Onnistuuko Jokerit rikkomaan SaiPan kotitaian?

LIIGA / Ennakko
Kisapuiston lehtereet pullistelevat myös perjantaina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Vaikka pihalla ovatkin jo ilmat alkaneet kylmenemään, on Lappeenrannan Kisapuistossa luvassa varmasti kuumaakin kuumempi kohtaaminen SaiPan isännöidessä Jokereita.

Isäntäjoukkue SaiPan peliesitykset ovat alkukaudesta olleet tuloksellisesti vakuuttavia. Se on onnistunut voittamaan tähän mennessä jokaisen kotiottelunsa ja pääasiassa näiden voittojen takia se pitää sarjataulukossa kolmatta sijaa. Joukkueen vieraspelisaldo ei ole yhtä mairitteleva. Alkuviikosta keltamustat kävivät Turussa haastamassa TPS:n, mutta kotiintuomisina ei ollut muuta kuin pettymyksen karvasta kalkkia.

Jokereiden otteet ovat viime aikoina olleet vaihtelevia. Edellisessä pelissään keskiviikkona se hävisi Ilvekselle lukemin 0-4. Tätä tappiota edelsi kolmen ottelun voittoputki. Yhtenevää kaikille peleille on kuitenkin ollut Jokereiden tekemät maalimäärät, jotka ovat olleet hälyttävän pieniä.

Viime kaudella SaiPa ja Jokerit kohtasivat toisensa neljä kertaa. Näistä otteluista kaksi pelattiin Lappeenrannassa ja SaiPa onnistui voittamaan molemmat. Nähtäväksi jää, onnistuuko helsinkiläiset hakemaan voiton Kisapuistosta yli puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Mielikuvituksen puutetta ja maalinteko-ongelmia

SaiPan heikot kohdat löytyvät joukkueen erikoistilannepelaamisesta. Ylivoimalla ongelmat ovat kulminoituneet kiekon ylöstuontiin, ja kun kiekko on vihdoin alueelle saatu, ei se siellä kauaa ole pysynyt. SaiPalla onkin merkattuna Liigan tilastoihin vasta viisi ylivoimamaalia, kun ylivoimakertoja on ollut yhteensä peräti 43. Joukkue tarvitsee roimasti lisää mielikuvitusta ylivoimaansa, mikäli se mielii sen aikana maaleja tehdä. Keltamustien alivoimassakin on paljon parantamisen varaa, sillä alkukaudesta se on ollut Liigan huonointa.

Kuten jo mainittua, Jokereiden ongelmana on sen maalintekopeli. Joukkue on tähän mennessä pelannut kahdeksan ottelua, joissa on syntynyt yhteensä vain 16 maalia. Maalintekijäksi Helsinkiin hankittu Janne Lahti ei ole vastannut odotuksiin ja perjantaihin mennessä maaliverkko on hänen toimestaan heilunut vasta kahdesti. Pienestä maalimäärästään huolimatta Lahti jakaa Jokereiden sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä Teemu ErosenJani Ridan ja Riku Hahlin kanssa.

Lappeenrannan perjantai-illasta ei varmasti tunnetta puutu. Loppuunmyyty halli lupailee hienoa kiekkoiltaa ja tämä heijastunee myös kenttäpeliin. Tunteenpurkauksia nähdään niin katsomossa, kuin jäälläkin. Lienee sanomattakin selvää, että ottelussa vahvoilla on se joukkue, joka pystyy hallitsemaan hermonsa ja keskittymään omaan tekemiseen.

Sairastuvat loistavat tyhjyydellään

SaiPalta vakiokookonpanon pelaajista poissa on ainoastaan puolustaja Simo-Pekka Riikola, joka loukkaantui vajaa viikko takaperin pelatussa HIFK-ottelussa. Jokereiden tilanne on vielä tätäkin parempi, sillä ennakkotietojen mukaan yksikään sen pelaajista ei ole loukkaantumisen takia poissa kokoonpanosta.

Seuraa Heitä

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Lahden pelaamisesta on paistanut itsetunnon puute, joten pari maalia ei olisi hänelle pahitteeksi. Onnistuuko pistämään kiekkoa häkkiin perjantaina?

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Yksi SaiPan parhaista maalintekijöistä. Ei loista erityisesti millään osa-alueella, mutta osaa viimeistelyn jalon taidon. Pystyykö jatkamaan kolmen ottelun pisteputkeaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

SaiPa M S P
1.Patrick Davis 4 0 4
2.Olavi Vauhkonen 1 2 3
3.Jesse Mankinen 2 1 3
4.Ryan Glenn 1 2 3
5.Rony Ahonen 0 2 2
Jokerit M S P
1.Mikko Kousa 0 2 2
2.Jere Karalahti 0 2 2
3.Jarkko Ruutu 0 2 2
4.Teuvo Teräväinen 2 0 2
5.Tomi Mäki 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle