Pelicans jatkoi pisteputkeaan

Radek Smolenak on ottanut haltuunsa niin maalipörssin kuin pistepörssin.
Lahden Pelicans jatkoi huikeaa pisteputkeaan voittamalla Hämeenlinnan Pallokerhon lukemin 3-1. Illan hahmoksi nousi pistepörssin kärjessä viihtyvä Radek Smolenak, joka iski illan ottelussa jo kauden yhdeksännen maalinsa.

Hämeen paikallisottelu alkoi napakasti Pelicansin siirtyessä aivan pelin alkumetreillä 1-0-johtoon Jan Latvalan ylivoimaosumalla. Maalin myötä ensimmäinen erä vietettiin lahtelaisten hallinnassa erityisesti ykköskentän ollessa vireessä ja aiheuttaen hyökkäyspäässä tilanteita toisensa jälkeen.

Pelin voittomaaliksi muotoutuneen 2-0-osuman laittoi reppuun koko alkukauden vakuuttavasti pelannut Henri Laurila. Laurila on ollut hienolla viivapelaamisellaan yksi Pelicansin ylivoimapelaamisen kulmakivistä ja maali oli hyvä palkkio tehdystä työstä.

- Nyt löytyi viivan puolelta sitä ratkaisuvoimaa ja se on hyvä juttu, että sieltä tulee myös ratkaisuja, päävalmentaja Hannu Aravirta kehui.

Pelaaminen loppui kesken

Pelicansin vahvat otteet jatkuivat toisen erän alkuun ja Radek Smolenakin 3-0-maaliin. Maali oli Smolenakin kauden yhdeksäs ja nosti miehen kirkkaasti maalipörssin kärkeen. Smolenak nousi myös yksin pistepörssin kärkeen yhdellätoista tehopisteellä.

Maalin jälkeen ote alkoi kuitenkin lipsua, mikä johti pitkän Pelicans pyörityksen jälkeen Juha Kiilholman läpiajoon ja 3-1-kavennukseen.

- HPK laittoi kaiken likoon, kun ei sillä tavalla ollut enää mitään menetettävää. Oltiin vähän löysiä kiekon kanssa ja tanssittiin vähän nuoralla vähän joka puolella kenttää.

- Kerjättiin nokkaan ja nokkaan saatiin sen maalin verran, Aravirta totesi.

Puolustuspelaamiseen päävalmentaja oli kuitenkin tyytyväinen, mikä on myös tulevien pelien kannalta tärkeä seikka.

- Kokonaisuutena joukkueen puolustusmoraali on kovaa luokkaa ja se on hyvä kivijalka jatkossakin, Aravirta päätti.