Sirkushuveja Lappeenrannan sunnuntaissa

Kim Strömberg tuplasi kauden maalisaldonsa. Maaleja on syntynyt nyt yhteensä neljä.
Kisapuiston sunnuntai tarjosi yleisölle sirkushuveja koko rahan edestä. Lopulta maali-iloittelun jälkeen voittajaksi selvisi kotijoukkue SaiPa.

SaiPa ja Pelicans tarjoilivat yleisölle sunnuntai-illan kunniaksi peräti 11 maalia. SaiPa pääsi ottelussa johtoon reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, eikä luopunut johdostaan Pelicansin ahdisteluista huolimatta. Loppulukemiksi kirjattiin 6-5.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen ei juuri löytänyt positiivista sanottavaa omiensa otteista.

− Kyllä viidellä maalilla pitäisi voittaa. Oltiin heikkoja erikoistilanteissa ja päästettiin helppoja omiin, Matikainen tuskaili.

− Oltiin SaiPaa perässä irtokiekoissa ja kamppailupelaamisessa. En ole ollenkaan tyytyväinen.

SaiPa-valmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin.

− Erittäin tärkeät kolme pistettä. Ollaan eletty vaikeita aikoja ja perjantaina saatiin jo vähän valoa tunnelin päähän. Tämä päivä oli samanlainen, Tirkkonen totesi.

Maaleja ja maalivahdin vaihtoja

Ottelun ensimmäinen erä oli erittäin tapahtumarikas. Pelicans tuli ensimmäisessä vaihdossa kovaa ja onnistuikin ohittamaan SaiPa-vahti Jussi Markkasen. Anrei Hakulisen tekemä maali kuitenkin hylättiin potkumaalina. SaiPa heräsi tilanteen jälkeen mukaan otteluun ja takoi reilussa yhdeksässä minuutissa kolme ylivoimamaalia.

Pelicans vaikutti pääsevän paremmin peliin mukaan, kun Juha Leimu kavensi tilanteeksi 3-1 kolme minuuttia ennen erän loppua. SaiPa ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan Ville Vainikainen siirsi liigauransa ensimmäisellä maalilla SaiPan 4-1-taukojohtoon ajassa 18.40.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös harvinainen tilanne, kun Pelicans vaihtoi maalivahtia kahdesti. Niko Hovinen sai antaa tilaa Sami Rajaniemelle SaiPan 2-0-maalin jälkeen. Rajaniemi ei kuitenkaan viihtynyt pitkään kentällä ja Hovinen luisteli uudelleen maaliin tilanteessa 4-1.

− Kumpikaan ei tänään onnistunut siellä veräjän suulla. Se on kova paikka olla, Matikainen tyytyi kommentoimaan maalivahdin vaihtoja.

Toisen erän alku noudatteli avauserän kaavaa. Tilanteita ja tapahtumia riitti kentällä jatkuvasti. Pelicans tuli erän alussa mukaan, kun Miika Roine ja Ben Blood onnistuivat maalinteossa kahdesti alle minuutissa. SaiPan päävalmentaja Tirkkonen herätteli joukkojaan pikamaalien jälkeen aikalisällä. Aikalisän jälkeen SaiPa pääsi kiinni takaisin omaan peliinsä ja tapahtumat kentällä rauhoittuivat. Erässä nähtiin kuitenkin vielä yksi maali, kun Chad Rau onnistui siirtämään tilanteeksi 5-3.

− Tiedettiin, että Pelicans on sitkeä joukkue. Pelicans tuli edellisessä pelissään kolmen maalin takaa tasoihin ja puhuttiin siitä ensimmäisellä erätauolla. Ei mennyt kuitenkaan ihan perille ja ei päästy ihan samalle tasolle kuin ensimmäisessä erässä, Tirkkonen kommentoi toisen erän vaiherikkaita tapahtumia.

Loppuhetketkään eivät jättäneet kylmäksi

Tapahtumia ei puuttunut myöskään päätöserästä. SaiPa tarjoili heti erän alkuun Pelicansille mahdollisuutta tulla maalin päähän ylivoimalla. Ville Koho onnistui kuitenkin alivoimalla siirtämään SaiPan 6-3-johtoon. Tämän jälkeen seurasi jälleen Pelicansin tehohetki. Dane Byers ja Vili Sopanen onnistuivat vain reilun minuutin välein ja lahtelaiset olivat jälleen maalin päässä.

− Kolmannessa erässä Pelicans toimitti kiekkoa hyvin maalille ja survoi sieltä niitä sisään. Siinä maalin edessä me jäätiin vähän jälkeen, Tirkkonen kehaisi illan vastustajaa.

Pelicansin kiriä häiritsi vajaat kolme minuuttia ennen loppua tullut kahden minuutin jäähy. Aikaa tasoitusmaalin tekemiseen jäähyn jälkeen oli vain 50 sekuntia. Hyvästä yrityksestä huolimatta lahtelaiset eivät onnistuneet ja kaikki kolme pistettä jäivät Lappeenrantaan.