Samu Perhonen kovaan testiin – tuttu seura vastassa

LIIGA / Ennakko
Samu Perhosella on jättimäinen työ täyttää Eero Kilpeläisen jättämät saappaat.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan ykkösvahdin Eero Kilpeläisen loukkaantuminen antaa Samu Perhoselle todellisen näytönpaikan. Veräjänvartija pääsee vuoden alun kunniaksi pysäyttämään kasvattajaseuransa JYPin maalintekoyritykset. Kestääkö nuori mies paineet?

KalPan vuosi 2015 alkoi lähes shokeeraavalla uutisella, kun ykkösvahti Eero Kilpeläisen kauden ilmoitettiin olevan ohi. Kilpeläinen on ollut KalPan erinomaisen syksyn tärkein pelaaja ja joukkueen selkäranka. Katseet kääntyvätkin vääjäämättä liigatasolla kokemattomaan Samu Perhoseen, joka aloittaa JYPiä vastaan KalPan maalilla.

Perhonen pelasi jo savolaisten edellisen ottelun HIFK:n kotiluolassa. Joukkoon mahtui kelpo torjuntoja, mutta pari helsinkiläisten maaleista olisi kenties ollut otettavissa. Yhteensä Perhonen on tällä kaudella, ja samalla koko urallaan pelannut vain viisi peliä Liigassa.

Tärkeimmän pelaajan puuttuminen on henkisesti kova kolaus KalPalle. Savolaisten tilannetta ei myös helpota se, että peräti viisi puolustajaa on sivussa. Alakerran haavoittuvuus on ollut osasyynä KalPan heikkoon paluuseen joululomalta, sillä molemmat pelit ovat päättyneet niukkaan tappioon.

JYPin molemmat joulun jälkeiset pelit ovat menneet jatkoajalle. HIFK vei Jyväskylästä kaksi pistettä, mutta viimeisimmässä ottelussa hurrikaanipaidat kukistivat Raumalla Lukon. Kokonaisuudessaan JYP on ollut jo pitemmän aikaan hyvässä pistevauhdissa, sillä kolmestatoista edellisestä pelistä JYP on jäänyt vain kerran pisteittä.

Jos jyväskyläläisten pelistä hakee heikkouksia, löytyvät ne puolustuksesta. Maalivahtipelin lisäksi ottelun ratkaisut nähdäänkin pelin avaamisessa. KalPa pyrkii kotiluolassaan antamaan painetta JYP-puolustajille ja saamaan kiekonriistojen kautta tilanteita.

Selvää on, että myös JYP-leirissä tiedostetaan KalPa-puolustuksen repaleisuus ja voi olettaa, että JYP lähtee tilaisuuden tullen karvaamaan korkealta. Savolaisten puolustuksessa peräti kolme pelaajaa esiintyvät kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa. Lyhyellä lainasopimuksella oleva Santeri Lukka, kauden mittaisella lainalla oleva Veli-Matti Vittasmäki sekä nuorista nostettu Niko Mikkola.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat pitivät täydet pisteet kotiotteluissaan. KalPa ja JYP tulevat toisilleen tutuiksi, sillä joukkueet kohtaavat tammikuussa peräti neljä kertaa.

Seuraa Heitä

Tomas Kubalik #18 |

Oikea laitahyökkääjä

Tšekkilaituri teki yli kuukauden loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon edellisessä pelissä. Syntyisikö perjantaina kauden kolmas osuma?

Markus Poukkula # | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Syötti lauantaina kaksi osumaa ja ohjasi tiistaina voittomaalin Raumalla. Hyökkääjän peliesitykset ovat olleet nousujohteisia, vaikka vastuuta on tullut lähinnä nelosketjussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle