Ilveksellä haussa vuosikymmenen pisin voittoputki

LIIGA / Ennakko
Ville Kolppanen torjunee tänään Ilves-maalilla.
Kuva © Jarno Hietanen
Kovalla itseluottamuksella ja pelirohkeudella pelaava Ilves saa kotiluolassaan vastaansa viime aikoina piristymisen merkkejä osoittaneen HIFK:n. Ilveksen maalivahtipeli on ollut Liigan parasta, joten HIFK:n hyökkääjille tulee varmasti hikinen iltapuhde.

Peräti viiden ottelun voittoputkessa oleva Tampereen Ilves isännöi Hakametsän perjantai-illassa Helsingin IFK:ta. Yleisesti heittopussiksi povattu Ilves on Liigan sarjataulukossa lähes sensaatiomaisesti toisena. Heikon alun kauteen saanut vierailija HIFK on parissa viime pelissään parantanut otteitaan ja noussut sijalle yhdeksän.

Molemmat joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa keskiviikkona. Juha Järvenpää nollasi Helsingissä Jokerit ja johdatti tupsukorvat 4-0-voittoon. HIFK-kollega Ville Husso päästi kotiottelussa taakseen peräti neljä maalia, mutta voitto Bluesista irtosi silti 5-4-lukemin.

Vanha klišee jääkiekossa on, että maalivahtipeli ratkaisee ottelut. Jos tilastoja on uskominen, niin Ilves-HIFK-pelissä se ei ole kaukaa haettua. Ilveksen maalivahtikaksikko Ville Kolppanen - Järvenpää löytyy torjuntaprosenttitilaston sijoilta yksi ja kaksi. HIFK:n ensimmäinen maalivahti, viimeisestä viidestä ottelusta neljä pelannut 18-vuotias Husso, majailee vasta sijalla 17 hädin tuskin yli 90:n torjuntaprosentilla. Ilves on päästänyt viimeisessä kolmessa ottelussa vain yhden maalin.

Maalintekopuolella ero ei ole yhtä suuri, ja vaakakuppi kääntyykin jopa HIFK:n suuntaan. Punanutut ovat tehneet toistaiseksi 2,7 maalia ottelua kohden Ilveksen jäädessä 2,6:een.

Ilveksen sairaslista on erityisesti puolustajaosastolla edelleen pitkä, mutta laajan materiaalin vuoksi se ei ole toistaiseksi kentällä näkynyt. HIFK:lta lasaretin puolella ovat avainpelaajista edelleen puolustajat Mikko Kurvinen ja Oscar Eklund sekä hyökkääjät Roope Talaja ja Trevor Gillies.

Ilveksen edellistä kuuden ottelun voittoputkea saa etsiä peräti neljän kauden takaa. Mikäli puolustus pitää HIFK:ta vastaan yhtä mallikkaasti kuin aiemmissakin otteluissa, ei tämän tilaston muuttuminen ole kaukana.

Seuraa Heitä

Mikke Levo #40 | TUTO

Puolustaja

18-vuotias puolustajalupaus avasi Liiga-uransa pistetilin keskiviikkona Helsingissä maalilla ja syöttöpisteellä. Puolustuspelissä on vielä kehitettävää, mutta Levosta on kasvamassa Ilvekselle todellinen runkopelaaja.

Tony Salmelainen #8 |

Vasen laitahyökkääjä

Sveitsistä takaisin koto-Suomeen palannut Salmelainen on tehnyt maalin kolmessa edellisessä kamppailussa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 1 2 3
2.Kai Kantola 2 1 3
3.Daniel Corso 1 2 3
4.Turo Asplund 2 1 3
5.Simon Gysbers 0 2 2
HIFK M S P
1.Juuso Puustinen 1 4 5
2.Iiro Pakarinen 3 2 5
3.Toni Söderholm 1 3 4
4.Corey Elkins 1 2 3
5.Tony Salmelainen 3 0 3

» Lähetä palautetta toimitukselle