JYP päätti voitokkaan viikkonsa selvään voittoon

LIIGA / Raportti
Juho Keränen ja Simon Suoranta pelasivat totuttuun tapaan Kärppien neloskentässä.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Oulun Kärppien ja Jyväskylän JYPin kauden toinen kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen selvään 0−3-voittoon Raksilassa. Ottelu ratkesi vierasjoukkueen tehokkuuteen erikoistilanteissa.

Sunnuntain iltapäiväottelu oli kotijoukkue Kärpille viikon neljäs ja vierasjoukkue JYPille kolmas. JYP voitti jokaisen kuluvan viikon ottelunsa päättäen neljä peliä kestäneen tappioputkensa. Kärppien seitsemän ottelun voittoputki puolestaan päättyi perjantain ottelussa Ässiä vastaan.

Molemmat joukkueet kärsivät tällä hetkellä lukuisten pelaajien loukkaantumisista. Vakiomaalivahtien loukkaantumisista johtuen kotijoukkue Kärppien maalisuulla oli sunnuntaina aamupäivällä Kajaanin Hokista hälytetty Antti Lehtonen, joka teki liigadebyyttinsä ottelussa.

− Yhdeksän aikoihin soitin Kajaaniin, että tarvitsemme maalivahdin. Ei ole ainakaan minun 22 vuotta kestäneen valmentajaurani aikana tällaista sattunut, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi maalivahtitilannetta.

− Lehtonen suoriutui hyvin siihen nähden, että äijä keräsi kamansa aamulla, ajoi tänne ja hyppäsi tolppien väliin, Marjamäki jatkoi.

Ottelu alkoi ikävissä merkeissä, kun Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen sai kiekon jalkaansa heti ensimmäisessä vaihdossa ja poistui hetken kuluttua pukukoppiin joukkueen lääkärin kanssa. Kärppien onneksi Kukkonen palasi takaisin kentälle kuitenkin jo ensimmäisen erän puolen välin jälkeen.

Kanninen avasi maalitilinsä

Sunnuntai-iltapäivän ottelusta ei tunnetta puuttunut ja välillä lataus purkautui useamman pelaajan välisinä painiotteluina. Erityisesti joukkueiden kapteenit Kukkonen ja Jani Tuppurainen purkivat tuntojaan toisilleen niin sanallisesti kuin fyysisestikin. Kolmannessa erässä kaksikosta Kukkoselle tuomittiin 2+2+10-minuutin jäähyt väkivaltaisuudesta sekä epäurheilijamaisesta käytöksestä ja Tuppuraiselle kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

Illan tuomaristo jakoi ottelun aikana yhteensä 38 jäähyminuuttia. Kärppien päävalmentaja Marjamäki kävi pelin aikana useita keskusteluja päätuomarikaksikon kanssa.

− Mielestäni me emme onnistuneet tänään, mutta eivät hekään (tuomaristo) onnistuneet. Esimerkiksi JYPin toinen maali, siinä tuli kontakti maalivahtiin, minkä jälkeen kiekko meni maaliin. Pelissä oli monta tuomiota, joista minä olin eri mieltä ja voihan olla, että ne meni ihan oikein. En tiedä, Marjamäki kommentoi.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisessä erässä. 0−1-maali oli JYPin Joose Antosen käsialaa, ja syöttäjiksi merkittiin Miika Lahti ja Petr Hubacek. Vierasjoukkue teki toisen maalinsa toisessa erässä pelatessaan alivoimalla. JYPin Henri Kanninen iski kiekon ohi kärppävahti Lehtosen. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Ottelun kolmas ja viimeinen maali oli myös JYPin Kannisen käsialaa, kun Kanninen iski kiekon tyhjään kärppämaaliin juuri ennen pelin viimeisen minuutin alkamista.

Vierasjoukkue JYPin päävalmentaja Marko Virtanen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa otteisiin sunnuntaina.

− Olen kyllä todella tyytyväinen tuosta joukkueesta. Jokainen pelaaja jättää kentälle sen minkä pystyy itsestään irti repimään. Käytännössä pelattiin koko peli kolmella kentällä. Ei voi joukkueelta enempää vaatia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo