Sport katkoi sumussa vaeltavan HPK:n

LIIGA / Raportti
Sport tuli takaa ohi.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n peliin kiteytyi koko kausi. Joukkue hallitsi ottelua, muttei saanut paikoistaan maalia. Sport meni ottelun lopussa menojaan. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen kehut kaudesta menivät muille kuin omalle joukkueelle.

HPK ja yleisön suosikiksi noussut maalivahti Juuse Saros pelasivat kauden viimeisen ottelunsa kotiyleisön edessä. Hämeenlinnaan vieraaksi saapunut Vaasan Sport sai nähdä jo ottelun alussa, mitä on tulokseen pettyneen joukkueen näytönhalu.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kertoi ottelun alkuhetkistä.

− Harvoin olemme olleet niin mankelissa kuin olimme ensimmäisessä erässä. HPK:lla oli monta hyvää paikkaa ja maalivahti Hannu Toivonen piti meitä pystyssä.

Vauhtia ei ottelusta puuttunut, mutta vastustajan lapaan ja omien pelaajien jalkoihin päätyneitä syöttöjä sitäkin enemmän. HPK hallitsi hyökkäyspeliä ja Sport keskittyi puolustuksen lisäksi teräviin vastahyökkäyksiin.

Ylivoimaa kokeilemaan päässyt kotijoukkue tuntui hukkaavan mahdollisuutensa yli-innokkuuteen. Sportin pelaajat onnistuivat osaltaan peittämään laukaukset.

Maalin edessä nähdyt mylläkät päättyivät joko purkukiekkoon tai hienosti torjuneen Toivosen räpylään. HPK:n Joonas Vihko onnistui lopulta ensimmäisen erän viimeisillä sekunneilla lyömään joukkueensa johtoon.

Valtonen otti joukkuettaan herätelläkseen aikalisän, joka käänsikin toisen erän aikana ottelun hallinnan pois Kerholta.

− Me aloimme pelata ottelun puolivälissä ja laitettiin kiekko liikkeelle. Pääsimme peliin mukaan ja tällä kertaa olimme sitten tehokkaitakin, Valtonen kertoi ratkaisustaan.

Sport pääsi kokeilemaan onneaan ylivoimalla, kun Heikki Liedes ajoi hyökkäyksen päätteeksi maalivahti Toivosen päälle ja otti jäähyn ryntäyksestä. Joukkue ei kuitenkaan päässyt tolppaa lähemmäksi tasoitusta.

Toisessa päässä Teemu Tallberg teki myöhemmin saman tempun Sarokselle. HPK:n ylivoiman lopputulos oli vielä astetta kehnompi, kun Zach Hamill otti hyökkäyspäässä turhan jäähyn.

Sport meni menojaan

Kolmas erä oli Sportin näytöstä. Joukkue tuli aneemisen HPK:n rinnalle ja samalla vauhdilla kauas ohi.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ei kehuttavaa joukkueesta löytänyt.

− Normaaliin tapaan mentiin siihen samaan sumuun kuin aikaisemmin. Kun hallitaan ensimmäinen erä eikä tehdä paikoista maalia, niin sen jälkeen kuvitellaan että, olemme parempi joukkue kuin todellisuus on. Sarjasijoitus kyllä näyttää ihan tasan tarkkaan sen, mille sijalle tuo joukkue kuuluu. Syksy oli ihan kosmetiikkaa ja silloin joukkue ylisuoritti.

Charles Bertrand teki Sportin maaleista kaksi ja Jesse Väkelä ensimmäisen liigamaalinsa, joka oli samalla ottelun upein osuma ja voittomaali. Nuori puolustaja sai kiekon Henrik Koivistolta ja ajoi röyhkeästi maalille.

HPK:n puolustus pelasi tilanteen laiskasti ja Väkelä pääsi lyömään oman paluukiekkonsa maaliin.

− Hieno homma, että Väkelä sai ensimmäisen liigamaalin ja tekikin sen hienosti. Jos joku olisi sanonut ennen peliä että Jesse tekee tuollaisen maalin, niin en olisi uskonut, Sport-luotsi Valtonen kehui nuorta puolustajaa.

− Iso kiitos yleisölle ja faneille, jotka jaksoivat kannustaa kaikesta huolimatta ihan loppuun saakka. He olisivat ansainneet enemmän mitä tällä kaudella saivat, oli Arvosen kommentti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle