Kumeliauskasille peräjälkeen kaksi loistavaa maalintekopaikkaa. Ensimmäisestä ei vielä osunut, mutta jälkimmäinen yritys tuotti tulosta. Liettualaishyökkääjä luuti Pasi Puistolan luistimen kautta pikkumustan ohi Eero Kilpeläisen.

− Oli hienoa nähdä, että Tadas onnistui maalinteossa tänään. Hän tekee aina kovalla asenteella töitä joukkueen eteen ja pistää itsensä likoon. Upea juttu, että tuollainen pelaaja saa onnistumisia, kehui TPS-valmentaja Kai Suikkanen Kumeliauskasta.

KalPa ei kuitenkaan lannistunut kotijoukkueen toisesta maalista, vaan taisteli loppuun saakka. Keltapaidat kavensivat tilanteen 2-1:een noin puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Janne Kolehmainen sai Tomas Kubalikilta näyttävän kääntösyötön ja napautti sen maalin edestä Lassilan taakse. TPS kuitenkin piti pintansa, eikä antanut KalPalle mahdollisuutta tasoittaa peliä.

− Puolustimme tänään joukkueena hienosti. Nyt jäällä näkyy sellaista kunnon taistelutahtoa ja aitoa voitonhalua, hehkutti Suikkanen joukkueensa voitokasta esitystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle