Lukon ylivoimapeli Ilveksen turma

LIIGA / Raportti
Tuomas Tuokkolan aikalisä ei tuottanut kavennusmaalia.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net
Lukko ja Ilves käynnistivät vuoden 2015 ottelunsa keskinäisellä kohtaamisella. Raumalla pelattu kamppailu noudatti aiempaa kaavaa joukkueiden voimasuhteista, ja hyvin taistellut Ilves jäi jo kolmannen kerran ilman pisteitä Lukkoa vastaan.

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vanha sanonta, joka on tuttu lähes kaikille meistä. Lukon ja Ilveksen kohtaamisessa tuloksen osalta ei todellakaan tapahtunut mitään uutta, vaan mentiin aiemmin tällä kaudella nähtyjen kaavojen mukaisesti. Uutta oli se, ettei yksikään neljästä osumasta tullut normaalissa viisi vastaan viisi - pelissä.

Ottelun ratkaisu nähtiin päätöserän puolivälissä, kun Lukko iski kiekon toistamiseen ylivoimalla hyvin torjunneen Ilves-vahti Joonas Korpisalon selän taakse. Ison miinuksen tililleen saa Ilves-hyökkääjä Antti Tyrväinen, jonka molemmat kaksiminuuttiset kostautuivat Lukon maalin muodossa.

− Hieno kiekkonäytelmä, jossa mukana oli paljon tunnelmaa. Pelattiin parasta lätkää pitkään aikaan, rytmitettiin hyvin peliä ja luotiin mukavasti myös maalipaikkoja, kehui illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

− Haastava vastustaja, kuten Ilves aina on. Ei oikein päästy pelirytmiin kiinni, kunnes sitten toisen erän jälkimmäisestä puolikkaasta eteenpäin saatiin omaakin peliä toimimaan. Loppupeliä vietiin ja ansaittiin voitto, näki illan koitoksen kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Avauserässä kotijoukkueelle tarjottiin ensin kahdesti ylivoimalla mahdollisuutta avausmaalin tekoon, mutta tässä vaiheessa ylivoima haki vielä muotoaan.

Ottelun avausmaali merkittiin erän lopulla vierasjoukkueelle, ja siinä vaihessa pelattiin neljällä neljää vastaan. Ilves siirteli kiekon nopeasti siniviivan tuntumaan, eikä puolustaja Tommi Kivistö erehtynyt avopaikassaan.

Keskimmäisessä erässä kotijoukkue sai tililleen kaksi maalia lähes peräkkäin. Ensin toimi aiemmin huonosti toiminut ylivoima ja toisen maalinsa Lukko sai lahjaksi Ilvekseltä. Ilves voitti aloituksen omassa kenttäpäädyssään, mutta puolustajat sähläsivät kiekon omaan maaliin.

− Tekevälle sattuu, Tuokkola kommentoi puolustajapari Konsta Mäkisen ja Atte Pentikäisen yhteispeliä.

Erä oli pelillisesti varsin ympäripyöreä, ja ero tehtiin lähinnä maalivahtipelissä. Ei Ilveksen Korpisalo huonosti torjunnut, mutta Lukko-vahti Ryan Zapolski oli astetta varmempi.

Lukko pelasi erän alkuosuuden kolmella ketjulla, ja se turvin pääsi paremmin peliin mukaan.

− Tappioasemassa mentiin kolmeen ketjuun ja se oli meiltä paras osuus koko pelissä. Kolmannessa erässä oli taas mahdollisuus mennä neljän ketjun peliin, summasi Dufva omiensa peluutusta.

Päätöserässä johtoasemassa pelaava Lukko oli taas varsin vaikea vastustaja. Ilves kylläkin yritti, mutta kun tilaa ei ollut, jäi takaa-ajo tehottomaksi.

− Toisella erätauolla korostettiin Ilveksen vaarallisuutta ja oman tekemisen tärkeyttä. Jokainen tilanne on pelattava loppuun asti, mikäli voitto halutaan, Dufva kertoi kolmannen erän taktiikastaan.

Ilves pelasi yli kolme minuuttia ilman maalivahtia hakien raivoisasti kavennusosumaa. Mutta kun miehiä oli Lukko-maalin edessä paljon, jäivät laukaukset matkalle tai kimpoilivat ohi Zapolskin torjuman maalin.

− Kolmannessa erässä pistettiin kaikki peliin, mutta tulos oli meille huono. Pitää nähdä kuitenkin tuloksen taakse, ja ottaa sieltä hyvät asiat mukaan huomiseen peliin. Lukko on kova joukkue, eikä me huonolle hävitty, lopetti Tuokkola.

Jerry Ahtolalta hyvää peliä ylivoimalla ja Zapolski auttoi meitä paljon vaikeilla hetkillä, kehui Dufva omiaan.

Kokoonpanosta puuttuneesta Teemu Nurmesta Dufvalla oli tietoa kerrottavanaan.

Nurmella on sairaus, mutta hän ei ole loukkaantunut.

Lukko jatkaa sarjaa tulevana maanantaina Helsingissä HIFK:n vieraana. Ilveksen osalta sarja jatkuu heti nukutun yön jälkeen kotiottelulla, jossa vastaan luistelee HPK.

» Lähetä palautetta toimitukselle