KalPa jatkaa vieraskiertuettaan Turussa

LIIGA / Ennakko
Juhliiko KalPa torstaina Turussa viimevuotiseen malliin?
Kuva © Timo Savela
TPS isännöi torstain Liiga-kierroksella vieraskiertueella olevaa KalPaa. Kuopiolaiset voivat varautua kiivaaseen otteluun, sillä tiistain ottelussa pistetilinsä avannut TPS janoaa varmasti lisää pisteitä.

Vierasjoukkue KalPa on aloittanut Liiga-kautensa näyttävästi, sillä kaikki kolme alkukauden ottelua ovat tuoneet voiton myötä kelpo määrän pisteitä. Joukkue liihottaa kohti sarjataulukon kärkeä ollen toistaiseksi kolmossijalla.

− KalPa on aloittanut sarjan vahvasti eikä se valmennukselle mikään yllätys ole. He pelaavat kiekollista peliä ja ovat liikkuva joukkue. Siihen tässä ollaan yritetty valmistautua, kommentoi TPS-valmentaja Mikko Haapakoski keskiviikon vastusta.

Kauden avausottelu kotona SaiPaa vastaan oli KalPalta melkoista ilotulitusta. 5-2-lukemiin päättyneen ottelun aikana kuopiolaiset onnistuivat peräti kolme kertaa ylivoimalla, joten TPS saa olla varuillaan ja hioa alivoimansa kuntoon.

Kotiavauksen jälkeen alkaneella vieraskiertueella KalPa on esiintynyt pirteästi, vaikka maaleja ei paljoa ole syntynytkään. Ottelut Tapparaa ja Lukkoa vastaan venyivät molemmat aina voittomaalikilpailuun saakka, joten sitkeään kamppailuun voidaan Turussa varautua.

Mikäli TPS mielii pitää ottelun siedettävissä lukemissa, kannattaa huomio kiinnittää eritoten Michal Birneriin ja Janne Keräseen. TPS-paidassakin nähty Birner on iskenyt kolmessa pelissä kolme maalia, joista kaksi syntyi avausottelussa SaiPaa vastaan. Keränen puolestaan oli ratkaiseva tekijä tiistaina pelatussa Lukko-ottelussa iskien ensin tärkeän kavennuksen ottelun alkuun ja pelin lopussa ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa.

TPS janoaa lisää pisteitä

Kotijoukkue TPS lähtee otteluun tiistaina napatun kolmen pisteen voiton rohkaisemana. Jo viime viikon kotiavauksesta huomasi, että viime kausina paljon mollattu joukkue on lähtenyt hakemaan uskottavuuttaan takaisin. Helppo vastus TPS ei tule KalPalle olemaan nyt kun pisteiden makuun on päästy.

− Tämä on tulosurheilua ja voitolla on iso merkitys. Kärppiä vastaan oli hyvää peliä aika ajoin ja samoin Bluesia vastaan, mutta kyllä tässä edelleen sen kanssa painitaan, miten pitää peli kasassa 60 minuuttia, totesi Haapakoski.

Jos KalPalta löytyy kunnon maalitykkejä, on TPS:lläkin esitellä omansa. Tiistain pelissä ovelia syöttöjä ja taitavaa kiekonkäsittelyä pääsivät esittelemään muun muassa kultakypärä Ryan Lasch ja Radek Smolenak. Taitavaa kiekonkäsittelyä täytyy TPS:n leiristä löytyä myös keskiviikkona, sillä KalPaa vastaan nopea reagointi ja vikkelä liike on tarpeen.

− Jos KalPalle jättää yhtään aikaa, he kyllä kiekottelevat taitavasti. He pelaavat hyvin monipuolista peliä ja meidän täytyy olla valmiita puolustamaan silloin kun on sen paikka, Haapakoski analysoi.

Kuopiolaispoppoota TPS lähtee haastamaan todennäköisesti samalla kokoonpanolla kuin tiistain otteluunkin.

− Kokoonpanoon tuskin tulee suuria muutoksia. Jos (Ilkka) Pikkaraiselle tulee tiistain pelistä jotain seuraamuksia, niin sitten katsotaan uudestaan. Mikko Rantasella on nyt ollut treenijakso ja hänet varmaan nostetaan kokoonpanoon huomenna, Haapakoski toteaa.

 

 

Seuraa Heitä

Michal Birner #86 |

Laitahyökkääjä

Yksi KalPan tämän kauden lupaavin maalitykki on kiekkoillut myös TPS-paidassa. Nähdäänkö Birneriltä TPS:ää vastaan jälleen tärkeitä ylivoimamaaleja?

Mikko Rantanen #96 | Colorado

Laitahyökkääjä

Alkukauden sivussa ollut Rantanen on palaamassa treeni- ja palautumisjaksoltaan. Voiko lupaavalta nuorukaiselta odottaa ihmeitä jo ensimmäisessä ottelussaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle