SaiPa Helsinkiin, Raulla tai ilman

LIIGA / Ennakko
Arttu Luttinen johtaa HIFK:n maalipörssiä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Vahvana kotijoukkueena kunnostautunut Helsingin IFK saa perjantaina Nordenskiöldinkadulla vastaansa tuloksekkaasti vieraissa esiintyneen SaiPan. Helsinkiläisjoukkue on voittanut kaksi edeltävää otteluaan ilman ykkösmaalivahti Ville Hussoa. Miten käy perjantai-iltana Helsingissä?

Kotijoukkue HIFK on neljän ottelun voittoputkessa ja viidestä viimeisestä ottelusta Antti Törmäsen miehistö on ottanut 12 pistettä. Varsinkin kotiotteluiden saldo on erittäin vakuuttava, sillä HIFK on voittanut 10:stä viimeisestä kotiottelustaan yhdeksän. Taulukossa kymmenentenä oleva SaiPa on esittänyt tuloksekasta peliä erityisesti vierasotteluissa, sillä lappeerantalaiset ovat voittaneet vieraissa viisi kertaa peräkkäin varsinaisella peliajalla.

Helsinkiläisjoukkue on tällä hetkellä liigan tehokkain ylivoimajoukkue. Yhden ylivoimamaalin tekemiseen on vaadittu keskimäärin hieman yli seitsemän minuuttia ylivoima-aikaa. Vastaavasti stadilaiset ovat sarjan toiseksi heikoin alivoimajoukkue. Vastustaja on tarvinnut keskimäärin runsaat seitsemän ja puoli minuuttia ylivoimamaalin tekemiseen HIFK:ta vastaan. Toisaalta HIFK on kompensoinut tuota pelaamalla vähiten alivoimaa koko sarjassa.

Sitä vastoin SaiPa on pelannut Liigassa eniten alivoimaa, mutta selviytynyt siitä HIFK:ta paremmin. Lappeenrantalaisia vastaan on tarvittu keskimäärin 10 minuuttia ylivoima-aikaa maalin tekemiseen. SaiPan oma ylivoima on tuottanut tulosta keskimäärin yhdeksän ylivoimaminuutin jälkeen.

SaiPa tiedotti aiemmin tällä viikolla hankkineensa joukkueeseen uuden pelaajan, 27-vuotiaan yhdysvaltalaishyökkääjä Chad Raun. Kautensa Itävallassa aloittanut ja urallaan kaksi maalia NHL:ssä iskenyt Rau saattaa olla pelaavassa kokoonpanossa jo perjantaina.

Kotijoukkue on iskenyt Liigassa eniten maaleja. Maalintekotehokkuuden merkitys korostuu erityisesti tällä hetkellä, kun ykkösmaalivahti Ville Husso on nuorten maajoukkueen mukana MM-kisoissa. Kahdessa edellisessä ottelussa HIFK:lle on isketty seitsemän maalia 47:llä laukauksella.

 

Seuraa Heitä

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Oikealta laukovalla SaiPa-kasvatilla on tällä hetkellä koossa yhdeksän osumaa. Onnistunut maalinteossa kahdessa viimeisessä ottelussa. Jatkuuko vire myös Helsingissä?

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

HIFK:n tämän hetken paras maalintekijä on neljän pisteen päässä kahden edeltävän kauden pistesaldostaan. Pelaamassa tämän HIFK-rupeaman parasta kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle