Kolppanen Ilveksen voittoputken takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Se on siinä!
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Ville Kolppanen oli pääroolissa perjantaina Tampereella, kun Ilves jatkoi voittoputkeaan HIFK:n kustannuksella. Tarkkaan ja riskittömään pelaamiseen keskittynyt helsinkiläisjoukkue oli tasatilanteessa aina voittomaalilaukausten viidennelle kierrokselle. Lopulta Jussi Pesonen ratkaisi kokemuksellaan voittopisteiden jäämisen Tampereelle.

 Ilves ja HIFK tarjosivat hyvätasoisen jääkiekko-ottelun perjantai-iltana Hakametsään saapuneille 6810 katsojalle. Siinä missä kotijoukkue oli panostanut vauhtiin ja varallisiin tilanteisiin, niin illan vieraat olivat valmentajansa, Raimo Summasen, johdolla liikkeellä varovaisella, ¾-kentän karvauksella, joka pyrki täyttämään keskialueen ja ottamaan vauhdin pois Ilveksen hyökkäyksistä. HIFK pyrki selvästi painostamaan Ilveksen puolustusta virheisiin ja näin saamaan maalintekopaikkoja. Siinä, missä kotijoukkue piti kiekkoa ja pyöri kaukalon nurkissa, niin vierasjoukkue pyrki selkeämmin ja suoraviivaisemmin Ilves-maalille.

Kolp-paa-nen, Kolp-paa-nen, Kolp-paanen…

 Tämän päivän Ilves seisoo vahvasti joukkueensa maalivahtien onnistumiseen luottaen. Joukkueen maalivahtikaksikko, Ville Kolppanen ja Juha Järvenpää, ovat Liigan tilaston kärkipäässä. Perjantaina torjuntavuorossa ollut Kolppanen oli itse varmuus maalinsa edustalla. patjat ehtivät miltei jokaiseen paikkaan, ja kiekot tarttuivat koppeina kiinni. Ainoastaan HIFK:n Juuso Puustinen onnistui kerran pelitilanteessa ja toisen kerran voittomaalikilpailussa yllättämään tamperelaisvahdin.

Tamperelaisten maalivahtikaksikko on hetkessä noussut Ilves-yleisön suosikiksi. Perjantai-iltana torjuntavuoron saanut Kolppanen sai ansaitut suosionosoitukset moneen kertaan ottelun aikana. Ja meteli oli niin valtaisa, että sen kuuli ja tunsi kentälläkin.

 – Aivan huikeaa, herkäksi vetää, kyllä on hieno yleisö, antoi Ville Kolppanen palautetta Ilves-katsomolle.

 Omaa pelaamistaan tamperelaisvahti analysoi vaatimattomasti, eikä millään lailla halunnut nostaa itseään joukkueensa ykkösvahdiksi.

 – Peli ja päivä kerrallaan mennään, kuului tamperelaisen kommentti ottelun jälkeen. Ja huomenna on taas uusi peli.

 – En osaa sanoa, kumpi on torjuntavuorossa huomenna, katsotaan sitten.

 – Juhan (Järvenpää) kanssa on huikeaa treenata. Ja kun hän pelaa, niin ollaan koko sydämellä mukana.

 Nollapelin rikkoutuminen ei Ville Kolppasta harmittanut, vaikka kiekko tuossa tilanteessa pomppikin HIFK:lle. Tosin Ilves-vahdin mukaan tuokin Juuso Puustisen laukaus olisi ollut torjuttavissa.

 – Tavallaan harmittaa, kun jäin tilanteessa liian syvälle maalin sisälle. Vastaantulo olisi voinut auttaa, kiekko kun taisi mennä patjan reunan kautta.

 Eikä tuntunut syyskuun Liiga-ykköstä haittaavan Ilves-puolustuksen hurja loukkaantumistilanne, tai pelaajien vaihtuminen edessään.

 – Ei siinä mitään ongelmia ole, meillä on hyvä ryhmä.

 Vakavailmeinen ja vähäsanainen Raimo Summanen

Tappio oli vakavoittanut selvästi helsinkiläisjoukkueen valmentajaa, Raimo Summasta, joka hyvin lyhyesti kertoi oman näkemyksensä, mutta ei suostunut juurikaan analysoimaan peliä sen tauottua.

 – Molemmat joukkueet pelasivat erinomaista kiekkoa tänään, kuului HIFK-valmentajan lyhyt analyysi ottelusta.

 – Tosin meidän pitää oikeasti miettiä, miksi emme saaneet käännettyä ottelua voitoksemme tänään.

 Vakavailmeinen oli myös Juuso Puustinen, joukkueensa ainoa pelaaja, joka onnistui maalinteossa perjantaina. Vaikka maali oli joukkueensa kultakypärän ensimmäinen tällä kaudella, niin minkäänlaista ”apinaa” ei hartioillaan Puustinen ollut maalittomuudesta huolimatta suostunut tuntemaan.

 – Olen esitykseeni henkilökohtaisesti tyytyväinen, totesi lyhyesti helsinkiläishyökkääjä. Hyvältähän onnistuminen aina tuntuu.

 – On niin pienestä kiinni onnistuminen, kun mennään rankkareihin, nyt Kolppanen vain oli toisella kertaa parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle