Onko edellisen ottelun voittamisella vaikutusta?

LIIGA / Ennakko
Chad Raun onnistumisten suhteen on viimeaikoina ollut hieman hiljaisempaa.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
SaiPa ja Pelicans kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kisapuistossa. Kuten ennenkin, näiden joukkueiden kohtaamisessa on odotettavissa paljon sähköä ja kipinöitä.

SaiPa ja Pelicans ovat kohdanneet tällä kaudella vain kertaalleen. Tuolloin SaiPa kävi ryöstöretkellä Lahdessa ja nappasi harvinaisen 1-5 voiton. Tuo voitto oli SaiPalle vain pieni valonpilkahdus, sillä tuon ottelun jälkeen joukkue kärsi neljä perättäistä tappiota.

SaiPan putosikin tappiokierteen aikana aina sijalle 11, mutta perjantaisen voiton myötä nousi uudelleen playoffs-viivan yläpuolelle sijalle 9. Vierailija Pelicans löytyy sarjataulukosta sijalta 13.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa onnistui katkaisemaan viiden kotiottelun mittaisen tappioputkensa Ilveksen kustannuksella viime perjantaina. Pahassa syöksykierteessä pahimmillaan ollut SaiPan pelaaminen on kuitenkin vakaantunut viimeisen viikon aikana selvästi. Kuitenkin joukkueen kiekollisessa pelissä on edelleen paljon parannettavaa.

Pelicans puolestaan on onnistunut raapimaan pisteitä kolmesta edellisestä vierasottelustaan. Sen viimeisin ottelu päättyi kuitenkin katkerasti, kun JYPin Jani Tuppurainen onnistui vain kolme sekuntia ennen jatkoajan päätöstä sivaltamaan voiton jyväskyläläisille.

Joka tapauksessa Pelicans on sarjasijoituksestaan huolimatta osoittanut olevansa etenkin vieraskentällä kova luu purtavaksi mille tahansa joukkueelle.

Ratkaisukohdat

SaiPan niinsanotut tulosyksiköt ovat ratkaisevassa asemassa, mikäli joukkue haluaa kasvattaa sarjapisteidensä määrää. Edellisessä ottelussa päävalmentaja Pekka Tirkkonen laittoikin paletin täysin uusiksi ja onkin mielenkiintoista nähdä palataanko ketjuissa alkukauden mallisen muotoon vai jatketaanko voiton tuoneilla ketjuilla tulevakin kamppailu.

Vaikka Pelicans ei ole tällä kaudella ollut liigan parhammistoa vieraskentillä on se kuitenkin onnistunut raapimaan tärkeitä pisteitä bussimatkoiltaan. Taistelua on vaikeuttanut joukkueen pienimuotoinen loukkaantumiskierre. Sivussa on yhteensä viis pelaajaa. Neljä pelaajaa loukkaantuneena ja hyökkääjä Teddy da Costa, joka on sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Erikoista

Pelicansilta on löytynyt onnistujia tasaisessa rintamassa, sillä peräti neljä pelaajaa on nakuttanut 13 pistettä jakaen joukkueen sisäisen pörssin kärkipaikan. Näistä puolustaja Juha Leimu kantaa kultaista kypärää tehtyään joukosta eniten maaleja.

Seuraa Heitä

Valtteri Virkkunen #21 |

Laitahyökkääjä

Virkkunen ratkaisi edellisen ottelun seurattuaan erinomaisesti Sami Venäläisen laukauksesta tulleen irtokiekon maaliin. Myös edellisessä ottelussa HIFK:ta vastaan Virkkunen osui tolppien väliin. Olisiko kolmannessa ottelussa peräkkäin osuminen täysin mahdotonta?

Ryan Potulny #16 | Mountfield

Keskushyökkääjä

Joukkueen ykkössentteri jakaa kolmen muun pelaajan kesken sisäisen pistepörssin kärkipaikan, mutta onko Potulnyn esitys ollut pettymys?

» Lähetä palautetta toimitukselle