”Pelaamista, syömistä ja lepäämistä, siinähän tämä seuraava puolitoista kuukautta menee”

LIIGA / Haastattelu
Tukonen tuuletti perjantaina myös istuaaltaan.
Kuva © Jarno Hietanen
TPS:n perjantai-illan Tappara-voiton suurin sankari oli hyökkääjä Lauri Tukonen. Mies iski kaksi maalia varsinaisella peliajalla ja ratkaisi myös voittomaalikilpailun maalillaan.

Lauri Tukonen oli tyytyväinen TPS:n esitykseen taiston tauottua.

− Olimme valmiita pelaamaan ja pelasimme tosi hyvin. Pääsimme 2-0-johtoon ja sitten tuli sellaisia pikkuvirheitä, jotka meillä on ollut koko ajan läsnä näissä peleissä. Kaveri pääsi sitten siinä johtoon. Onneksi se työn määrä ja taistelu, joita meillä tänään oli, palkittiin.

TPS:llä oli myös kaksi debytanttipelaajaa perjantaina, maalivahti Aleksandr Georgijev ja hyökkääjä Alexander Ruuttu. Georgijev sai kehut Tukoselta.

− Maalivahti pelasi erittäin hyvin, oli kyllä rauhallinen esitys ja antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Tukonen myös eritteli, mitä tarkoitti turkulaisten pikkuvirheillä. Perjantain Tappara-maaleista muun muassa kirvesrintojen 3-2-johtomaali oli suora seuraus turkulaisten viivamiesten merkkausvirheestä kahden miehen ylivoimalla.

− Yksittäisiä merkkausvirheitä, välillä ylitehdään ja juostaan kiekon perässä. Siitä sitten välillä avautuu tilanteita ja Liigassa ne aika monesti päättyvät maaliin omaan päähän.

Hyökkääjä ei lähtenyt nostamaan itseään jalustalle, vaikka miehen kolme maalia olivatkin ratkaisevassa asemassa koko ottelun kannalta.

− Olen ihan tyytyväinen iltaani, tästä on hyvä lähteä eteenpäin.

TPS:lläkin on ollut omat hankalat hetkensä tällä kaudella Liigassa. Tukonen totesi, että moisia ei enää muistella, vaan katse on jo tulevassa.

− Joukkueen henkinen tila on ihan hyvä, emme me niin huonosti ole pelanneet kuitenkaan. Totta kai se on fakta, että vain voitot merkitsevät ja ne määrittelevät sarjasijoituksen. Nyt ei auta kuin ottaa tästä positiiviset asiat ja viedä ne eteenpäin, tässä on härkäviikot edessä.

Tammi-helmikuussa Liigassa on todella paljon pelejä ja Tukonenkin odottaa niitä innolla. Härkäviikkojen merkitys on myös selkeästi tiedostettu turkulaisleirissä. Myös valmistautuminen on kohdallaan.

− Paljon on pelejä tammikuussa ja ratkaistaan pudotuspelipaikkoja. Keskitytään vain tähän, eikä mietitä, mitä menneessä on tapahtunut.

− Näihin härkäviikkoihin on valmistauduttu, tässä ei enää valmistauduta. Se on pelaamista, syömistä ja lepäämistä, siinähän tämä seuraava puolitoista kuukautta menee.

» Lähetä palautetta toimitukselle