Bluesilla pikarevanssin paikka

LIIGA / Ennakko
Tämä on ollut Bluesille turhan tuttu näky alkukauden otteluissa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Liiga-joukkueilla on takanaan kolmesta viiteen ottelua tällä kaudella. Siitä huolimatta Blues ja HIFK mittelevät paremmuuttaan jo toisen kerran. HIFK vei viikko sitten kauden avauspelin kotonaan, mutta onnistuuko se hakemaan voiton myös vieraskentältä?

HIFK on aloittanut kautensa vahvasti. Viikon takaisessa ottelussa alku ei ollut lupaava, mutta toisen erän pikamaalit nostivat joukkueen henkeä ja avausottelu päättyi 3-2-voittoon. Tämän jälkeen ovat kaatuneet myös Kärpät loistavan esityksen jälkeen sekä sarjanousija Sport.

Bluesin kaikki ottelut ovat päättyneet niukkoihin kotivoittoihin. Kotiavauksessa kaatui Pelicans, tiistaina joukkue kävi häviämässä Turussa. Kauden saldona on toistaiseksi ollut vain viisi maalia, mikä ei ole hyvä saldo. Vieläkin huolestuttavampana voi pitää sitä, että maalit ovat jakautuneet kahdelle pelaajalle: Kai Kantola on osunut kerran jokaisessa ottelussa, Otso Rantakari onnistui maalinteossa Helsingissä ja Turussa.

HIFK:n joukkueessa on ollut useita onnistujia, jotka ovat vielä vaihdelleet ottelusta toiseen. Avausottelussa suurin sankari oli Matti Lamberg, Oulussa Robert Leino ja tiistaina Jasse Ikonen. Kaikki nämä pelaajat voitiin laskea mahdollisiksi yllättäjiksi tällä kaudella, ja alku on siltä osin luvannut hyvää.

Bluesin kenttäpelaajista parhaiten ovat nousseet esiin maalinteossa onnistuneet pelaajat. Roope Talajan poissaolo vaikutti TPS-pelissä hajottaen siihen asti parhaiten toimineen ketjun. Pelin aikana sopivaa korvaajaa paikalle ei löytynyt.

HIFK:n ongelmaksi voi alkukauden aikana laskea alivoimapelin. Blues iski avauspelin molemmat maalinsa HIFK:n pelatessa vajaalla, samoin Kärpät ainoan osumansa Raksilassa. HIFK on kuitenkin onnistunut pitämään jäähymääränsä varsin pienenä, Sportia vastaan ainoastaan Juuso Puustinen istui kaksiminuuttisen.

Bluesilla huomiota ovat herättäneet rangaistukset liian monesta pelaajasta jäällä. Kolmen ottelun aikana joukkue on sortunut viisi kertaa väärään vaihtoon. Onkin selvää, että tämä ei voi jatkua. Päävalmentaja Jyrki Aho viestitti lauantain pelin jälkeen vaihtojen kaipaavan harjoittelua, mutta ainakaan Turussa siitä ei näyttänyt olevan apua.

Seuraa Heitä

Ryan O'Connor #24 |

Puolustaja

Harjoitusotteluissa kovia tehoja takonut kanadalainen ei ole päässyt vetopaikoille samaan tapaan Liiga-kauden alettua. Se näkyy myös maalisarakkeen nollana.

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

Ensimmäinen kohtaaminen päättyi huolimattomuudesta aiheutuneeseen suihkukomennukseen. Kuuma pelaaja, jolla varmasti tuon tapauksen myötä näyttöhaluja.

» Lähetä palautetta toimitukselle