TPS katkaisi tappioputkensa Tampereella

Ruuhkaa oli joka kiekon perässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Vuoden ensimmäiseen otteluun Tappara sai vieraakseen TPS:n. Sekava peli sai arvoisensa päätöksen, kun voitto ratkaistiin vasta voittomaalikilpailussa. Seitsemän peliä putkeen hävinnyt TPS sai pitkästä aikaa kokea onnistumisen iloa voittaessaan ottelun lopulta lukemin 4-3.

Tilapäisesti ykkössentterinä Stephen Dixonin tilalla toiminut Jarkko Malinen oli yksi Tapparan onnistujista. Harvinaista herkkua nähtiin toisessa erässä Tapparan pelatessa peräti kahden miehen alivoimalla, kun Malinen hiipi puolustajien taakse 2-2-tasoitusmaalin tekoon.

− Kärkijätkiltä anteeksiantamaton nukahdus 5-3-ylivoimassa, kommentoi TPS:n päävalmentaja Miika Elomo.

Perjantai-illan otteluksi peli oli kokonaisuudessaan vaisu ja ainoastaan toinen erä tarjoili reilu 5000-päiselle yleisölle sen mitä he halusivatkin. Alexander Ruuttu pelasi Ilveksestä siirryttyään nyt ensimmäisen ottelunsa TPS:n riveissä ja hän syöttikin Niclas Luceniuksen 0-2-osuman.

Markus Kankaanperä avasi maalitilinsä Tapparan 1-2-kavennuksella ja Malisen tasoitusmaali 5-3-alivoimalla eivät jättäneet Hakametsää hiljaiseksi, vaikka ensimmäisessä erässä Juha Metsola tuntui olevan ainoa, jota pelaaminen kiinnosti.

− Ensimmäinen erä oli ihan selvästi se, että Metsola pelasi TPS:ää vastaan ja loput olivat varmaan jääneet uuden vuoden viettoon. Kaksi päivää pitää pakollisesti pitää taukoa joukkueharjoittelusta ja tällä kertaa näköjään TPS oli käyttänyt ne kaksi päivää paremmin kuin meidän joukkue, kommentoi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ottelun jälkeen.

TPS:n maalissa debytoinut 18-vuotias venäläinen Aleksandr Georgijev ei päässyt edes kunnolla pelin makuun, sillä Tappara ei onnistunut laukauksia sinne päin suomaan koko pelin aikana kuin parisenkymmentä.

TPS teki kaiken ensimmäisenä

Heti ottelun ensimetreillä TPS pääsi ensimmäisenä laukomaan kohti vastustajan maalia. Ottelun ensimmäinen jäähy ja maalikin kirjattiin TPS:lle. Tapparan aloittaessa erät alivoimalla olisi vastustajalla ollut aikaa ottaa otetta pelistä, mutta maalikamppailu teki ottelusta tasaisen.

Olli Palolan osuma, joka johti hetkelliseen Tapparan johtoasemaan, sai TPS:n ottamaan aikalisänkin ensimmäisenä. Aikalisän jälkeen nähtiinkin kunnon munkkimaali kiekon pomppiessa ties mistä Metsolan selän taakse. Tästä ja kahdesta muusta maalista vastasi TPS:n Lauri Tukonen, jonka vuosi 2015 alkoi ainakin jäällä loistavasti.

Tukosen tuulettelut avausmaalin jälkeen.

TPS kohtaa maanantaina vieraissa Bluesin, joka voitti vuoden ensimmäisessä ottelussaan Ässät voittomaalikilpailussa. Ässien vieraaksi maanantaina matkaa vuorostaan Tappara.